Followers

Tuesday, October 30, 2012

Kisah Raya Di Perantauan


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Terasa macam lama sangat saya menyepi dan menghilangkan diri.
Anyway rasanya dah terlambat nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha kepada muslimin dan musliman sekalian.

Macam mana dengan hari raya?
Saya tak pulang ke kampung, sambut raya bersama suami tercinta.
=)

Dengar cite jem sangat teruk kan?
Takpe lagi 2 weeks mesti saya pulak yang akan menghadap jem tu..combine cuti Deepavali, Awal Muharam and cuti sekolah...memamg terbaik!





Jumaat:
Seperti biasa pagi raya kami akan bersembahyang raya di rumah Tuan Sheikh.
Kemudian kami ke rumah arwah mak mertua di Paroi.
Yang ada cuma Kak Lina, Yayah and Kak Tam and anak-anak buah.

Diorang siap buat nasi impit and rendang.
Saya je yang tak buat sebab tahu memang takda sapa nak makan.
Nak masak sebelum tu dah tak sempat sebab Khamis saya masih bekerja.
Reda jela makan nasi impit rumah orang.
=p


Sabtu:
Ada BBQ kat rumah Tuan Sheikh
Diorang request saya buat chicken chop,
Alahai nak muntah saya asik makan chicken chop.

Alhamdullilah ramai yang puji chicken chop saya yang tak seberapa tu,
Siap ada tempahan lagi minggu ni,
Memang akan ada yang merungut penat tak cukup tangan lepas ni. (saya la tewww)


Ahad:
Balik kampung husband di Jelebu,
Seharian berjalan,
Nasib baik Isnin saya masih bercuti.


Isnin:
Operasi cupcake Carrot untuk kenduri doa selamat Kak Tam Sabtu ni,
Tengok mana yang mampu saya buat,
Khamis kene prepare untuk chicken chop plak.

Semoga kuat wahai sistem imunisasi diri!



Selasa:

Mula bekerja!
Nak nangis...
='(


Jom siapkan kerja lagi 2 weeks semester baru nak buka kembali.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, October 30, 2012

Kisah Raya Di Perantauan



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Terasa macam lama sangat saya menyepi dan menghilangkan diri.
Anyway rasanya dah terlambat nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha kepada muslimin dan musliman sekalian.

Macam mana dengan hari raya?
Saya tak pulang ke kampung, sambut raya bersama suami tercinta.
=)

Dengar cite jem sangat teruk kan?
Takpe lagi 2 weeks mesti saya pulak yang akan menghadap jem tu..combine cuti Deepavali, Awal Muharam and cuti sekolah...memamg terbaik!





Jumaat:
Seperti biasa pagi raya kami akan bersembahyang raya di rumah Tuan Sheikh.
Kemudian kami ke rumah arwah mak mertua di Paroi.
Yang ada cuma Kak Lina, Yayah and Kak Tam and anak-anak buah.

Diorang siap buat nasi impit and rendang.
Saya je yang tak buat sebab tahu memang takda sapa nak makan.
Nak masak sebelum tu dah tak sempat sebab Khamis saya masih bekerja.
Reda jela makan nasi impit rumah orang.
=p


Sabtu:
Ada BBQ kat rumah Tuan Sheikh
Diorang request saya buat chicken chop,
Alahai nak muntah saya asik makan chicken chop.

Alhamdullilah ramai yang puji chicken chop saya yang tak seberapa tu,
Siap ada tempahan lagi minggu ni,
Memang akan ada yang merungut penat tak cukup tangan lepas ni. (saya la tewww)


Ahad:
Balik kampung husband di Jelebu,
Seharian berjalan,
Nasib baik Isnin saya masih bercuti.


Isnin:
Operasi cupcake Carrot untuk kenduri doa selamat Kak Tam Sabtu ni,
Tengok mana yang mampu saya buat,
Khamis kene prepare untuk chicken chop plak.

Semoga kuat wahai sistem imunisasi diri!



Selasa:

Mula bekerja!
Nak nangis...
='(


Jom siapkan kerja lagi 2 weeks semester baru nak buka kembali.


0 comments on "Kisah Raya Di Perantauan"

Disable Right Click