Followers

Saturday, July 31, 2010

31 Julai 2010

Saya baru mengemas rumah yang boleh diibaratkan seperti tong sampah yang berpenghuni. Wah geram nampak. Sori la kalo ade antara housemate saya yang terbace. I cannot stand anymore. Perlukah setiap kali saya yang harus mengemas. Walaupon dunia saya dalam rumah ni hanya dalam bilik je. Aduh nasib badan dapat housemate perangai macam nie.

Saya bukan nak mengungkit atau membuka keburukan sesiapa. Tapi boleh pikir logik tak. Saya tak rajin masak kat dapur. Saya tak ada barang kat atas meja dapur. Saya tak lepak ngn diorang tgk tv. Pastu bile sepah saya yang kene kemas. Saya yang kene cuci dapur. Apa kes walaupon saya tak masak. Saya yang kene menyapu smpah. Rambut dioranng yang bertabur kat lantai. Saya bukan nak berkira. Tapi agak-agakla wei. Jangan sampai aku beli sign "TOLONG JAGA KEBERSIHAN" and tampal kat dinding. Baru korang tau. Tapi saya ni lebih menjaga hati orang lain berbanding hati diri sendiri. Padahal mereka tu tak pernah nak jage saya ni. Adooi manusia byk ragam ok. Kalo tak pecaya ckp saya. Bole je saya snap bilik air diorang nak tunjuk. Tapi taknak la kan. Malu plak. Masing-masing dah ade pakwe, tunang and suami. Opsss..

Saya tak share bilik air coz dalam bilik saya memang dah ada. Kalo korang tgk masya Allah. Tak boleh nak ckap. Saya bukan nak canang yang diri saya ni bersih. Tapi common sense la wei. Geli kot nak mandi kat situ, nak berak pon takda selera. Huhu..iskkk tak paham btol.

Okla stop merungut pasal rumah. Saya skg ni tgh siapkan slide presentation tuk kelas sok. Petang ni nk gi umah En Azli. Nak menambah pahala. Takut plak takda masa nak siapkan. Semoga mood Dr Hamdin ok esok.


P/s: Pelik melihat saya online di rumah??? Hehe akma ade kat umah saya. So saya hanya menumpang services yang die ade. Hehe..thanks babe~

Friday, July 30, 2010

Saya ada masalah

Saya ade masalah. Tapi bukanla masalah yang besar. Cume saya mengalami sedikit kesukaran. Kesukaran ape??

Kesukaran dalam meluahkan rase marah pada En Azli. Perasaan marah tu ada. Tapi saya simpan dalam hati. Sila rujuk case study di bawah. Cewah mcm buat assignment plak. Huhu poyos..

Ada la jugak beberapa perkara yang En Azli buat saya marah. Ingat ape? Jangan ingat hubungan kami sentiasa ok. Biasala kan. Tapi cume masalah tu tidak terlalu berat untuk dipikirkan. Salah satu perkara yang selalu bikin hati saya tertekan--> masalah masa. Setiap kali saya datang ke Seremban mesti saya akan tunggu die lame. Paling lama 1 jam tau saya tunggu die dalam kete. Saya punyer la rushing dari KL nak tunggu die kat satu tempat nie. At last die yg datang lambat. Dah banyak kali jugak die buat saya macam nie. Yang lebih malang lagi, kalo time tu hp die bateri low. Nak kol tak dpt. Perghhhh menyirap darah saya dalam kete.

Sebelum die datang saya dah menyumpah dalam kreta. Geram wei. Untuk makluman sume saya tidak suke menunggu. Dan saya seorang yang punctual. Agakla. So saya pantang perangai mcm nie. Konon sebelum jumpe die saya dah pikir ayat yg sesuai nak sembur die. Pastu nak tau apa jadi....

Sampai je die depan mata saya. Hilang sume ayat yang saya susun baik punyer tu. Saya hanya jadi batu dalam kreta and tak bercakap sampai saya rase ok. Bile beliau ajak bersembang saya akan buat bodo je. Beliau tau la saya tgh marah and pujuk sikit-sikit. Sikit-sikit jelakan. Huhu. You know En Azli kan. Lepas je perasaan ok, saya tak sentuh pon isu tadi. Cume tanya sikit-sikit je. Then saya kembali ceria seperti tiada apa yang berlaku.

Saya takda kekuatan untuk bercakap kasar dengan beliau. Kalo sebelum ni dengan ex lama bukan main lagi saya naik tocang. Dengan En Azli sangat berbeza. Hilang kebekengan saya. Cume kalo marah pon saya hanya simpan dalam hati. Buat jadi batu sekejap. Buat-buat bisu. Tu hanya sementara. Lepas tu saya ok. Saya tak sanggup nak buat die macam tu. Kesian wei tgk muke die.

Apalah agaknya ilmu yg En Azli pakai sampai saya jadi mcm tu. Hehehe..tu baru case study yang pertama. Adalah lagi case study yang lain. Malas la diskus kat sini. Sikit-sikit sudahkan.

So sekian saje masalah saya. Masalah awak plak mcm mane? Apa pon saya sayang beliau seikhlas hati. Terima beliau seadanya. I LoVe YoU....(---->muntah)

(Senyum)

Tak sume yang kite nak, kite akan dapat,

Tak sume yang kite impikan akan tercapai,

Allah Maha Mengetahui segalanya,

Setiap apa yang berlaku adalah atas kehendak-Nya dan ada hikmah di sebalik sesuatu kejadian yang berlaku,

Saya tak pernah patah harapan atas apa yang berlaku pada saya. Pada pemikiran saya, masih ramai lagi orang yang ditimpa masalah yang lebih teruk lagi dari saya. Oleh itu, saya harus bersyukur dengan apa yang ada. Saya tak kisah pon. Pasti ada pembalasan di sebalik kesabaran saya ni. (senyum)

P/s: Tolong jangan cube-cube untuk memberi janji palsu ye.

Wednesday, July 28, 2010

Show house


Living room Semi-D house...i like~

Ni pon saya suke..walaupon rumah die tak berapa nak besar, tapi interior design die sgt chantek...

My favourite place tuk lepak...cmne la org ni bole come out dgn idea ini...full marks ok!
Dining area...



Master bed room...dinding bercermin tu ialah bilik air ok...menarik!


Katil..wee... built-in...



Ahad yang lepas, saya and En Azli sempat tgk2 rumah contoh dekat Sendayan. Wee best2. Saya sangat suke interior design yang ditonjolkan. Saya yang tgk pon terasa terpegun, mata pon hampir terjojol. Projek perumahan ni company beliau yang buat. So tu yg sibuk nak pagi tgk....

Ni baru sikit pic yang saya snap. Banyak lagi yang chantek-chantek yang membuatkan saya sangat tidak sabar. Huhu

So sape-sape yang nak beli rumah area Seremban and Sendayan bole la tanya-tanya kat saya. Hehehe sambil menyelam minum air.

Weee~

Weee sgt sronok..saya dah kawan-kawan yang senasib dengan saya bole access wifi di opis. Sangat suke. Saya adalah salah seorang manusia yang pantang melihat jalur lebar di merata tempat. Weee time kasih kepada pihak management yang SGT BAIK HATI. Yang selalu menyenangkan kami para pensyarah. Seperti sinis saje pujian itu. Hahaha...

Arini kepala saya meragam plak. Terasa sakit plak tibe-tibe. Adoi sgt tak selesa bile sakit kepala datang.

Owh lupe nak ckp, tadi saya, Natrah and Ustazah Khadijah gi makan ayam golek kat Pantai Dalam. Bukan apa mana la tau kalo sape-sape yang kat sane tu tengah cari ayam golek yang best. Saya nak cdangkan kat tmpt saya makan tadi la. Berlambak ayam die bagi. Tapi kalo bawak 10 orang yang badan macam bonzer (btol ke eja macam ni) confirm tak cukup la kan. Hehehe..So pada sape yang teringin nak makan ayam golek bole dtg kat kedai tu ye.

Okla saya ada kelas 330 p.m. Erm apa saya nak mengarut satu jam nie. Kepala plak berdenyut-denyut. Sigh~


Tuesday, July 27, 2010

Update Part 1

Update weekend

Sabtu:

Kelas Dr Karu diganti pada hari Ahad buat sementara waktu. Tak taula sebab apa kan. So aku berpotensi untuk ke majlis resepsi Lynn. Ikutkan memang takda plan pon nak gi majlis Lyn. T upon plan last minute. Petang Jumaat tu baru decide nak pegi memandangkan Zai and Ain Dayah pon nak pegi jugak. So saya ada geng. Huhu...

Majlis yang meriah. Bestnya tengok org kawin bawah pedang. Dulu berangan jugak. Tapi skg ni terasa peluang tu dah tertutup terus. Yela En Azli bukan army or navy atau sewaktu dengannya. Simpan saje impian itu wahai Cik Dilla ye. Nanti bole tengok sekitar majlis pada update part 2 ok. Susah jugak ye nak decide warna tema. Bile tengok Lyn buat merah putih terasa mcm nak plak buat color tu. Chantek jugak kan. Tapi saya dah punyai warna tema sendiri. Warna ape? Hehe mana bole bagi tau. Lambat lagi kan. Tak finalise lagi pon. Tapi buat masa ni hati still stick to that colors ok. Abaikan big day saya sebab ia masih jauh lagi ke depan.

Lame jugakla saya di majlis Lyn. Yela kene menunggu rakan persekolahan yang lain yang tak muncul-muncul. Saya, Zai and Ain Dayah dah sampai dalam pukul 1 lebih. Kami balik dalam pukul 4 lebih macam tu. Kan lama tu. Ade org tu sampai makan second round. Tapi yang pasti bukan saya tau.Hehe...Best sesekali berjumpa rakan sekolah. Yang pasti sume dah lawa-lawa, bukan lagi budak hingusan mcm dulu termasuk la saya. Huhu bajet sudah....

Kami lepak-lepak lagi lepas majlis. Makan lagi kat Sakura Kristal Jusco Keramat AU...terasa lapar kan. Sembang-sembang sampai pukul 7 p.m baru teringat nak balik. Tak ingat plak tu sok kelas Dr Hamdin. Homework die tak buat lagi. Badan dah penat. Otak tak dapat nak piker dah. Dalam hati dah tersimpan satu niat. Huhu ape die...??? Jeng jeng....

Ahad:

Sah saya malas untuk ke kelas. Yup tuang kelas untuk minggu yang ke 3. Terasa mahu berfoya-foya minggu ni. Ahad mcm biasa kemas-kemas apa yang patut. Buat mandi lulur sikit. Wah terasa sangat syok. Mandi lulur sendiri je and paling best buat skrub sendiri. Thanks babe, petua you sangat berkesan. Hehe...ala pakai bedak bunga rambai ngn santan je. Gaul2 and lumur kat badan. Biar sampai kering. Pastu tonyoh la daki-daki tu smpai tertanggal. Confirm lepas tu jadi chantek nok. Jangan lupe try tau. Jngan cube bandingkn dgn kulit saya ok. Saya masih lagi dalam proses berusaha. Huhu..

Dalam 1230 p.m gerak gi Seremban. Nak jumpe En Azli yg disayangi. Setelah sekian lama tak tgk movie, akhirnya dapat jugak tgk movie..malas nak memenatkan otak untuk berfikir so kami tengok cite yang tak terlalu berat. Citer ape? Mantra. Filem Melayu. Overall citer ni agak sedapla. Jalan crita yang tak terlalu membosankan. Smpai skg En Azli asik menyakat saya, dok bace mantra Muzir (salah satu watak utama)...sabo jela. Nak takutkan org padahal die pon penakut. Hehehe....buat-buat terkene sampuk baru tau. Terus taknak ckp ngn saya. Sampai sanggup nak tumbuk saya sebab takut punye pasal. Sampai hati kan. Setakat ni kalo saya nk bergurau mcm tu, tak bole lebih-lebih kang tak pasal-pasal kene tumbuk dengan beliau. Haha sengal...

Pastu bole plak tanya saya, nape sebab perempuan sanggup nak balas dendam. Adoi takda perasaan ke beliau ni. Apa jadi agaknya kalo beliau berada di tempat Muzir? Dan saya jadi isteri Muzir yang dirampas oleh Nasbi. Mati kering la saya nak menunggu En Azli membalas dendam. Adoiii tak romantik langsung. Sigh...saya harus terima hakikat. Beliau yang disayangi memang begitu. Huhu...

Okla panjang sudah post saya yang ini. Tunggu part seterusnya. Banyak lagi yg nak dikongsi...

Friday, July 23, 2010

Tak ikhlas...

Weekend datang lagi.. (sila bace seperti iklan "tora datang lagi")..huhu sengal...

Saya tiada masa yang sesuai untuk berehat. Kesian pada diri sendiri. Nak menghadiri jemputan kawin pon tak dapat. Alamatnya kalo aku kawin takda sape nak menghadirkan diri. Huhu nasib badan la nok.

Pernah tak korang merasa buat keje yang korang taknak buat. Kirenye kalo buat pon, tersangatla tak ikhlas. Confirm penah merasakan buat keje tak ikhlas. So situasi tersebut telah melanda saya skg. Saya tak tau nak buat mcm mane skg nie. Ikutkan hati dan perangai gile ni, memang saya nak buat bodoh jer. Tapi rase bersalah tu tetap ada. Memang saya dah buat bodo pon skg nie. Taknak amik tau pon. Tapi adakah die akan effect pada keje saya. Apa yang saya pegang skg ni, bende tu bukan main task saya. So buat apa saya nak jadi bodo terpacak kat situ. Banyak lagi keje berfaedah yang boleh saya buat dan mendatangkan hasil yang lumayan. Nak dibandingkan dengan keje tersebut takda apa pon yang saya dapat. Ini adalah pendapat saya. Terpulang pada sesiapa yang tak dapat nak terima.

Saya masih di dalam dilema. Lain la kalo saya dibayar. Saya tak kisah jika tenaga saya dikerah. Hahaha nasib la kan. Skg ni sume nak pakai duit. Petrol dah naik 5 sen ape kes kan. Kenapa saya perlu bertindak bodoh. Sedangkan mereka kat sinun cube untuk mempergunakan saya.

Saya ada lagi 1 jam untuk berambus dari sini.

Kelas arini-kelas financial yang best...=)

Thursday, July 22, 2010

Celgynic

2 3 hari ni terasa keletihan yang melampau.

Bayangkan semalam saya tido di sebalik timbunan kain baju saya yang tak berlipat. Asalnya nak lipat and kemas-kemas ape yang patut. Tapi apa yang jadi pagi tadi saya meninggalkan bilik dalam keadaan yang sangat serabut. Letihla. Tak tau kenapa? Kalo letih malas gile nak buat apa pon.

Saya tak sedar tido kul bape semalam. Terjaga pukul 3 pagi tgk lampu tak tutup. Sian takda sape nak tolong tutupkan. Hope after ni ada org yang akan tutupkan lampu kalo saya dah tido. Wink wink...

Okla mau makan celgynic. Mungkin bole dpt power pasni. Suplement ni sgt sesuai untuk kesihatan kulit dan rambut ye...ada sape-sape nak try..bole cari saya..murah je..heheheh...

22 Julai 2010

Salam pagi. Masih pagi..baru 1030 a.m...

Saya baru menghabiskan kelas praktikal iaitu Food and Beverage Service Skills 2. Rase dah malas nak ngadap subjek ni lagi. Tapi nak buat mcm mana. Sya masih diperlukan lagi tuk subjek ni. Diharap menjelang semester yang saya akan kahwin, saya taknak amik subjek nie. (Kalo rezeki saya masih disini). Susah wooo amik subjek nie. Hehe bukan susah ape. Susah nak ganti. Hehe.. kalo dapat partnet kitchen yang tak bole nak cover saya, abisla saya. Mati nak gantikan kelas 4 jam. Selalu total jam kredit saya untuk subjek ni 16 jam. Banyak kan. Walaupon banyak tapi keje saya relaks je.

Arini saya lambat datang opis. Dahla kelas pagi 830 pagi. Kesian student saya terpaksa menunggu. Selalu saya yang bising-bising ckp jgn lambat datang, last-last saya sendiri yang datang lambat. Malu btol. Saya tak sengaja tau. Saya kuar umah macam biasa. Tapi saya stuck kat Bulatan Kg. Pandan setengah jam. Salah sayakah????? Huhu...so kelas tadi saya tak bawak pon senjata saya aka bulu ayam. Bulu ayam tu tujuan tuk menakutkan student je. Tapi mcm melampau la plak. Saya lambat datang kelas pastu nak buat-buat garang. Dahla tadi memang takda student yang lewat dari saya. So saya perlu menyimpan senjata saya tuk kelas next week. Amacam baik tak saya???? (Cube buat muke riak yang comel..comel ke???)

Okla terasa seperti mahu makan sesuatu. Saya tak pecah pantas lagi bak kate Dr Hamdin. Pecah pantas tu bahasa cantiknya ialah break-fast. Huhu...jgn marah saya merosakkan bahasa..tapi mrah pada Dr Hamdin ye..ahaks...;p (Arghhh nape sebut nama Dr Hamdin..terus stress... artikel tak cari lagi..sume tak prepare lagi...)


Wednesday, July 21, 2010

Bangang

Perasaan sangat geram,

Fardilla Fawzi seorang yang bole buat keje ape saje, keje yang bukan die kene buat pon die bole buat,


Tu di namakan multi-tasking,

Good job!

Semoga awk yg rajin bole dpt increment bulan nie,

Arghh bcoz of that thing bikin hati saya sangat meluat,

kesimpulannya nothing aku dpt tuk arini,

sekian harap maklum!





Tuesday, July 20, 2010

Update Pantas

Update pantas..

Baru abis kelas teori. Budak-budak semester 5. Student yang penah ajar. Jodoh saya dan mereka masih panjang. Last semester, dpat ajar untuk beberapa minggu je then kene take over dgn lecturer lain. Kali ni diharap takdala sape-sape nak take over lagi kelas ni dari saya. Saya suke kelas ni walaupon students nakal-nakal. Saya dah tau perangai masing-masing. Macam biasa Shafiqal memang selalu kenekan saya. Kali ni die cakap saya sudah gemuk. Lagi menambah rase down di hati. Adoi rase dah mcm-mcm cara saya buat untuk kurangkan berat badan yang semakin melampau. Nampaknya hasil kurang memberangsangkan. Baru 2 bulan mereka bercuti. Berat saya trus seperti di pam-pam. Hahaha

Lepas ni ade kelas lagi. Again one of my favourite class. Tapi group ni mungkin tak seaktif group yang tadi. Harap takda sape-sape yang akan naikkan isu kenaikan berat badan saya.


P/s: ada sape-sape yang nak jual produk kurangkan berat badan kat saya...


Justify Full

Monday, July 19, 2010

Lontaran Perasaan

Salam..dah lama rasenya tak melontar rase di sini...huhu

Arini secara official saya telah memulakan tugas. Tidak lagi bergaji buta. Huh dah lame tak panas enjin plus tak test power berhadapan dengan org. Sometimes rase nervous juga bile sudah lama tidak berhadapan dengan ramai org aka pelajar terchenta. Jangan ingat saya tak tau perasaan nervous itu. Sebagai manusia yang normal, perasaan nervous atau cuak adalah biasa. Even Siti Nurhaliza pon pasti rase cuak bile mula nak perform depan peminat die. Walaupon die dah banyak kali perform atau menyanyi depan ramai org. Haha permainan selamat untuk cover diri sendiri. Kadang-kadang otak pon bole jadi blank, tak ingat ilmu yang ingin disampaikan. Mcm tadi la. Saya lupe nak refersh balik segala equipment yang ade dalam restoran. So gunekanlah segala keyakinan yang ada untuk menutup kelemahan sendiri. Ikut kata naluri je. Huhu..And now saya sudah rase ok.

Kelas weekend yang lepas sangat memberangsangkan. Cume satu kelas iaitu Dr Hamdin je yang kurang memberangsangkan. Apa kes sebelum kelas abis kene buat review pasal methdology artikel yang die bagi. Haha mati-mati ingat kene hantar next week. Rupenye kene antar sebelum balik. Padahal masa tu kelas dah abis pon pukul 1230 p.m. Sabar jela aku. Masa die ckp tu muke memang selamba. Tapi antara cite kelakar yang die buat last week, mengengsot gi Terengganu. Katenye apala salah buat sesuatu yang lain dari lain. Bole pecah book of record. Cara die bercerita tu bikin satu kelas ketawa. Kadang-kadang fikiran org bijak ni sukar tuk dijangkakan. Huhu Dr Hamdin..oh Dr Hamdin....

En Azli? Last week tak jumpe die pon. Huh banyak sgt keje die. Banyak sgt keje smpai abaikan saya. Huhu no big deal la. Tak kisah pon. Cume bile musim mencandat sotong saya jadi tak tentu arah mau bikin onar and buat die tension. Kesian. Bila saya ckp saya rindukan die. Mesti die akan balas.."abg lagi rindukan awk..." itu sudah cukup untuk buat hati saya berbunga. Nak muntah??? Kene tahan dulu lepas bace abis post yang ini ye..=p

Owh one more thing nak bgtau. Saya dah dapat jalur lebar yang baru. Menumpang P1MAX Hanafee (rakan seopis). Cume RM 15 sebulan saya perlu bayar kat die. Berbaloi kan. Dah la laju. Senang saya nak buat keje. Keje?? Ha keje la...nape?? tak pecaya...huhu kalo tak pecaya sudah. Walaupon kite tak berapa nak rajin tapi bile dapat keje kenela jalankan tanggungjawab tu. Tapi saya hanya online di opis saje. Watever pon saya puas hati. Tak perlu guna nama En Azli tuk beli broadband. Satu masalah saya dah selesai.

Ok post ni dah tamat------> bole muntah skg pada sesiapa yang tahan nak muntah tadi.

Da~




Saturday, July 17, 2010

Touching

Dalam musim mencandat sotong ni, sokmo nak rase touching. Walaupon perkara tu takda kaitan dgn hidup saya pon. Cite die begini...

Saya skg ni berada di rumah tumpangan, bukan rumah tumpangan Ah Tong tu la. Jangan salah anggap plak. Huhu.So adela sumber jalur lebar. Salah satu hobi saya suke bace blog orang lain. Ntah mcm mane saya terbace satu blog yang bole bikin hati saya tersentuh. Cube awk semua bayangkan, kalo awk membaca blog orang yang telah lama pergi. Mesti sedeykan. Seolah-olah itu adalah catatan yang ditinggalkan untuk sesiapa yang mengenali beliau. Saya tak taula nak mengekpresikan kesdihan di sini. Saya membaca blog beliau dan blog kakak beliau. Saya tau kronologi sikit-sikit mengenai beliau.

Mengikut pembacaan saya, beliau adalah salah seorang mangsa kat Lubuk Yu, Maran. Beliau disahkan meninggal dunia akibat terkene jangkitan kuman. Dah ramai mangsa kat situ. Saya tak rase tu simptom terkene jangkitan kuman. Tapi mungkin angkara perbuatan makhluk ghaib yang saya tak mahu ckp di sini. Gerun. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.

Apa pon mari same-same kite sedekah Al-Fatihah untuk beliau...Muhammad Afif Asyraf Bin Abd. Rasyid...semoga roh beliau dicucuri rahmat...

Friday, July 16, 2010

2 Tahun di Cybernetics

Arini 16 Julai 2010...bermakna sudah genap 2 tahun saya berkerjaya di sini. Huhu....

Ingat lagi masa mula-mula melangkah ke sini. Terasa sgt naif sampai sume org konfius sama ada saya ni student atau staf. Smpai skg pon mcm tu jgk kot. Yela penampilan pon kadang-kadang lebih kurang mcm student je. Nak buat mcm mane bile students advance dalam berfesyen.

Tapi apa pon saya bersyukur kerana sampai arini saya masih di sini walaupon terpaksa melalui pelbagai cabaran dan rintangan. Banyak manusia banyak ragamnya. Hal itu sudah tidak dapat dinafikan lagi. Rezeki saya masih di sini.

Adakah tahun ke 3 saya masih di sini?? Sama-sama kite lihat ye....Even kalo dah kawin pon kalo saya tak kemana-mana mungkin saya akan terus di sini walaupon saya bakal tinggal di Seremban selepas kawin. Saya takkan berjauhan dgn En Azli ok...hahahaha...

Okla dah merepek nie....da~

Tuesday, July 13, 2010

Serabut

Pernah tak awak semua terasa seperti sangat serabut...

Tak tau punca datangnya serabut tu. Tapi skg ni saya sedang mengalami satu simptom serabut. Mungkinkah sebab tak dapat nak makan arini. Maklumla berpuasa ganti. Perut yang lapar juga bole menjadi punca serabut kan.

Smpai satu tahap tak mampu nak buat kerja apa pon. Nak layan org pon malas. Malas nak pikir bnde lain melainkan makanan yang lazat dan sedap. Yang mempu dibuat hanyalah menghitung waktu menunggu waktu untuk makan. Hahaha saya kan seorang yang kuat makan.

"En Azli aka penenang hati saya pesan jangan serabut-serabut..ahad ni kite gi tengok bunga ye"

Tengok bunga? Kan ade pesta Floria 2010 kat Putrajaya. Tak tau ke?? Huhu jom la pegi ramai2. Ahad depan last day. Okla jumpe awak semua di sana.

P/S: serabut juga sebab housemate yang macam celaka perangai. Malas nak ckp pjg.

Update Part 2

Ni pon sgt yummy..tpi lupe la tajuk cake ni..huhu

Sgt yummy choc cheese cake..

"Babe..rindu kat u babe"..wif my best friend..akma

Update

Salam Isnin semua..

Rindu nak update citer kat my zone. Walaupon takda citer yang sensasi tapi saya ingin meneruskan rutin saya di sini.


Jumaat:


Kelas paling tough untuk semester ini pada pemikiran saya setakat ini. Subject Financial Management. Lecturer import dari UPM, A.P Dr Bany Arifin. Mungkin saya akan mati sem ini memaksa diri untuk menerima berita-berita ekonomi dan manage mengenai wang. Serius tak suke.


Akma datang umah saya. Rindu babe. Hehe. Saya ade kawan untuk bergosip sakan. Opsss hahaha...


Sabtu:


Bangun lambat memandangkan kelas saya bermula pukul 2-5 pm. Tapi yang mengecewakan kelas dibatalkan sepanjang aritu. Takda sape inform. Huhu. Kesian kami. Takpe-takpe. Tu yang bole terbeli kain cotton kat Jakel Shah Alam. Thanks to Natrah berjaya menghasut saya membeli kain tersebut. Hehe...kain tu saya reserve utk special day. Tapi kecewa tak abis sebab tak dpt yang kaler turqoise. Huhu...


Ahad:


Kelas pagi bersama Dr Hamdin. Kelas yang agak membosankan. Kali ni sume subjek bosan. Lepas abis terus balik rumah sebb akma ade kat umah. Huhu sian u babe, dok dalam bilik buat sudoku. Siap tolong cuci bilik air lagi. Ape kes tetamu cuci bilik air. Haha watever thanks babe. Balik umah macam tongkang pecah. Memang dasar pengotor. Geram wei. Buat selerak kat dapur ngn ruang tamu memang aku tak bole nak terima. Angkut sume member ko masuk rumah. Aku tak kisah pon sebab aku pon selalu gak gi melepak umah kawan. Tpi umah tu kasi kemas sikit bole tak. (bile dah marah tak ckp saya dah, tukar terus aku...huhu). Ntahla isu ni tak penah selesai.


Saya and akma kuar umah cepat2 malas nak memerap dalam bilik. Gi makan and jalan-jalan kat Sunway Pyramid. Lame tak jalan2 kat situ. Cuci2 mata je. Nak beli pon kene pikir 2 3 kali. Org miskin yang kedekut kan. Nak gi karoke pon melampau mahalnya. Erm niat terpaksa dibatalkan. Tak dapat lepas geram. Maybe next time. Berjalan2 smpai petng. Malam kami kuar makan lagi. Haishh bosannya kehidupan saya di rumah itu. Kuar lagi heaven.


Isnin:


Arini akma dah balik Melaka. Erm bosan la saya keseorangan di rumah. Erm pagi-pagi dah ikut saya gi opis. Lepas makan rot cai saya terus menghantar beliau ke Bukit Jalil. Hope pasni u dtg lagi ye babe. Bole borak-borak lagi. Nmpak sangat saya memang memerlukan rakan untuk berborak apa saje. Ade sape-sape yang berminat? Erm abaikan.

Da~

Friday, July 09, 2010

Dalam kepala otak

Arini taknak cakap panjang-panjang, memadai hanya dengan luahan hati pakai bullet sahaja. Sila bace seterusnya...

  • Arini ari Jumaat terakhir makan gaji buta
  • Arini kelas master dah start
  • Tak bagi lagi surat pelepasan kat bos, bos mc plak...erm lantakla
  • Arini perasaan saya mendatar
  • Malas la nak manje-manje ngn En Azli..bukan gado la...
  • Arini akma datang umah saya
  • Sewa rumah tak bagi lagi sebab ketuk pintu tuan rumah banyak kali, takda org..nasib ko la..
  • Saya dah bersiap sedia untuk mengadap students isnin ni..
  • Material mengajar saya dah siapkan..bagus! Keep up the good work!
  • Skg ni dalam kepala otak saya terlalu banyak bende yang ingin dipikirkan..tak tahu nak dahulukan yang mana..
  • Semoga saya bertabah bukan bersabar...ayat bertabah lagi strong dari bersabar..erm whatever la wahai hati...
  • Sila buat muka manis walaupon sememangnya muka saya memang masam. Tapi org ckp saya akn jadi cntik bile senyum...erm ok saya senyum =)


Tut tut tut tut tut.....................................................

Thursday, July 08, 2010

SHELL

Wah arini kehidupan saya di opis penuh dgn aktiviti. Skg ni baru relaks and dpt bukak apa yang patut. Jgn silap, bukan bukak baju ok. Huhu..Dari pukul 10 sampai 430 td ade je perjumpaan bersempena dgn hari mesra cybernetics. Huhu whatever la.

Dari smlm sy simpan post ni dalam hati saya. Yela nak tulis kat umah takda jaringan jalur lebar. Trpaksa la tunggu bile smpai opis. Trima kasih ye Natrah. Jasa anda amat dihargai.

Saya ade satu cite yang ingin dikongsi yang berlaku semalam. Apa die. Erm sila baca di bawah ye..

Semalam balik opis tangki minyak saya sudah bernyala menandakan mintak diisi. Saya memang sangat risau kalo dah dpt signal menyala tu. Kata ayah saya, tak payah nak risau bole gerak jauh lagi..20 km lagi...Yela mana tau tibe-tibe benti tengah jalan. Taknak la sebabkan saya, saya terpaksa susahkan org lain kan. So saya isi la minyak kat SHELL yang berdekatan dengan opis. Kebiasaanya saya akan isi minyak di SHELL berdekatan dengan rumah iaitu di NPE. Tapi memandangkan tak sempat terpaksa la saya isi kat SHELL kg pandan.

Terus saya masuk ke pam 4 yg kosong. Dari jauh saya dh nampak 2 org lelaki berbaju merah iaitu pekerja SHELL la kan. Takkan la En Azli plak nak tggu kat situ. Huhu. Masa saya nak jalan ke kaunter pembayaran, salah sorang mamat yang memang saya kenali sebelum ni bertanya kepada saya, "kak, pam kuning ke hijau?". "kuning" Jimat pakai kuning. Huhu...

Smpai di kereta, si mamat ni dah menolong saya mengisi minyak. Dan die sempat berbual dgn saya...

Mamat (tak tau nama beliau) : Dah lame awk tak dtg sini...dah benti keje kat sini ke...
Saya: Eh ni first time saya dtg sini la...(saya cube menduga ingatan beliau)
Mamat : Eh btol la awk..awk yang mengajar kat kolej sana tu kan. Sya ingat lagi, dulu awk pakai contact lens wane cklat....(muke beliau cuak plus malu, konon salah org)
Saya : (saya senyum mendengar jawapan beliau)....
Mamat : Arini tak pakai contact lens ke....



Pergh die ingat saya. Yang tak tahan bole nampak kaler contact lens saya.

Saya bole kenal mamat ni pon sebab masa tu saya malas nak isi angin tayar. So saya panggil la mamat ni yang sememangnya masa tu memang tergedik2. Huhu..nak minta tlg kat org kenela goda2 sikit kan. Huhu En Azli jgn marah ok. So masa isi angin tu sempat la sembang2 kan. Tu sebb die tau saya keje kat situ plus pakai contact lens..

Sebab tula dah lame saya tak isi minyak kat SHELL kg pandan tu. Sebolehnya saya memang nak mengelak isi minyak kat situ disebabkan die yang memang gedik dan banyak ckp sgt. Kalo dulu nampak saya datang isi minyak, mesti sibuk nak dtg walaupon masa tu die tgh berdiri jauh dari pam yang saya nak isi minyak. Nak mengedik. Sy kadang-kadang balik opis memang malas sgt nak layan org mcm ni kan. Tapi semalam saya memang tak dapat nak elak dari bertemu dgn beliau. Huhu..

Kesimpulannya..nak mengedik pon biar betempatla..huhu


Wednesday, July 07, 2010

Coretan 7 Julai

Dah beberapa ari saya mengalami kesakitan. Kesakitan?? Wah bunyinya seperti sgt nazak. Eh takdala cume demam kure-kure plus batuk dan selsema. Suara pon dah lain mcm nie. Tak pegi klinik pon. Antara perkara yang paling Cik Fardilla tak suke buat ialah pegi klinik atau hospital untuk memeriksa kesihatan beliau. Huh sgt tidak suke. Cukupla pengalaman ngeri di Pusat Kesihatan UiTM. Arghh stop it. Taknak ckp pasal itu.

Walaupon kurang sihat tapi saya masih berdaya untk ke opis dan ke mana-mana. Lepas balik dari PD saya terus dilanda kesakitan. Mungkin terkene infection semasa tertelan air laut yang masin tanpa sengaja. Dah lama tak diserang batuk dan selsema. Semoga ia cepat berakhir.

Minggu ni merupakan minggu terakhir untuk bersenang lenang. Next week sumenye sudah bermula. Arghh rase nak reverse balik masa. Hehe nak makan gaji buta la tu. Hoho...And Jumaat ni kelas dah bermula. Sumenya memerlukan kerahan tenaga dan masa. Hoho....hope Cik Fardilla sudah bersedia..

Sejak 2 3 menjak ni saya kerap membace blog orang lain yang bercerita perihal wedding preps diorang. Sangat best and dapat banyak idea. Walaupon my big day lambat lagi tapi saya lebih suke preps yang awal. Alasan yang pertama, saya seorang yang sangat teliti dan suke sesuatu yang nampak sempurna (bajet konon angkat diri sendiri). Alasan yang kedua, mahu lihat dan senang untuk arrange peruntukan bajet untuk apa yang saya nak plan.

Skrg ni saya bekerja keras untuk merealisasikan apa yang saya inginkan supaya saya merasa puas hati. Kalo korang rase tak puas hati, itu bukan masalah saya. =p




Lubuk best

Saya baru selesai proses mencari-cari tempat. Wah sgt teruja bile dah dapat lubuk yang best tuk dibuat rujukan.

Amende? Owh tak payah taula. Ni tak penting bg kamu semua tapi ia amat penting bagi saya. Wah sangat tidak sabar.

En Azli saya dah jumpe! Can't wait to go there!

Tuesday, July 06, 2010

Aku & Kamu

Setelah sekian lama tidak berjumpa dengan my laling, hampir sebulan tidak brsua, akhirnya dapat melepaskan rindu weekend yg lepas. Bagus jugak buat family day kat PD...sambil menyelam minum air. Tula sampai saya sakit tekak sebab tertelan air laut yang masin tu. Memang la masin ade ke air laut yg manis. Huh sengal..

Dalam tentatif program sepatutnya sampai di Tiara Beach Resort pukul 145 pm. Tapi saya pagi-pagi lagi dah gerak gi Seremban. Dalam pukul 10 am saya dah selamat sampai kat rumah En Azli. Melawat bakal mak mertua sekejap. Sekejap je sebab diorang nak gi KL.

Then saya gi teman En Azli pegi sana sinun. Huh ade je keje beliau. Dalam tengahri kami makan tengahri ngn abg lan, kak yati sefamili. Lepas je makan kami pusing-pusing mencari 'sesuatu'. Tak payah la nak ckp apa die sesuatu tu, nanti kate beria + menunjuk plak kan. Biarla kami berdua je yang tahu. Semuanya masih dlm perancangan. Masih samar-samar.

Then ari Ahad sebelum balik KL, saya berjumpa beliau lagi. Pukul bape baru saya balik KL, dalam 1130 pm kot baru saya sampai KL. Masa tu abg long beliau masuk hospital. Jenguh sekejap, makan-makan and sebelum balik singgah rumah lagi. Biasalah saya kan menantu dah basi. Huhu

Alhamdullilah. Saya bahagia dengan beliau.

Ya Allah berkatilah hubungan kami. Semoga hubungan ini kekal hingga akhir hayat. Amin.





Bunga Stokin

Semalam saya menjumpai sesuatu idea yang bagus untuk big day saya. Guess what??

Semalam sorang kawan yang perlu dirahsiakan nama sedang mencari dulang kerawang silver untuk barang hantaran beliau. Mengikut plan terdahulu saya memang ingin mencari dulang berkenaan tapi macam susah je nak cari sape yang boleh sewa dulang tu. So saya bertukar kepada plan yang lain. Dalam proses mencari tersebut saya terjumpa sesuatu yang menarik perhatian saya. Bunga stokin yang digubah untuk hantaran. Chantek la jugak. Bosan dgn fresh flower apa kata saya pakai bunga stokin untuk buat gubahan hantaran. Bukan hanya untuk gubahan hantaran, tapi mungkin juga untuk bunga pahar. Memang la bunga stokin tu dah 'basi' tapi tak salahkan asalkan ia kelihatan chantek di mata saya.

Dan yang paling akan buat orang pengsan ialah saya sendiri yang akan buat bunga stokin tu sendiri. Huhu Cik Dilla buat bunga stokin???? Hahaha jangan pandang saya sebelah mata ok. Saya pon mahu gelak guling-guling membaca kenyataan saya nie. Tapi demi mahu memberi sepenuh komitmen kpd hari yang indah itu, saya perlu mengorbankan masa dan tenaga saya. Bukan apa bile kite hasilkan sesuatu yang kite inginkan, ia akan menjadi lebih bermakna. Btol tak???

Lihatla bunga stokin di bawah, sangat menarik perhatian saya. Tapi jangan risau housemate saya sedia untuk memberi tunjuk ajar pada saya. Wink wink...



Doakan saya dapat menghasilkan bunga ini dengan TABAH.... =p

Friday, July 02, 2010

Cik Dilla yang ketinggalan zaman


Muke yg semakin menceng~


Saya terasa seperti saya ketinggalan zaman. Mengapakah?? Yela kan skg ni saya sedang sibuk melayan novel P.S. I Love You. Sedangkan citer tu dah berkurun kuar. Org skg ni dah tak pandang cite tu pon. And tadi baru amik film die dari sorang kawan opis. Padahal sebelum ni dah penah tgk tapi tak berapa nak feel. So kali ni nak feel btol-btol and cube bayangkan kalo saya berada di tempat Holly. Huh cannot imagine??? Simpang malaikat 44.

Bila bace novel tu saya sering terpikir, kalau-kalau saya diberi ujian sedemikian rupa. Bagaimana agaknya saya menghadapi situasi tersebut? Saya memang sangat sayang kaw2 dengan En Azli. Sape tak sayang tunang sendiri kan. Erm bole muntah lepas ni ok. Huhu...

Erm one more thing pasal ketinggalan zaman ni. Rumah sewa saya skg ni dah ade VCD player tau. Yang pasti bukan saya punye la. Nak di jadikan citer satu ari saya keseorangan di rumah. Boringla kan. So saya cube belek-belek VCD apa yang ada. And saya terpandang satu VCD ni. Nak tau tak VCD ape. Huhu malu la nak ckp. Janji tau jgn gelakkan saya and jgn ckp saya ketinggalan zamn...

Hurmmm...saya terpandang VCD Twilight yg 1st tu. Yang lebih memalukan saya, saya tak penah tgk cite tu pon. Tula first time saya tgk. Memang tau dari kawan pon, tapi ntahla masa tu takda feel pon nak tgk. Patut la org lain sangat tergila-gilakan cite tu. Sangat best. Dan yang pasti saya pon tergila-gilakan si Edward Cullen tu. Huhu cair sekejap. Hehe sangat tak advance kn Cik Fardilla Fawzi ni. Huhu.

Saya tak sabar mahu melihat cite Twilight yang akan luar 8 July ni-Eclipse...poyos sudah


Thursday, July 01, 2010

July

Wah arini dh masuk 1 Julai 2010. Kite dah pon melangkah ke setengah tahun. Umur pon makin meningkat. Takkan selamanya saya mahu berada pada keadaan begini. I have to make something new. Yang mampu merubah hidup nie. Bukanla nak berubah yang pelik-pelik pon. Just nak tanam semangat baru bile bulan baru menjelma. Ouchhh sgt skema si Fardilla nie. So what?

  • Kelas nak master nak start dah. Subject dijangka mencengkam sel-sel otak. Sebab melibatkan nombor. Harap maklum Cik Fardilla sangat benci bermain dengan nombor.
  • Student dah nak masuk semester baru. Mcm biasa credit hours saya 22 jam. Walaupon 22 jam, saya hanya mngajar 2 subjek sahaja. Kurang la jugak workload sebab studnt hanya dalam 200 lebih sahaja.
  • Preparation..preparation...preparation...need to prepare as early as i can...preparation ape? Pikir sendiri la. Malas nak mention kat sini.


Saturday, July 31, 2010

31 Julai 2010

0 comments
Saya baru mengemas rumah yang boleh diibaratkan seperti tong sampah yang berpenghuni. Wah geram nampak. Sori la kalo ade antara housemate saya yang terbace. I cannot stand anymore. Perlukah setiap kali saya yang harus mengemas. Walaupon dunia saya dalam rumah ni hanya dalam bilik je. Aduh nasib badan dapat housemate perangai macam nie.

Saya bukan nak mengungkit atau membuka keburukan sesiapa. Tapi boleh pikir logik tak. Saya tak rajin masak kat dapur. Saya tak ada barang kat atas meja dapur. Saya tak lepak ngn diorang tgk tv. Pastu bile sepah saya yang kene kemas. Saya yang kene cuci dapur. Apa kes walaupon saya tak masak. Saya yang kene menyapu smpah. Rambut dioranng yang bertabur kat lantai. Saya bukan nak berkira. Tapi agak-agakla wei. Jangan sampai aku beli sign "TOLONG JAGA KEBERSIHAN" and tampal kat dinding. Baru korang tau. Tapi saya ni lebih menjaga hati orang lain berbanding hati diri sendiri. Padahal mereka tu tak pernah nak jage saya ni. Adooi manusia byk ragam ok. Kalo tak pecaya ckp saya. Bole je saya snap bilik air diorang nak tunjuk. Tapi taknak la kan. Malu plak. Masing-masing dah ade pakwe, tunang and suami. Opsss..

Saya tak share bilik air coz dalam bilik saya memang dah ada. Kalo korang tgk masya Allah. Tak boleh nak ckap. Saya bukan nak canang yang diri saya ni bersih. Tapi common sense la wei. Geli kot nak mandi kat situ, nak berak pon takda selera. Huhu..iskkk tak paham btol.

Okla stop merungut pasal rumah. Saya skg ni tgh siapkan slide presentation tuk kelas sok. Petang ni nk gi umah En Azli. Nak menambah pahala. Takut plak takda masa nak siapkan. Semoga mood Dr Hamdin ok esok.


P/s: Pelik melihat saya online di rumah??? Hehe akma ade kat umah saya. So saya hanya menumpang services yang die ade. Hehe..thanks babe~

Friday, July 30, 2010

Saya ada masalah

0 comments
Saya ade masalah. Tapi bukanla masalah yang besar. Cume saya mengalami sedikit kesukaran. Kesukaran ape??

Kesukaran dalam meluahkan rase marah pada En Azli. Perasaan marah tu ada. Tapi saya simpan dalam hati. Sila rujuk case study di bawah. Cewah mcm buat assignment plak. Huhu poyos..

Ada la jugak beberapa perkara yang En Azli buat saya marah. Ingat ape? Jangan ingat hubungan kami sentiasa ok. Biasala kan. Tapi cume masalah tu tidak terlalu berat untuk dipikirkan. Salah satu perkara yang selalu bikin hati saya tertekan--> masalah masa. Setiap kali saya datang ke Seremban mesti saya akan tunggu die lame. Paling lama 1 jam tau saya tunggu die dalam kete. Saya punyer la rushing dari KL nak tunggu die kat satu tempat nie. At last die yg datang lambat. Dah banyak kali jugak die buat saya macam nie. Yang lebih malang lagi, kalo time tu hp die bateri low. Nak kol tak dpt. Perghhhh menyirap darah saya dalam kete.

Sebelum die datang saya dah menyumpah dalam kreta. Geram wei. Untuk makluman sume saya tidak suke menunggu. Dan saya seorang yang punctual. Agakla. So saya pantang perangai mcm nie. Konon sebelum jumpe die saya dah pikir ayat yg sesuai nak sembur die. Pastu nak tau apa jadi....

Sampai je die depan mata saya. Hilang sume ayat yang saya susun baik punyer tu. Saya hanya jadi batu dalam kreta and tak bercakap sampai saya rase ok. Bile beliau ajak bersembang saya akan buat bodo je. Beliau tau la saya tgh marah and pujuk sikit-sikit. Sikit-sikit jelakan. Huhu. You know En Azli kan. Lepas je perasaan ok, saya tak sentuh pon isu tadi. Cume tanya sikit-sikit je. Then saya kembali ceria seperti tiada apa yang berlaku.

Saya takda kekuatan untuk bercakap kasar dengan beliau. Kalo sebelum ni dengan ex lama bukan main lagi saya naik tocang. Dengan En Azli sangat berbeza. Hilang kebekengan saya. Cume kalo marah pon saya hanya simpan dalam hati. Buat jadi batu sekejap. Buat-buat bisu. Tu hanya sementara. Lepas tu saya ok. Saya tak sanggup nak buat die macam tu. Kesian wei tgk muke die.

Apalah agaknya ilmu yg En Azli pakai sampai saya jadi mcm tu. Hehehe..tu baru case study yang pertama. Adalah lagi case study yang lain. Malas la diskus kat sini. Sikit-sikit sudahkan.

So sekian saje masalah saya. Masalah awak plak mcm mane? Apa pon saya sayang beliau seikhlas hati. Terima beliau seadanya. I LoVe YoU....(---->muntah)

(Senyum)

0 comments
Tak sume yang kite nak, kite akan dapat,

Tak sume yang kite impikan akan tercapai,

Allah Maha Mengetahui segalanya,

Setiap apa yang berlaku adalah atas kehendak-Nya dan ada hikmah di sebalik sesuatu kejadian yang berlaku,

Saya tak pernah patah harapan atas apa yang berlaku pada saya. Pada pemikiran saya, masih ramai lagi orang yang ditimpa masalah yang lebih teruk lagi dari saya. Oleh itu, saya harus bersyukur dengan apa yang ada. Saya tak kisah pon. Pasti ada pembalasan di sebalik kesabaran saya ni. (senyum)

P/s: Tolong jangan cube-cube untuk memberi janji palsu ye.

Wednesday, July 28, 2010

Show house

0 comments

Living room Semi-D house...i like~

Ni pon saya suke..walaupon rumah die tak berapa nak besar, tapi interior design die sgt chantek...

My favourite place tuk lepak...cmne la org ni bole come out dgn idea ini...full marks ok!
Dining area...



Master bed room...dinding bercermin tu ialah bilik air ok...menarik!


Katil..wee... built-in...



Ahad yang lepas, saya and En Azli sempat tgk2 rumah contoh dekat Sendayan. Wee best2. Saya sangat suke interior design yang ditonjolkan. Saya yang tgk pon terasa terpegun, mata pon hampir terjojol. Projek perumahan ni company beliau yang buat. So tu yg sibuk nak pagi tgk....

Ni baru sikit pic yang saya snap. Banyak lagi yang chantek-chantek yang membuatkan saya sangat tidak sabar. Huhu

So sape-sape yang nak beli rumah area Seremban and Sendayan bole la tanya-tanya kat saya. Hehehe sambil menyelam minum air.

Weee~

0 comments
Weee sgt sronok..saya dah kawan-kawan yang senasib dengan saya bole access wifi di opis. Sangat suke. Saya adalah salah seorang manusia yang pantang melihat jalur lebar di merata tempat. Weee time kasih kepada pihak management yang SGT BAIK HATI. Yang selalu menyenangkan kami para pensyarah. Seperti sinis saje pujian itu. Hahaha...

Arini kepala saya meragam plak. Terasa sakit plak tibe-tibe. Adoi sgt tak selesa bile sakit kepala datang.

Owh lupe nak ckp, tadi saya, Natrah and Ustazah Khadijah gi makan ayam golek kat Pantai Dalam. Bukan apa mana la tau kalo sape-sape yang kat sane tu tengah cari ayam golek yang best. Saya nak cdangkan kat tmpt saya makan tadi la. Berlambak ayam die bagi. Tapi kalo bawak 10 orang yang badan macam bonzer (btol ke eja macam ni) confirm tak cukup la kan. Hehehe..So pada sape yang teringin nak makan ayam golek bole dtg kat kedai tu ye.

Okla saya ada kelas 330 p.m. Erm apa saya nak mengarut satu jam nie. Kepala plak berdenyut-denyut. Sigh~


Tuesday, July 27, 2010

Update Part 1

0 comments

Update weekend

Sabtu:

Kelas Dr Karu diganti pada hari Ahad buat sementara waktu. Tak taula sebab apa kan. So aku berpotensi untuk ke majlis resepsi Lynn. Ikutkan memang takda plan pon nak gi majlis Lyn. T upon plan last minute. Petang Jumaat tu baru decide nak pegi memandangkan Zai and Ain Dayah pon nak pegi jugak. So saya ada geng. Huhu...

Majlis yang meriah. Bestnya tengok org kawin bawah pedang. Dulu berangan jugak. Tapi skg ni terasa peluang tu dah tertutup terus. Yela En Azli bukan army or navy atau sewaktu dengannya. Simpan saje impian itu wahai Cik Dilla ye. Nanti bole tengok sekitar majlis pada update part 2 ok. Susah jugak ye nak decide warna tema. Bile tengok Lyn buat merah putih terasa mcm nak plak buat color tu. Chantek jugak kan. Tapi saya dah punyai warna tema sendiri. Warna ape? Hehe mana bole bagi tau. Lambat lagi kan. Tak finalise lagi pon. Tapi buat masa ni hati still stick to that colors ok. Abaikan big day saya sebab ia masih jauh lagi ke depan.

Lame jugakla saya di majlis Lyn. Yela kene menunggu rakan persekolahan yang lain yang tak muncul-muncul. Saya, Zai and Ain Dayah dah sampai dalam pukul 1 lebih. Kami balik dalam pukul 4 lebih macam tu. Kan lama tu. Ade org tu sampai makan second round. Tapi yang pasti bukan saya tau.Hehe...Best sesekali berjumpa rakan sekolah. Yang pasti sume dah lawa-lawa, bukan lagi budak hingusan mcm dulu termasuk la saya. Huhu bajet sudah....

Kami lepak-lepak lagi lepas majlis. Makan lagi kat Sakura Kristal Jusco Keramat AU...terasa lapar kan. Sembang-sembang sampai pukul 7 p.m baru teringat nak balik. Tak ingat plak tu sok kelas Dr Hamdin. Homework die tak buat lagi. Badan dah penat. Otak tak dapat nak piker dah. Dalam hati dah tersimpan satu niat. Huhu ape die...??? Jeng jeng....

Ahad:

Sah saya malas untuk ke kelas. Yup tuang kelas untuk minggu yang ke 3. Terasa mahu berfoya-foya minggu ni. Ahad mcm biasa kemas-kemas apa yang patut. Buat mandi lulur sikit. Wah terasa sangat syok. Mandi lulur sendiri je and paling best buat skrub sendiri. Thanks babe, petua you sangat berkesan. Hehe...ala pakai bedak bunga rambai ngn santan je. Gaul2 and lumur kat badan. Biar sampai kering. Pastu tonyoh la daki-daki tu smpai tertanggal. Confirm lepas tu jadi chantek nok. Jangan lupe try tau. Jngan cube bandingkn dgn kulit saya ok. Saya masih lagi dalam proses berusaha. Huhu..

Dalam 1230 p.m gerak gi Seremban. Nak jumpe En Azli yg disayangi. Setelah sekian lama tak tgk movie, akhirnya dapat jugak tgk movie..malas nak memenatkan otak untuk berfikir so kami tengok cite yang tak terlalu berat. Citer ape? Mantra. Filem Melayu. Overall citer ni agak sedapla. Jalan crita yang tak terlalu membosankan. Smpai skg En Azli asik menyakat saya, dok bace mantra Muzir (salah satu watak utama)...sabo jela. Nak takutkan org padahal die pon penakut. Hehehe....buat-buat terkene sampuk baru tau. Terus taknak ckp ngn saya. Sampai sanggup nak tumbuk saya sebab takut punye pasal. Sampai hati kan. Setakat ni kalo saya nk bergurau mcm tu, tak bole lebih-lebih kang tak pasal-pasal kene tumbuk dengan beliau. Haha sengal...

Pastu bole plak tanya saya, nape sebab perempuan sanggup nak balas dendam. Adoi takda perasaan ke beliau ni. Apa jadi agaknya kalo beliau berada di tempat Muzir? Dan saya jadi isteri Muzir yang dirampas oleh Nasbi. Mati kering la saya nak menunggu En Azli membalas dendam. Adoiii tak romantik langsung. Sigh...saya harus terima hakikat. Beliau yang disayangi memang begitu. Huhu...

Okla panjang sudah post saya yang ini. Tunggu part seterusnya. Banyak lagi yg nak dikongsi...

Friday, July 23, 2010

Tak ikhlas...

0 comments
Weekend datang lagi.. (sila bace seperti iklan "tora datang lagi")..huhu sengal...

Saya tiada masa yang sesuai untuk berehat. Kesian pada diri sendiri. Nak menghadiri jemputan kawin pon tak dapat. Alamatnya kalo aku kawin takda sape nak menghadirkan diri. Huhu nasib badan la nok.

Pernah tak korang merasa buat keje yang korang taknak buat. Kirenye kalo buat pon, tersangatla tak ikhlas. Confirm penah merasakan buat keje tak ikhlas. So situasi tersebut telah melanda saya skg. Saya tak tau nak buat mcm mane skg nie. Ikutkan hati dan perangai gile ni, memang saya nak buat bodoh jer. Tapi rase bersalah tu tetap ada. Memang saya dah buat bodo pon skg nie. Taknak amik tau pon. Tapi adakah die akan effect pada keje saya. Apa yang saya pegang skg ni, bende tu bukan main task saya. So buat apa saya nak jadi bodo terpacak kat situ. Banyak lagi keje berfaedah yang boleh saya buat dan mendatangkan hasil yang lumayan. Nak dibandingkan dengan keje tersebut takda apa pon yang saya dapat. Ini adalah pendapat saya. Terpulang pada sesiapa yang tak dapat nak terima.

Saya masih di dalam dilema. Lain la kalo saya dibayar. Saya tak kisah jika tenaga saya dikerah. Hahaha nasib la kan. Skg ni sume nak pakai duit. Petrol dah naik 5 sen ape kes kan. Kenapa saya perlu bertindak bodoh. Sedangkan mereka kat sinun cube untuk mempergunakan saya.

Saya ada lagi 1 jam untuk berambus dari sini.

Kelas arini-kelas financial yang best...=)

Thursday, July 22, 2010

Celgynic

0 comments
2 3 hari ni terasa keletihan yang melampau.

Bayangkan semalam saya tido di sebalik timbunan kain baju saya yang tak berlipat. Asalnya nak lipat and kemas-kemas ape yang patut. Tapi apa yang jadi pagi tadi saya meninggalkan bilik dalam keadaan yang sangat serabut. Letihla. Tak tau kenapa? Kalo letih malas gile nak buat apa pon.

Saya tak sedar tido kul bape semalam. Terjaga pukul 3 pagi tgk lampu tak tutup. Sian takda sape nak tolong tutupkan. Hope after ni ada org yang akan tutupkan lampu kalo saya dah tido. Wink wink...

Okla mau makan celgynic. Mungkin bole dpt power pasni. Suplement ni sgt sesuai untuk kesihatan kulit dan rambut ye...ada sape-sape nak try..bole cari saya..murah je..heheheh...

22 Julai 2010

0 comments
Salam pagi. Masih pagi..baru 1030 a.m...

Saya baru menghabiskan kelas praktikal iaitu Food and Beverage Service Skills 2. Rase dah malas nak ngadap subjek ni lagi. Tapi nak buat mcm mana. Sya masih diperlukan lagi tuk subjek ni. Diharap menjelang semester yang saya akan kahwin, saya taknak amik subjek nie. (Kalo rezeki saya masih disini). Susah wooo amik subjek nie. Hehe bukan susah ape. Susah nak ganti. Hehe.. kalo dapat partnet kitchen yang tak bole nak cover saya, abisla saya. Mati nak gantikan kelas 4 jam. Selalu total jam kredit saya untuk subjek ni 16 jam. Banyak kan. Walaupon banyak tapi keje saya relaks je.

Arini saya lambat datang opis. Dahla kelas pagi 830 pagi. Kesian student saya terpaksa menunggu. Selalu saya yang bising-bising ckp jgn lambat datang, last-last saya sendiri yang datang lambat. Malu btol. Saya tak sengaja tau. Saya kuar umah macam biasa. Tapi saya stuck kat Bulatan Kg. Pandan setengah jam. Salah sayakah????? Huhu...so kelas tadi saya tak bawak pon senjata saya aka bulu ayam. Bulu ayam tu tujuan tuk menakutkan student je. Tapi mcm melampau la plak. Saya lambat datang kelas pastu nak buat-buat garang. Dahla tadi memang takda student yang lewat dari saya. So saya perlu menyimpan senjata saya tuk kelas next week. Amacam baik tak saya???? (Cube buat muke riak yang comel..comel ke???)

Okla terasa seperti mahu makan sesuatu. Saya tak pecah pantas lagi bak kate Dr Hamdin. Pecah pantas tu bahasa cantiknya ialah break-fast. Huhu...jgn marah saya merosakkan bahasa..tapi mrah pada Dr Hamdin ye..ahaks...;p (Arghhh nape sebut nama Dr Hamdin..terus stress... artikel tak cari lagi..sume tak prepare lagi...)


Wednesday, July 21, 2010

Bangang

1 comments
Perasaan sangat geram,

Fardilla Fawzi seorang yang bole buat keje ape saje, keje yang bukan die kene buat pon die bole buat,


Tu di namakan multi-tasking,

Good job!

Semoga awk yg rajin bole dpt increment bulan nie,

Arghh bcoz of that thing bikin hati saya sangat meluat,

kesimpulannya nothing aku dpt tuk arini,

sekian harap maklum!





Tuesday, July 20, 2010

Update Pantas

0 comments
Update pantas..

Baru abis kelas teori. Budak-budak semester 5. Student yang penah ajar. Jodoh saya dan mereka masih panjang. Last semester, dpat ajar untuk beberapa minggu je then kene take over dgn lecturer lain. Kali ni diharap takdala sape-sape nak take over lagi kelas ni dari saya. Saya suke kelas ni walaupon students nakal-nakal. Saya dah tau perangai masing-masing. Macam biasa Shafiqal memang selalu kenekan saya. Kali ni die cakap saya sudah gemuk. Lagi menambah rase down di hati. Adoi rase dah mcm-mcm cara saya buat untuk kurangkan berat badan yang semakin melampau. Nampaknya hasil kurang memberangsangkan. Baru 2 bulan mereka bercuti. Berat saya trus seperti di pam-pam. Hahaha

Lepas ni ade kelas lagi. Again one of my favourite class. Tapi group ni mungkin tak seaktif group yang tadi. Harap takda sape-sape yang akan naikkan isu kenaikan berat badan saya.


P/s: ada sape-sape yang nak jual produk kurangkan berat badan kat saya...


Justify Full

Monday, July 19, 2010

Lontaran Perasaan

0 comments
Salam..dah lama rasenya tak melontar rase di sini...huhu

Arini secara official saya telah memulakan tugas. Tidak lagi bergaji buta. Huh dah lame tak panas enjin plus tak test power berhadapan dengan org. Sometimes rase nervous juga bile sudah lama tidak berhadapan dengan ramai org aka pelajar terchenta. Jangan ingat saya tak tau perasaan nervous itu. Sebagai manusia yang normal, perasaan nervous atau cuak adalah biasa. Even Siti Nurhaliza pon pasti rase cuak bile mula nak perform depan peminat die. Walaupon die dah banyak kali perform atau menyanyi depan ramai org. Haha permainan selamat untuk cover diri sendiri. Kadang-kadang otak pon bole jadi blank, tak ingat ilmu yang ingin disampaikan. Mcm tadi la. Saya lupe nak refersh balik segala equipment yang ade dalam restoran. So gunekanlah segala keyakinan yang ada untuk menutup kelemahan sendiri. Ikut kata naluri je. Huhu..And now saya sudah rase ok.

Kelas weekend yang lepas sangat memberangsangkan. Cume satu kelas iaitu Dr Hamdin je yang kurang memberangsangkan. Apa kes sebelum kelas abis kene buat review pasal methdology artikel yang die bagi. Haha mati-mati ingat kene hantar next week. Rupenye kene antar sebelum balik. Padahal masa tu kelas dah abis pon pukul 1230 p.m. Sabar jela aku. Masa die ckp tu muke memang selamba. Tapi antara cite kelakar yang die buat last week, mengengsot gi Terengganu. Katenye apala salah buat sesuatu yang lain dari lain. Bole pecah book of record. Cara die bercerita tu bikin satu kelas ketawa. Kadang-kadang fikiran org bijak ni sukar tuk dijangkakan. Huhu Dr Hamdin..oh Dr Hamdin....

En Azli? Last week tak jumpe die pon. Huh banyak sgt keje die. Banyak sgt keje smpai abaikan saya. Huhu no big deal la. Tak kisah pon. Cume bile musim mencandat sotong saya jadi tak tentu arah mau bikin onar and buat die tension. Kesian. Bila saya ckp saya rindukan die. Mesti die akan balas.."abg lagi rindukan awk..." itu sudah cukup untuk buat hati saya berbunga. Nak muntah??? Kene tahan dulu lepas bace abis post yang ini ye..=p

Owh one more thing nak bgtau. Saya dah dapat jalur lebar yang baru. Menumpang P1MAX Hanafee (rakan seopis). Cume RM 15 sebulan saya perlu bayar kat die. Berbaloi kan. Dah la laju. Senang saya nak buat keje. Keje?? Ha keje la...nape?? tak pecaya...huhu kalo tak pecaya sudah. Walaupon kite tak berapa nak rajin tapi bile dapat keje kenela jalankan tanggungjawab tu. Tapi saya hanya online di opis saje. Watever pon saya puas hati. Tak perlu guna nama En Azli tuk beli broadband. Satu masalah saya dah selesai.

Ok post ni dah tamat------> bole muntah skg pada sesiapa yang tahan nak muntah tadi.

Da~




Saturday, July 17, 2010

Touching

0 comments
Dalam musim mencandat sotong ni, sokmo nak rase touching. Walaupon perkara tu takda kaitan dgn hidup saya pon. Cite die begini...

Saya skg ni berada di rumah tumpangan, bukan rumah tumpangan Ah Tong tu la. Jangan salah anggap plak. Huhu.So adela sumber jalur lebar. Salah satu hobi saya suke bace blog orang lain. Ntah mcm mane saya terbace satu blog yang bole bikin hati saya tersentuh. Cube awk semua bayangkan, kalo awk membaca blog orang yang telah lama pergi. Mesti sedeykan. Seolah-olah itu adalah catatan yang ditinggalkan untuk sesiapa yang mengenali beliau. Saya tak taula nak mengekpresikan kesdihan di sini. Saya membaca blog beliau dan blog kakak beliau. Saya tau kronologi sikit-sikit mengenai beliau.

Mengikut pembacaan saya, beliau adalah salah seorang mangsa kat Lubuk Yu, Maran. Beliau disahkan meninggal dunia akibat terkene jangkitan kuman. Dah ramai mangsa kat situ. Saya tak rase tu simptom terkene jangkitan kuman. Tapi mungkin angkara perbuatan makhluk ghaib yang saya tak mahu ckp di sini. Gerun. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.

Apa pon mari same-same kite sedekah Al-Fatihah untuk beliau...Muhammad Afif Asyraf Bin Abd. Rasyid...semoga roh beliau dicucuri rahmat...

Friday, July 16, 2010

2 Tahun di Cybernetics

0 comments
Arini 16 Julai 2010...bermakna sudah genap 2 tahun saya berkerjaya di sini. Huhu....

Ingat lagi masa mula-mula melangkah ke sini. Terasa sgt naif sampai sume org konfius sama ada saya ni student atau staf. Smpai skg pon mcm tu jgk kot. Yela penampilan pon kadang-kadang lebih kurang mcm student je. Nak buat mcm mane bile students advance dalam berfesyen.

Tapi apa pon saya bersyukur kerana sampai arini saya masih di sini walaupon terpaksa melalui pelbagai cabaran dan rintangan. Banyak manusia banyak ragamnya. Hal itu sudah tidak dapat dinafikan lagi. Rezeki saya masih di sini.

Adakah tahun ke 3 saya masih di sini?? Sama-sama kite lihat ye....Even kalo dah kawin pon kalo saya tak kemana-mana mungkin saya akan terus di sini walaupon saya bakal tinggal di Seremban selepas kawin. Saya takkan berjauhan dgn En Azli ok...hahahaha...

Okla dah merepek nie....da~

Tuesday, July 13, 2010

Serabut

0 comments
Pernah tak awak semua terasa seperti sangat serabut...

Tak tau punca datangnya serabut tu. Tapi skg ni saya sedang mengalami satu simptom serabut. Mungkinkah sebab tak dapat nak makan arini. Maklumla berpuasa ganti. Perut yang lapar juga bole menjadi punca serabut kan.

Smpai satu tahap tak mampu nak buat kerja apa pon. Nak layan org pon malas. Malas nak pikir bnde lain melainkan makanan yang lazat dan sedap. Yang mempu dibuat hanyalah menghitung waktu menunggu waktu untuk makan. Hahaha saya kan seorang yang kuat makan.

"En Azli aka penenang hati saya pesan jangan serabut-serabut..ahad ni kite gi tengok bunga ye"

Tengok bunga? Kan ade pesta Floria 2010 kat Putrajaya. Tak tau ke?? Huhu jom la pegi ramai2. Ahad depan last day. Okla jumpe awak semua di sana.

P/S: serabut juga sebab housemate yang macam celaka perangai. Malas nak ckp pjg.

Update Part 2

1 comments
Ni pon sgt yummy..tpi lupe la tajuk cake ni..huhu

Sgt yummy choc cheese cake..

"Babe..rindu kat u babe"..wif my best friend..akma

Update

1 comments

Salam Isnin semua..

Rindu nak update citer kat my zone. Walaupon takda citer yang sensasi tapi saya ingin meneruskan rutin saya di sini.


Jumaat:


Kelas paling tough untuk semester ini pada pemikiran saya setakat ini. Subject Financial Management. Lecturer import dari UPM, A.P Dr Bany Arifin. Mungkin saya akan mati sem ini memaksa diri untuk menerima berita-berita ekonomi dan manage mengenai wang. Serius tak suke.


Akma datang umah saya. Rindu babe. Hehe. Saya ade kawan untuk bergosip sakan. Opsss hahaha...


Sabtu:


Bangun lambat memandangkan kelas saya bermula pukul 2-5 pm. Tapi yang mengecewakan kelas dibatalkan sepanjang aritu. Takda sape inform. Huhu. Kesian kami. Takpe-takpe. Tu yang bole terbeli kain cotton kat Jakel Shah Alam. Thanks to Natrah berjaya menghasut saya membeli kain tersebut. Hehe...kain tu saya reserve utk special day. Tapi kecewa tak abis sebab tak dpt yang kaler turqoise. Huhu...


Ahad:


Kelas pagi bersama Dr Hamdin. Kelas yang agak membosankan. Kali ni sume subjek bosan. Lepas abis terus balik rumah sebb akma ade kat umah. Huhu sian u babe, dok dalam bilik buat sudoku. Siap tolong cuci bilik air lagi. Ape kes tetamu cuci bilik air. Haha watever thanks babe. Balik umah macam tongkang pecah. Memang dasar pengotor. Geram wei. Buat selerak kat dapur ngn ruang tamu memang aku tak bole nak terima. Angkut sume member ko masuk rumah. Aku tak kisah pon sebab aku pon selalu gak gi melepak umah kawan. Tpi umah tu kasi kemas sikit bole tak. (bile dah marah tak ckp saya dah, tukar terus aku...huhu). Ntahla isu ni tak penah selesai.


Saya and akma kuar umah cepat2 malas nak memerap dalam bilik. Gi makan and jalan-jalan kat Sunway Pyramid. Lame tak jalan2 kat situ. Cuci2 mata je. Nak beli pon kene pikir 2 3 kali. Org miskin yang kedekut kan. Nak gi karoke pon melampau mahalnya. Erm niat terpaksa dibatalkan. Tak dapat lepas geram. Maybe next time. Berjalan2 smpai petng. Malam kami kuar makan lagi. Haishh bosannya kehidupan saya di rumah itu. Kuar lagi heaven.


Isnin:


Arini akma dah balik Melaka. Erm bosan la saya keseorangan di rumah. Erm pagi-pagi dah ikut saya gi opis. Lepas makan rot cai saya terus menghantar beliau ke Bukit Jalil. Hope pasni u dtg lagi ye babe. Bole borak-borak lagi. Nmpak sangat saya memang memerlukan rakan untuk berborak apa saje. Ade sape-sape yang berminat? Erm abaikan.

Da~

Friday, July 09, 2010

Dalam kepala otak

0 comments
Arini taknak cakap panjang-panjang, memadai hanya dengan luahan hati pakai bullet sahaja. Sila bace seterusnya...

  • Arini ari Jumaat terakhir makan gaji buta
  • Arini kelas master dah start
  • Tak bagi lagi surat pelepasan kat bos, bos mc plak...erm lantakla
  • Arini perasaan saya mendatar
  • Malas la nak manje-manje ngn En Azli..bukan gado la...
  • Arini akma datang umah saya
  • Sewa rumah tak bagi lagi sebab ketuk pintu tuan rumah banyak kali, takda org..nasib ko la..
  • Saya dah bersiap sedia untuk mengadap students isnin ni..
  • Material mengajar saya dah siapkan..bagus! Keep up the good work!
  • Skg ni dalam kepala otak saya terlalu banyak bende yang ingin dipikirkan..tak tahu nak dahulukan yang mana..
  • Semoga saya bertabah bukan bersabar...ayat bertabah lagi strong dari bersabar..erm whatever la wahai hati...
  • Sila buat muka manis walaupon sememangnya muka saya memang masam. Tapi org ckp saya akn jadi cntik bile senyum...erm ok saya senyum =)


Tut tut tut tut tut.....................................................

Thursday, July 08, 2010

SHELL

0 comments
Wah arini kehidupan saya di opis penuh dgn aktiviti. Skg ni baru relaks and dpt bukak apa yang patut. Jgn silap, bukan bukak baju ok. Huhu..Dari pukul 10 sampai 430 td ade je perjumpaan bersempena dgn hari mesra cybernetics. Huhu whatever la.

Dari smlm sy simpan post ni dalam hati saya. Yela nak tulis kat umah takda jaringan jalur lebar. Trpaksa la tunggu bile smpai opis. Trima kasih ye Natrah. Jasa anda amat dihargai.

Saya ade satu cite yang ingin dikongsi yang berlaku semalam. Apa die. Erm sila baca di bawah ye..

Semalam balik opis tangki minyak saya sudah bernyala menandakan mintak diisi. Saya memang sangat risau kalo dah dpt signal menyala tu. Kata ayah saya, tak payah nak risau bole gerak jauh lagi..20 km lagi...Yela mana tau tibe-tibe benti tengah jalan. Taknak la sebabkan saya, saya terpaksa susahkan org lain kan. So saya isi la minyak kat SHELL yang berdekatan dengan opis. Kebiasaanya saya akan isi minyak di SHELL berdekatan dengan rumah iaitu di NPE. Tapi memandangkan tak sempat terpaksa la saya isi kat SHELL kg pandan.

Terus saya masuk ke pam 4 yg kosong. Dari jauh saya dh nampak 2 org lelaki berbaju merah iaitu pekerja SHELL la kan. Takkan la En Azli plak nak tggu kat situ. Huhu. Masa saya nak jalan ke kaunter pembayaran, salah sorang mamat yang memang saya kenali sebelum ni bertanya kepada saya, "kak, pam kuning ke hijau?". "kuning" Jimat pakai kuning. Huhu...

Smpai di kereta, si mamat ni dah menolong saya mengisi minyak. Dan die sempat berbual dgn saya...

Mamat (tak tau nama beliau) : Dah lame awk tak dtg sini...dah benti keje kat sini ke...
Saya: Eh ni first time saya dtg sini la...(saya cube menduga ingatan beliau)
Mamat : Eh btol la awk..awk yang mengajar kat kolej sana tu kan. Sya ingat lagi, dulu awk pakai contact lens wane cklat....(muke beliau cuak plus malu, konon salah org)
Saya : (saya senyum mendengar jawapan beliau)....
Mamat : Arini tak pakai contact lens ke....



Pergh die ingat saya. Yang tak tahan bole nampak kaler contact lens saya.

Saya bole kenal mamat ni pon sebab masa tu saya malas nak isi angin tayar. So saya panggil la mamat ni yang sememangnya masa tu memang tergedik2. Huhu..nak minta tlg kat org kenela goda2 sikit kan. Huhu En Azli jgn marah ok. So masa isi angin tu sempat la sembang2 kan. Tu sebb die tau saya keje kat situ plus pakai contact lens..

Sebab tula dah lame saya tak isi minyak kat SHELL kg pandan tu. Sebolehnya saya memang nak mengelak isi minyak kat situ disebabkan die yang memang gedik dan banyak ckp sgt. Kalo dulu nampak saya datang isi minyak, mesti sibuk nak dtg walaupon masa tu die tgh berdiri jauh dari pam yang saya nak isi minyak. Nak mengedik. Sy kadang-kadang balik opis memang malas sgt nak layan org mcm ni kan. Tapi semalam saya memang tak dapat nak elak dari bertemu dgn beliau. Huhu..

Kesimpulannya..nak mengedik pon biar betempatla..huhu


Wednesday, July 07, 2010

Coretan 7 Julai

0 comments
Dah beberapa ari saya mengalami kesakitan. Kesakitan?? Wah bunyinya seperti sgt nazak. Eh takdala cume demam kure-kure plus batuk dan selsema. Suara pon dah lain mcm nie. Tak pegi klinik pon. Antara perkara yang paling Cik Fardilla tak suke buat ialah pegi klinik atau hospital untuk memeriksa kesihatan beliau. Huh sgt tidak suke. Cukupla pengalaman ngeri di Pusat Kesihatan UiTM. Arghh stop it. Taknak ckp pasal itu.

Walaupon kurang sihat tapi saya masih berdaya untk ke opis dan ke mana-mana. Lepas balik dari PD saya terus dilanda kesakitan. Mungkin terkene infection semasa tertelan air laut yang masin tanpa sengaja. Dah lama tak diserang batuk dan selsema. Semoga ia cepat berakhir.

Minggu ni merupakan minggu terakhir untuk bersenang lenang. Next week sumenye sudah bermula. Arghh rase nak reverse balik masa. Hehe nak makan gaji buta la tu. Hoho...And Jumaat ni kelas dah bermula. Sumenya memerlukan kerahan tenaga dan masa. Hoho....hope Cik Fardilla sudah bersedia..

Sejak 2 3 menjak ni saya kerap membace blog orang lain yang bercerita perihal wedding preps diorang. Sangat best and dapat banyak idea. Walaupon my big day lambat lagi tapi saya lebih suke preps yang awal. Alasan yang pertama, saya seorang yang sangat teliti dan suke sesuatu yang nampak sempurna (bajet konon angkat diri sendiri). Alasan yang kedua, mahu lihat dan senang untuk arrange peruntukan bajet untuk apa yang saya nak plan.

Skrg ni saya bekerja keras untuk merealisasikan apa yang saya inginkan supaya saya merasa puas hati. Kalo korang rase tak puas hati, itu bukan masalah saya. =p




Lubuk best

0 comments
Saya baru selesai proses mencari-cari tempat. Wah sgt teruja bile dah dapat lubuk yang best tuk dibuat rujukan.

Amende? Owh tak payah taula. Ni tak penting bg kamu semua tapi ia amat penting bagi saya. Wah sangat tidak sabar.

En Azli saya dah jumpe! Can't wait to go there!

Tuesday, July 06, 2010

Aku & Kamu

0 comments
Setelah sekian lama tidak berjumpa dengan my laling, hampir sebulan tidak brsua, akhirnya dapat melepaskan rindu weekend yg lepas. Bagus jugak buat family day kat PD...sambil menyelam minum air. Tula sampai saya sakit tekak sebab tertelan air laut yang masin tu. Memang la masin ade ke air laut yg manis. Huh sengal..

Dalam tentatif program sepatutnya sampai di Tiara Beach Resort pukul 145 pm. Tapi saya pagi-pagi lagi dah gerak gi Seremban. Dalam pukul 10 am saya dah selamat sampai kat rumah En Azli. Melawat bakal mak mertua sekejap. Sekejap je sebab diorang nak gi KL.

Then saya gi teman En Azli pegi sana sinun. Huh ade je keje beliau. Dalam tengahri kami makan tengahri ngn abg lan, kak yati sefamili. Lepas je makan kami pusing-pusing mencari 'sesuatu'. Tak payah la nak ckp apa die sesuatu tu, nanti kate beria + menunjuk plak kan. Biarla kami berdua je yang tahu. Semuanya masih dlm perancangan. Masih samar-samar.

Then ari Ahad sebelum balik KL, saya berjumpa beliau lagi. Pukul bape baru saya balik KL, dalam 1130 pm kot baru saya sampai KL. Masa tu abg long beliau masuk hospital. Jenguh sekejap, makan-makan and sebelum balik singgah rumah lagi. Biasalah saya kan menantu dah basi. Huhu

Alhamdullilah. Saya bahagia dengan beliau.

Ya Allah berkatilah hubungan kami. Semoga hubungan ini kekal hingga akhir hayat. Amin.





Bunga Stokin

0 comments
Semalam saya menjumpai sesuatu idea yang bagus untuk big day saya. Guess what??

Semalam sorang kawan yang perlu dirahsiakan nama sedang mencari dulang kerawang silver untuk barang hantaran beliau. Mengikut plan terdahulu saya memang ingin mencari dulang berkenaan tapi macam susah je nak cari sape yang boleh sewa dulang tu. So saya bertukar kepada plan yang lain. Dalam proses mencari tersebut saya terjumpa sesuatu yang menarik perhatian saya. Bunga stokin yang digubah untuk hantaran. Chantek la jugak. Bosan dgn fresh flower apa kata saya pakai bunga stokin untuk buat gubahan hantaran. Bukan hanya untuk gubahan hantaran, tapi mungkin juga untuk bunga pahar. Memang la bunga stokin tu dah 'basi' tapi tak salahkan asalkan ia kelihatan chantek di mata saya.

Dan yang paling akan buat orang pengsan ialah saya sendiri yang akan buat bunga stokin tu sendiri. Huhu Cik Dilla buat bunga stokin???? Hahaha jangan pandang saya sebelah mata ok. Saya pon mahu gelak guling-guling membaca kenyataan saya nie. Tapi demi mahu memberi sepenuh komitmen kpd hari yang indah itu, saya perlu mengorbankan masa dan tenaga saya. Bukan apa bile kite hasilkan sesuatu yang kite inginkan, ia akan menjadi lebih bermakna. Btol tak???

Lihatla bunga stokin di bawah, sangat menarik perhatian saya. Tapi jangan risau housemate saya sedia untuk memberi tunjuk ajar pada saya. Wink wink...



Doakan saya dapat menghasilkan bunga ini dengan TABAH.... =p

Friday, July 02, 2010

Cik Dilla yang ketinggalan zaman

0 comments

Muke yg semakin menceng~


Saya terasa seperti saya ketinggalan zaman. Mengapakah?? Yela kan skg ni saya sedang sibuk melayan novel P.S. I Love You. Sedangkan citer tu dah berkurun kuar. Org skg ni dah tak pandang cite tu pon. And tadi baru amik film die dari sorang kawan opis. Padahal sebelum ni dah penah tgk tapi tak berapa nak feel. So kali ni nak feel btol-btol and cube bayangkan kalo saya berada di tempat Holly. Huh cannot imagine??? Simpang malaikat 44.

Bila bace novel tu saya sering terpikir, kalau-kalau saya diberi ujian sedemikian rupa. Bagaimana agaknya saya menghadapi situasi tersebut? Saya memang sangat sayang kaw2 dengan En Azli. Sape tak sayang tunang sendiri kan. Erm bole muntah lepas ni ok. Huhu...

Erm one more thing pasal ketinggalan zaman ni. Rumah sewa saya skg ni dah ade VCD player tau. Yang pasti bukan saya punye la. Nak di jadikan citer satu ari saya keseorangan di rumah. Boringla kan. So saya cube belek-belek VCD apa yang ada. And saya terpandang satu VCD ni. Nak tau tak VCD ape. Huhu malu la nak ckp. Janji tau jgn gelakkan saya and jgn ckp saya ketinggalan zamn...

Hurmmm...saya terpandang VCD Twilight yg 1st tu. Yang lebih memalukan saya, saya tak penah tgk cite tu pon. Tula first time saya tgk. Memang tau dari kawan pon, tapi ntahla masa tu takda feel pon nak tgk. Patut la org lain sangat tergila-gilakan cite tu. Sangat best. Dan yang pasti saya pon tergila-gilakan si Edward Cullen tu. Huhu cair sekejap. Hehe sangat tak advance kn Cik Fardilla Fawzi ni. Huhu.

Saya tak sabar mahu melihat cite Twilight yang akan luar 8 July ni-Eclipse...poyos sudah


Thursday, July 01, 2010

July

0 comments
Wah arini dh masuk 1 Julai 2010. Kite dah pon melangkah ke setengah tahun. Umur pon makin meningkat. Takkan selamanya saya mahu berada pada keadaan begini. I have to make something new. Yang mampu merubah hidup nie. Bukanla nak berubah yang pelik-pelik pon. Just nak tanam semangat baru bile bulan baru menjelma. Ouchhh sgt skema si Fardilla nie. So what?

  • Kelas nak master nak start dah. Subject dijangka mencengkam sel-sel otak. Sebab melibatkan nombor. Harap maklum Cik Fardilla sangat benci bermain dengan nombor.
  • Student dah nak masuk semester baru. Mcm biasa credit hours saya 22 jam. Walaupon 22 jam, saya hanya mngajar 2 subjek sahaja. Kurang la jugak workload sebab studnt hanya dalam 200 lebih sahaja.
  • Preparation..preparation...preparation...need to prepare as early as i can...preparation ape? Pikir sendiri la. Malas nak mention kat sini.


Disable Right Click