Followers

Saturday, January 23, 2010

Teratai

My location rite now is at Hostel Teratai..

"Bagai sirih pulang ke ganggang"

Huhu hostel lame tmpt menginap di dahulu kala.

Not so many changes here, still the same even though hampir setahun lebey meninggalkan bilik and hostel ni...huhu

You know what, i used to stay in hostel until final year. And the best part is I did not have to made any payment. Free jer.

Sebab only those yg aktif in badan uniform je stay in Teratai (name of the hostel). And I was active in Brass Band. And paling tak bole blah, mcm mane la aku bole terjebak jadi Komander Brass Band.

Komander tu ape? Erm kalo kat UiTM komander ni paling tak disukai time ari Sabtu. Because every Saturday sape yang sem 1 and 2 have to take Kokurikulum as one of the subject. Meaning that this Ko ade kaitan dengan our CGPA. Kalo tak pegi Ko dpt fail la ko. Then kene repeat balik.

Komander ni yg terjerit pekik panggil baris and bg command kpd budak2 nie. Salah sikit abisla ko kene marah dgn komander2 ni. And aku adalah salah seorang daripadanya. Hahaha jangan tak pecaya. Komander ni yg akan bantu and facilitate bebudak ni smpai diorang abis sem. Huhu..Tu la serba sedikit citernya. Tapi smpai arini aku masih musykil cmni aku sangat eager to be a komander. Seperti yg diketahui aku mmg sgt tak berminat dgn aktiviti lasak.

Bile ingat balik sape yg berminat jadi komander ni first die ade selection by kompeni. Then akan dihantar training selama 10 hari. Fuhh kalo citer mmg disaster. Tak tau mane aku dpt stamina tu sume. Still wondering....

And now skg tgh menunggu kelas Research kul 6. Kalo ponteng rugi plak rase. Banyak bende yg akan di diskus kan. Huhu till then~

0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, January 23, 2010

Teratai


My location rite now is at Hostel Teratai..

"Bagai sirih pulang ke ganggang"

Huhu hostel lame tmpt menginap di dahulu kala.

Not so many changes here, still the same even though hampir setahun lebey meninggalkan bilik and hostel ni...huhu

You know what, i used to stay in hostel until final year. And the best part is I did not have to made any payment. Free jer.

Sebab only those yg aktif in badan uniform je stay in Teratai (name of the hostel). And I was active in Brass Band. And paling tak bole blah, mcm mane la aku bole terjebak jadi Komander Brass Band.

Komander tu ape? Erm kalo kat UiTM komander ni paling tak disukai time ari Sabtu. Because every Saturday sape yang sem 1 and 2 have to take Kokurikulum as one of the subject. Meaning that this Ko ade kaitan dengan our CGPA. Kalo tak pegi Ko dpt fail la ko. Then kene repeat balik.

Komander ni yg terjerit pekik panggil baris and bg command kpd budak2 nie. Salah sikit abisla ko kene marah dgn komander2 ni. And aku adalah salah seorang daripadanya. Hahaha jangan tak pecaya. Komander ni yg akan bantu and facilitate bebudak ni smpai diorang abis sem. Huhu..Tu la serba sedikit citernya. Tapi smpai arini aku masih musykil cmni aku sangat eager to be a komander. Seperti yg diketahui aku mmg sgt tak berminat dgn aktiviti lasak.

Bile ingat balik sape yg berminat jadi komander ni first die ade selection by kompeni. Then akan dihantar training selama 10 hari. Fuhh kalo citer mmg disaster. Tak tau mane aku dpt stamina tu sume. Still wondering....

And now skg tgh menunggu kelas Research kul 6. Kalo ponteng rugi plak rase. Banyak bende yg akan di diskus kan. Huhu till then~

0 comments on "Teratai"

Disable Right Click