Followers

Friday, October 05, 2012

Rutin Yang Bikin Heart Attack



 Salam Jumaat!


Terasa pantas masa berlalu,
Bila memikirkan tentang masa mesti jantung berdegup kencang,

Mampukah saya mengejar masa seiring dengan kerja yang perlu diselesaikan.

Ini juga merupakan salah satu rutin saya yang sama sekali tidak boleh diabaikan dan dipandang sambil lewa,

Oucchhh heart attack.
Mampukah saya membahagi masa dengan baik.

Saya bukan suri rumah sepenuh masa.

 


Agak membosankan tapi saya kene kuat semangat demi masa depan dan harapan orang yang disayang.






P/s: Kepada "sesiapa" yang dah habis tu tahniahla tak payahla nak melagak sangat kan. Support jela kite yang baru terhegeh-hegeh nak siapkan ni.


Kepada Murni dan Natrah sila kejar masa untuk sama-sama melengkapkan benda yang paling membosankan ni.

I rasa UiTM and fakulti kami terlalu strict untuk menghasilkan satu copy yang sangat complicated.
Macam mana coursework perlu ada thesis and dalam pada masa yang sama kami perlu mencari primary data and do our own research.
Rasa dh layak amik PhD plak kan. #over

Dan kenapa fakulti lain hanya perlu sediakan secondary data sahaja.

Siap viva bagai.

And nape Universiti lain senang je nak completekan master.
Ni hasil survey kawan-kawan yang lain ye.
Bukan pandai-pandai buat assumption sendiri.

Ok memang sangat annoying bila saya membebel di sini.
Bukan boleh menyelesaikan masalah dan sikap malas saya pun kan.

Harap tidak akan terkandas di tengah jalan.
NEVER!



2 Kata-Kata Inspirasi:

Puteri Satu said...

salam kenal dari akak.... :)

NawaLatisya said...

Salam kenal dari saya jugak...

Terima kasih sudi menjenguk blog saya. =)

Friday, October 05, 2012

Rutin Yang Bikin Heart Attack




 Salam Jumaat!


Terasa pantas masa berlalu,
Bila memikirkan tentang masa mesti jantung berdegup kencang,

Mampukah saya mengejar masa seiring dengan kerja yang perlu diselesaikan.

Ini juga merupakan salah satu rutin saya yang sama sekali tidak boleh diabaikan dan dipandang sambil lewa,

Oucchhh heart attack.
Mampukah saya membahagi masa dengan baik.

Saya bukan suri rumah sepenuh masa.

 


Agak membosankan tapi saya kene kuat semangat demi masa depan dan harapan orang yang disayang.






P/s: Kepada "sesiapa" yang dah habis tu tahniahla tak payahla nak melagak sangat kan. Support jela kite yang baru terhegeh-hegeh nak siapkan ni.


Kepada Murni dan Natrah sila kejar masa untuk sama-sama melengkapkan benda yang paling membosankan ni.

I rasa UiTM and fakulti kami terlalu strict untuk menghasilkan satu copy yang sangat complicated.
Macam mana coursework perlu ada thesis and dalam pada masa yang sama kami perlu mencari primary data and do our own research.
Rasa dh layak amik PhD plak kan. #over

Dan kenapa fakulti lain hanya perlu sediakan secondary data sahaja.

Siap viva bagai.

And nape Universiti lain senang je nak completekan master.
Ni hasil survey kawan-kawan yang lain ye.
Bukan pandai-pandai buat assumption sendiri.

Ok memang sangat annoying bila saya membebel di sini.
Bukan boleh menyelesaikan masalah dan sikap malas saya pun kan.

Harap tidak akan terkandas di tengah jalan.
NEVER!



2 comments on "Rutin Yang Bikin Heart Attack"

Puteri Satu on October 5, 2012 at 1:36 PM said...

salam kenal dari akak.... :)

NawaLatisya on October 5, 2012 at 3:37 PM said...

Salam kenal dari saya jugak...

Terima kasih sudi menjenguk blog saya. =)

Disable Right Click