Followers

Monday, July 04, 2011

Sekinchan Ikan Bakar



Makan time!!

Sapa yang menolak bila diajak makan bende yang best-best.

Semalam bertolak dari Ipoh pukul 430 petang.

And alhamdulillah perjalanan lancar dan lebih kurang pukul 6 lebih kami sudah masuk KL.

Sebelum B hantar saya balik, dia nak isi perut dulu walaupun sejak 2 3 hari lepas kerap mengadu sakit perut akibat tersalah makan.

Well as i know him, bab makan memang nombor satu.

=p


Kami singgah ke Sekinchan Ikan Bakar.

Ikan Bakar memang kami punya feveret.

Walaupon masa ni McD kat sebelah kedai ni je, tapi kami tak pandang ok.

Masakan Melayu jugak yang kene dengan tekak ni.





Menu penuh meja walaupun hanya makan untuk 2 orang.
But i tell you..licin ok.
Jangan tak percaya


Sotong Bakar~



Ikan Keli Bakar~




Lala Bakar~




Kerang Bakar~



Ikan Pari Bakar~



Ulam
Jantung pisang, bendi, timun, etc
Sambal belacan and sambal kicap



Tak sah kalau takda picture manusia yang makan semua menu tadi
=p




Tata.


P/s: Bila dah lama tak buat bunga pahar, jadi kekok plak nak mengentel segala mak nenek riben ni. Sabar jela



6 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,boleh abis ke sume tue?
huhuhuhu

Fardilla Fawzi said...

Hehe jangan tak percaya...sume licin tau...well org kuat makan mmg mcm tu..=p

UyaRayza said...

perghhhh hehehe..sedap tue...ade 1 kedai kt depan pkns shah alam pn sedap hehehhe

K.I.N.A said...

banyaknye..mahal tak sekinchan tu? dekat je ng opis..

Fardilla Fawzi said...

Uya: Yeker..apa nama kedai kat shah alam tu..nak try jugak..kat area tasik tu ke???

Fardilla Fawzi said...

K.I.N.A: harga die mahal sikit..tp tgk cawangan mana...yg i makan ni kat jalan pahang...harga tak mahal sgt and services ok...ni cwgn baru bukak...

Monday, July 04, 2011

Sekinchan Ikan Bakar




Makan time!!

Sapa yang menolak bila diajak makan bende yang best-best.

Semalam bertolak dari Ipoh pukul 430 petang.

And alhamdulillah perjalanan lancar dan lebih kurang pukul 6 lebih kami sudah masuk KL.

Sebelum B hantar saya balik, dia nak isi perut dulu walaupun sejak 2 3 hari lepas kerap mengadu sakit perut akibat tersalah makan.

Well as i know him, bab makan memang nombor satu.

=p


Kami singgah ke Sekinchan Ikan Bakar.

Ikan Bakar memang kami punya feveret.

Walaupon masa ni McD kat sebelah kedai ni je, tapi kami tak pandang ok.

Masakan Melayu jugak yang kene dengan tekak ni.





Menu penuh meja walaupun hanya makan untuk 2 orang.
But i tell you..licin ok.
Jangan tak percaya


Sotong Bakar~



Ikan Keli Bakar~




Lala Bakar~




Kerang Bakar~



Ikan Pari Bakar~



Ulam
Jantung pisang, bendi, timun, etc
Sambal belacan and sambal kicap



Tak sah kalau takda picture manusia yang makan semua menu tadi
=p




Tata.


P/s: Bila dah lama tak buat bunga pahar, jadi kekok plak nak mengentel segala mak nenek riben ni. Sabar jela



6 comments on "Sekinchan Ikan Bakar"

e k i n ♥ y u s r i on July 5, 2011 at 8:03 AM said...

wah,boleh abis ke sume tue?
huhuhuhu

Fardilla Fawzi on July 5, 2011 at 8:33 AM said...

Hehe jangan tak percaya...sume licin tau...well org kuat makan mmg mcm tu..=p

UyaRayza on July 5, 2011 at 10:14 AM said...

perghhhh hehehe..sedap tue...ade 1 kedai kt depan pkns shah alam pn sedap hehehhe

K.I.N.A on July 5, 2011 at 11:00 AM said...

banyaknye..mahal tak sekinchan tu? dekat je ng opis..

Fardilla Fawzi on July 5, 2011 at 11:10 AM said...

Uya: Yeker..apa nama kedai kat shah alam tu..nak try jugak..kat area tasik tu ke???

Fardilla Fawzi on July 5, 2011 at 11:11 AM said...

K.I.N.A: harga die mahal sikit..tp tgk cawangan mana...yg i makan ni kat jalan pahang...harga tak mahal sgt and services ok...ni cwgn baru bukak...

Disable Right Click