Followers

Saturday, July 09, 2011

Kerja Oh Kerja



Assalamualaikum dan hello,

Sepatutnya harini merupakan hari Sabtu yang bekerja. Tetapi disebabkan oleh perhimpunan tu, kami diberi cuti. Masa time sekolah tu, bila time perhimpunan pandai plak nak skip kan tapi bila dah tua bangka sibuk plak nak join perhimpunan sana sini. Perhimpunan haram plak tu.


Harini saya terpaksa memerap di rumah. Dengar cite jalan sekitar KL sesak teruk. Polis buat sekatan jalan raya. Takpela duduk rumah pun sekurang-kurangnya rumah dah BERSIH. Dapur yang penuh dengan sampah pun saya dah berjaya setelkan. Bagus tak sakit mata lagi. Jangan ada manusia gatal tangan yang nak buat kotor lagi ye.


So skang ni nak siapkan beberapa kerja yang tak sempat nak buat kat opis. Isnin ni kelas dah bermula. Banyak perkara yang nak diberitahu pada students. Harap semua berjalan dengan lancar.


Checklists:-
  1. Soalan Midterm Housekeeping Set 1, Set 2, Set 3 dan Set 4
  2. Chapter 1: Restaurant Operation Management
  3. Chapter 1: Housekeeping
  4. SIP Menu Planning
  5. Minit Mesyuarat DHC yang ke-2

Wooow banyaknya kerja. Harap berjaya setel sebelum Isnin.





0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, July 09, 2011

Kerja Oh Kerja




Assalamualaikum dan hello,

Sepatutnya harini merupakan hari Sabtu yang bekerja. Tetapi disebabkan oleh perhimpunan tu, kami diberi cuti. Masa time sekolah tu, bila time perhimpunan pandai plak nak skip kan tapi bila dah tua bangka sibuk plak nak join perhimpunan sana sini. Perhimpunan haram plak tu.


Harini saya terpaksa memerap di rumah. Dengar cite jalan sekitar KL sesak teruk. Polis buat sekatan jalan raya. Takpela duduk rumah pun sekurang-kurangnya rumah dah BERSIH. Dapur yang penuh dengan sampah pun saya dah berjaya setelkan. Bagus tak sakit mata lagi. Jangan ada manusia gatal tangan yang nak buat kotor lagi ye.


So skang ni nak siapkan beberapa kerja yang tak sempat nak buat kat opis. Isnin ni kelas dah bermula. Banyak perkara yang nak diberitahu pada students. Harap semua berjalan dengan lancar.


Checklists:-
  1. Soalan Midterm Housekeeping Set 1, Set 2, Set 3 dan Set 4
  2. Chapter 1: Restaurant Operation Management
  3. Chapter 1: Housekeeping
  4. SIP Menu Planning
  5. Minit Mesyuarat DHC yang ke-2

Wooow banyaknya kerja. Harap berjaya setel sebelum Isnin.





0 comments on "Kerja Oh Kerja"

Disable Right Click