Followers

Friday, July 30, 2010

Saya ada masalah

Saya ade masalah. Tapi bukanla masalah yang besar. Cume saya mengalami sedikit kesukaran. Kesukaran ape??

Kesukaran dalam meluahkan rase marah pada En Azli. Perasaan marah tu ada. Tapi saya simpan dalam hati. Sila rujuk case study di bawah. Cewah mcm buat assignment plak. Huhu poyos..

Ada la jugak beberapa perkara yang En Azli buat saya marah. Ingat ape? Jangan ingat hubungan kami sentiasa ok. Biasala kan. Tapi cume masalah tu tidak terlalu berat untuk dipikirkan. Salah satu perkara yang selalu bikin hati saya tertekan--> masalah masa. Setiap kali saya datang ke Seremban mesti saya akan tunggu die lame. Paling lama 1 jam tau saya tunggu die dalam kete. Saya punyer la rushing dari KL nak tunggu die kat satu tempat nie. At last die yg datang lambat. Dah banyak kali jugak die buat saya macam nie. Yang lebih malang lagi, kalo time tu hp die bateri low. Nak kol tak dpt. Perghhhh menyirap darah saya dalam kete.

Sebelum die datang saya dah menyumpah dalam kreta. Geram wei. Untuk makluman sume saya tidak suke menunggu. Dan saya seorang yang punctual. Agakla. So saya pantang perangai mcm nie. Konon sebelum jumpe die saya dah pikir ayat yg sesuai nak sembur die. Pastu nak tau apa jadi....

Sampai je die depan mata saya. Hilang sume ayat yang saya susun baik punyer tu. Saya hanya jadi batu dalam kreta and tak bercakap sampai saya rase ok. Bile beliau ajak bersembang saya akan buat bodo je. Beliau tau la saya tgh marah and pujuk sikit-sikit. Sikit-sikit jelakan. Huhu. You know En Azli kan. Lepas je perasaan ok, saya tak sentuh pon isu tadi. Cume tanya sikit-sikit je. Then saya kembali ceria seperti tiada apa yang berlaku.

Saya takda kekuatan untuk bercakap kasar dengan beliau. Kalo sebelum ni dengan ex lama bukan main lagi saya naik tocang. Dengan En Azli sangat berbeza. Hilang kebekengan saya. Cume kalo marah pon saya hanya simpan dalam hati. Buat jadi batu sekejap. Buat-buat bisu. Tu hanya sementara. Lepas tu saya ok. Saya tak sanggup nak buat die macam tu. Kesian wei tgk muke die.

Apalah agaknya ilmu yg En Azli pakai sampai saya jadi mcm tu. Hehehe..tu baru case study yang pertama. Adalah lagi case study yang lain. Malas la diskus kat sini. Sikit-sikit sudahkan.

So sekian saje masalah saya. Masalah awak plak mcm mane? Apa pon saya sayang beliau seikhlas hati. Terima beliau seadanya. I LoVe YoU....(---->muntah)

0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, July 30, 2010

Saya ada masalah


Saya ade masalah. Tapi bukanla masalah yang besar. Cume saya mengalami sedikit kesukaran. Kesukaran ape??

Kesukaran dalam meluahkan rase marah pada En Azli. Perasaan marah tu ada. Tapi saya simpan dalam hati. Sila rujuk case study di bawah. Cewah mcm buat assignment plak. Huhu poyos..

Ada la jugak beberapa perkara yang En Azli buat saya marah. Ingat ape? Jangan ingat hubungan kami sentiasa ok. Biasala kan. Tapi cume masalah tu tidak terlalu berat untuk dipikirkan. Salah satu perkara yang selalu bikin hati saya tertekan--> masalah masa. Setiap kali saya datang ke Seremban mesti saya akan tunggu die lame. Paling lama 1 jam tau saya tunggu die dalam kete. Saya punyer la rushing dari KL nak tunggu die kat satu tempat nie. At last die yg datang lambat. Dah banyak kali jugak die buat saya macam nie. Yang lebih malang lagi, kalo time tu hp die bateri low. Nak kol tak dpt. Perghhhh menyirap darah saya dalam kete.

Sebelum die datang saya dah menyumpah dalam kreta. Geram wei. Untuk makluman sume saya tidak suke menunggu. Dan saya seorang yang punctual. Agakla. So saya pantang perangai mcm nie. Konon sebelum jumpe die saya dah pikir ayat yg sesuai nak sembur die. Pastu nak tau apa jadi....

Sampai je die depan mata saya. Hilang sume ayat yang saya susun baik punyer tu. Saya hanya jadi batu dalam kreta and tak bercakap sampai saya rase ok. Bile beliau ajak bersembang saya akan buat bodo je. Beliau tau la saya tgh marah and pujuk sikit-sikit. Sikit-sikit jelakan. Huhu. You know En Azli kan. Lepas je perasaan ok, saya tak sentuh pon isu tadi. Cume tanya sikit-sikit je. Then saya kembali ceria seperti tiada apa yang berlaku.

Saya takda kekuatan untuk bercakap kasar dengan beliau. Kalo sebelum ni dengan ex lama bukan main lagi saya naik tocang. Dengan En Azli sangat berbeza. Hilang kebekengan saya. Cume kalo marah pon saya hanya simpan dalam hati. Buat jadi batu sekejap. Buat-buat bisu. Tu hanya sementara. Lepas tu saya ok. Saya tak sanggup nak buat die macam tu. Kesian wei tgk muke die.

Apalah agaknya ilmu yg En Azli pakai sampai saya jadi mcm tu. Hehehe..tu baru case study yang pertama. Adalah lagi case study yang lain. Malas la diskus kat sini. Sikit-sikit sudahkan.

So sekian saje masalah saya. Masalah awak plak mcm mane? Apa pon saya sayang beliau seikhlas hati. Terima beliau seadanya. I LoVe YoU....(---->muntah)

0 comments on "Saya ada masalah"

Disable Right Click