Followers

Tuesday, July 27, 2010

Update Part 1

Update weekend

Sabtu:

Kelas Dr Karu diganti pada hari Ahad buat sementara waktu. Tak taula sebab apa kan. So aku berpotensi untuk ke majlis resepsi Lynn. Ikutkan memang takda plan pon nak gi majlis Lyn. T upon plan last minute. Petang Jumaat tu baru decide nak pegi memandangkan Zai and Ain Dayah pon nak pegi jugak. So saya ada geng. Huhu...

Majlis yang meriah. Bestnya tengok org kawin bawah pedang. Dulu berangan jugak. Tapi skg ni terasa peluang tu dah tertutup terus. Yela En Azli bukan army or navy atau sewaktu dengannya. Simpan saje impian itu wahai Cik Dilla ye. Nanti bole tengok sekitar majlis pada update part 2 ok. Susah jugak ye nak decide warna tema. Bile tengok Lyn buat merah putih terasa mcm nak plak buat color tu. Chantek jugak kan. Tapi saya dah punyai warna tema sendiri. Warna ape? Hehe mana bole bagi tau. Lambat lagi kan. Tak finalise lagi pon. Tapi buat masa ni hati still stick to that colors ok. Abaikan big day saya sebab ia masih jauh lagi ke depan.

Lame jugakla saya di majlis Lyn. Yela kene menunggu rakan persekolahan yang lain yang tak muncul-muncul. Saya, Zai and Ain Dayah dah sampai dalam pukul 1 lebih. Kami balik dalam pukul 4 lebih macam tu. Kan lama tu. Ade org tu sampai makan second round. Tapi yang pasti bukan saya tau.Hehe...Best sesekali berjumpa rakan sekolah. Yang pasti sume dah lawa-lawa, bukan lagi budak hingusan mcm dulu termasuk la saya. Huhu bajet sudah....

Kami lepak-lepak lagi lepas majlis. Makan lagi kat Sakura Kristal Jusco Keramat AU...terasa lapar kan. Sembang-sembang sampai pukul 7 p.m baru teringat nak balik. Tak ingat plak tu sok kelas Dr Hamdin. Homework die tak buat lagi. Badan dah penat. Otak tak dapat nak piker dah. Dalam hati dah tersimpan satu niat. Huhu ape die...??? Jeng jeng....

Ahad:

Sah saya malas untuk ke kelas. Yup tuang kelas untuk minggu yang ke 3. Terasa mahu berfoya-foya minggu ni. Ahad mcm biasa kemas-kemas apa yang patut. Buat mandi lulur sikit. Wah terasa sangat syok. Mandi lulur sendiri je and paling best buat skrub sendiri. Thanks babe, petua you sangat berkesan. Hehe...ala pakai bedak bunga rambai ngn santan je. Gaul2 and lumur kat badan. Biar sampai kering. Pastu tonyoh la daki-daki tu smpai tertanggal. Confirm lepas tu jadi chantek nok. Jangan lupe try tau. Jngan cube bandingkn dgn kulit saya ok. Saya masih lagi dalam proses berusaha. Huhu..

Dalam 1230 p.m gerak gi Seremban. Nak jumpe En Azli yg disayangi. Setelah sekian lama tak tgk movie, akhirnya dapat jugak tgk movie..malas nak memenatkan otak untuk berfikir so kami tengok cite yang tak terlalu berat. Citer ape? Mantra. Filem Melayu. Overall citer ni agak sedapla. Jalan crita yang tak terlalu membosankan. Smpai skg En Azli asik menyakat saya, dok bace mantra Muzir (salah satu watak utama)...sabo jela. Nak takutkan org padahal die pon penakut. Hehehe....buat-buat terkene sampuk baru tau. Terus taknak ckp ngn saya. Sampai sanggup nak tumbuk saya sebab takut punye pasal. Sampai hati kan. Setakat ni kalo saya nk bergurau mcm tu, tak bole lebih-lebih kang tak pasal-pasal kene tumbuk dengan beliau. Haha sengal...

Pastu bole plak tanya saya, nape sebab perempuan sanggup nak balas dendam. Adoi takda perasaan ke beliau ni. Apa jadi agaknya kalo beliau berada di tempat Muzir? Dan saya jadi isteri Muzir yang dirampas oleh Nasbi. Mati kering la saya nak menunggu En Azli membalas dendam. Adoiii tak romantik langsung. Sigh...saya harus terima hakikat. Beliau yang disayangi memang begitu. Huhu...

Okla panjang sudah post saya yang ini. Tunggu part seterusnya. Banyak lagi yg nak dikongsi...

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, July 27, 2010

Update Part 1


Update weekend

Sabtu:

Kelas Dr Karu diganti pada hari Ahad buat sementara waktu. Tak taula sebab apa kan. So aku berpotensi untuk ke majlis resepsi Lynn. Ikutkan memang takda plan pon nak gi majlis Lyn. T upon plan last minute. Petang Jumaat tu baru decide nak pegi memandangkan Zai and Ain Dayah pon nak pegi jugak. So saya ada geng. Huhu...

Majlis yang meriah. Bestnya tengok org kawin bawah pedang. Dulu berangan jugak. Tapi skg ni terasa peluang tu dah tertutup terus. Yela En Azli bukan army or navy atau sewaktu dengannya. Simpan saje impian itu wahai Cik Dilla ye. Nanti bole tengok sekitar majlis pada update part 2 ok. Susah jugak ye nak decide warna tema. Bile tengok Lyn buat merah putih terasa mcm nak plak buat color tu. Chantek jugak kan. Tapi saya dah punyai warna tema sendiri. Warna ape? Hehe mana bole bagi tau. Lambat lagi kan. Tak finalise lagi pon. Tapi buat masa ni hati still stick to that colors ok. Abaikan big day saya sebab ia masih jauh lagi ke depan.

Lame jugakla saya di majlis Lyn. Yela kene menunggu rakan persekolahan yang lain yang tak muncul-muncul. Saya, Zai and Ain Dayah dah sampai dalam pukul 1 lebih. Kami balik dalam pukul 4 lebih macam tu. Kan lama tu. Ade org tu sampai makan second round. Tapi yang pasti bukan saya tau.Hehe...Best sesekali berjumpa rakan sekolah. Yang pasti sume dah lawa-lawa, bukan lagi budak hingusan mcm dulu termasuk la saya. Huhu bajet sudah....

Kami lepak-lepak lagi lepas majlis. Makan lagi kat Sakura Kristal Jusco Keramat AU...terasa lapar kan. Sembang-sembang sampai pukul 7 p.m baru teringat nak balik. Tak ingat plak tu sok kelas Dr Hamdin. Homework die tak buat lagi. Badan dah penat. Otak tak dapat nak piker dah. Dalam hati dah tersimpan satu niat. Huhu ape die...??? Jeng jeng....

Ahad:

Sah saya malas untuk ke kelas. Yup tuang kelas untuk minggu yang ke 3. Terasa mahu berfoya-foya minggu ni. Ahad mcm biasa kemas-kemas apa yang patut. Buat mandi lulur sikit. Wah terasa sangat syok. Mandi lulur sendiri je and paling best buat skrub sendiri. Thanks babe, petua you sangat berkesan. Hehe...ala pakai bedak bunga rambai ngn santan je. Gaul2 and lumur kat badan. Biar sampai kering. Pastu tonyoh la daki-daki tu smpai tertanggal. Confirm lepas tu jadi chantek nok. Jangan lupe try tau. Jngan cube bandingkn dgn kulit saya ok. Saya masih lagi dalam proses berusaha. Huhu..

Dalam 1230 p.m gerak gi Seremban. Nak jumpe En Azli yg disayangi. Setelah sekian lama tak tgk movie, akhirnya dapat jugak tgk movie..malas nak memenatkan otak untuk berfikir so kami tengok cite yang tak terlalu berat. Citer ape? Mantra. Filem Melayu. Overall citer ni agak sedapla. Jalan crita yang tak terlalu membosankan. Smpai skg En Azli asik menyakat saya, dok bace mantra Muzir (salah satu watak utama)...sabo jela. Nak takutkan org padahal die pon penakut. Hehehe....buat-buat terkene sampuk baru tau. Terus taknak ckp ngn saya. Sampai sanggup nak tumbuk saya sebab takut punye pasal. Sampai hati kan. Setakat ni kalo saya nk bergurau mcm tu, tak bole lebih-lebih kang tak pasal-pasal kene tumbuk dengan beliau. Haha sengal...

Pastu bole plak tanya saya, nape sebab perempuan sanggup nak balas dendam. Adoi takda perasaan ke beliau ni. Apa jadi agaknya kalo beliau berada di tempat Muzir? Dan saya jadi isteri Muzir yang dirampas oleh Nasbi. Mati kering la saya nak menunggu En Azli membalas dendam. Adoiii tak romantik langsung. Sigh...saya harus terima hakikat. Beliau yang disayangi memang begitu. Huhu...

Okla panjang sudah post saya yang ini. Tunggu part seterusnya. Banyak lagi yg nak dikongsi...

0 comments on "Update Part 1"

Disable Right Click