Followers

Saturday, October 06, 2012

Isteri Tidak Bernyawa


Salam Sabtu,

Kalau saya update story tu maknanya saya bekerja la tu....
Apa nak buat dah kite cari makan macam ni.
Kalau kita tak usaha sendiri cari nasi ke mulut, sapa lagi nak usahakan untuk kita.

Semalam ada surprise lagi,
Husband bawak balik isteri baru beliau.

Dah kata beli kereta bermakna hutang pun bertambahla.
Katanya susah takda kereta semacam ini bila nak buat bisnes.
Padahnya melabur la juga duit untuk membeli isteri baru katanya.
Buat modal tambah pendapatan keluarga.

Takpe B saya relakan,
asalkan duit itu tidak dilaburkan untuk isteri YANG ADA NYAWA.
Isteri Yang Tak Bernyawa Takpe...

Saya paham takkan la nak angkat segala simen, batu bata, mozek segala dengan pakai Persona je,
Kereta tu pun dah jadi macam lori dah saya tengok.
Kalau kereta tu boleh bersuara dah lama kot husband kene maki.
Takkan nak tukar tayar besar macam bigfoot untuk kereta Persona semata nak menampung barang berat yang selalu diangkut.
Tak sesuai kot.
Solution cari kereta yang bersesuaian.









Ya Allah Engkau murahkan rezeki keluargaku. Berkatilah rezeki yang kami perolehi dan Engkau permudahkanlah segala urusan kami.




Tahun 2012 adalah tahun paling mencabar bagi kami berdua.
Pelbagai ujian dan dugaan terpaksa diharungi.
Kami masih setia bersama.

Selepas satu satu masalah cuba diselesaikan.
Sehingga ke saat ini kami masih lagi gigih menepis ujian dan dugaan,
Mendaki untuk meniti destinasi yang tiada penghujung.

Semoga Allah beri kekuatan kepada kami dan kita semua untuk harungi apa jua ranjau dalam kehidupan ini.
Berharap 2013 ada sinar baru untuk keluarga kami.
Amin





 





0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, October 06, 2012

Isteri Tidak Bernyawa



Salam Sabtu,

Kalau saya update story tu maknanya saya bekerja la tu....
Apa nak buat dah kite cari makan macam ni.
Kalau kita tak usaha sendiri cari nasi ke mulut, sapa lagi nak usahakan untuk kita.

Semalam ada surprise lagi,
Husband bawak balik isteri baru beliau.

Dah kata beli kereta bermakna hutang pun bertambahla.
Katanya susah takda kereta semacam ini bila nak buat bisnes.
Padahnya melabur la juga duit untuk membeli isteri baru katanya.
Buat modal tambah pendapatan keluarga.

Takpe B saya relakan,
asalkan duit itu tidak dilaburkan untuk isteri YANG ADA NYAWA.
Isteri Yang Tak Bernyawa Takpe...

Saya paham takkan la nak angkat segala simen, batu bata, mozek segala dengan pakai Persona je,
Kereta tu pun dah jadi macam lori dah saya tengok.
Kalau kereta tu boleh bersuara dah lama kot husband kene maki.
Takkan nak tukar tayar besar macam bigfoot untuk kereta Persona semata nak menampung barang berat yang selalu diangkut.
Tak sesuai kot.
Solution cari kereta yang bersesuaian.









Ya Allah Engkau murahkan rezeki keluargaku. Berkatilah rezeki yang kami perolehi dan Engkau permudahkanlah segala urusan kami.




Tahun 2012 adalah tahun paling mencabar bagi kami berdua.
Pelbagai ujian dan dugaan terpaksa diharungi.
Kami masih setia bersama.

Selepas satu satu masalah cuba diselesaikan.
Sehingga ke saat ini kami masih lagi gigih menepis ujian dan dugaan,
Mendaki untuk meniti destinasi yang tiada penghujung.

Semoga Allah beri kekuatan kepada kami dan kita semua untuk harungi apa jua ranjau dalam kehidupan ini.
Berharap 2013 ada sinar baru untuk keluarga kami.
Amin





 





0 comments on "Isteri Tidak Bernyawa"

Disable Right Click