Followers

Saturday, January 30, 2010

Film Legion


Aktiviti di ari Sabtu...

Tgk wyg filem LEGION...bersama En Azli...


Filem yg menarik dgn aksi dan watak2 yg pelik. Dialog yg disampaikan sgt bermakna dan mempunyai mesej yg tersendiri. Yg paling aku ingat dialog dalam watak Percy dimana die ceritakn balik semasa die kecil, time nak tido ayah die akan temankan sampai die tidur. Dan ayahnya ade bckp mengenai "apa sesuatu yg kita bole banggakan sepanjang kite hidup" Erm lebih krg la ayat die kan. Kalo nak tau lebih lanjut tgkla sendiri ye. Erm bile dgr ape yg die ckp buat aku terpikir smpai skg. Hurm...

Ermm sepanjang aku hidup 23 tahun ni apa perkara yg aku lakukan yg boleh dibanggakan????

Sinopsis (dipetik dari Berita Harian):

Kisahnya berkisar kepada kehilangan kepercayaan Tuhan ke atas manusia dan malaikat Michael (lakonan Bettany) yang ingkar kini menjadi penyelamat umat manusia di muka bumi daripada penghapusan. Kali ini, menggunakan malaikat sebagai ejen pemusnah, kemurkaan Tuhan diturunkan ke muka bumi untuk menghapuskan penghuni dunia. Dalam keadaan terdesak, Michael cuba mengubah nasib dengan mengerah sekumpulan manusia yang kebetulan terperangkap di restoran tengah-tengah padang pasir di New Mexico, milik Bob Hanson (Quiad) untuk berjuang.

Michael dan kumpulan terbabit berusaha menyelamatkan perempuan muda, Charlie (Palicki) dan bayi dalam kandungannya. Namun, apabila menyedari Michael mengingkari perintah, Tuhan menurunkan malaikat Gabriel bagi menyempurnakan tugas asal. Namun, Michael sanggup mengorbankan dirinya demi mempertahankan si bayi. Michael percaya, manusia mampu berubah untuk mencari kehidupan lebih sempurna.


Overal mmg best. Starting aku agak keliru and blur sikit sebab kami masuk lewat 15 minit. At last aku dpt agak jalan cerita yg cube dismpaikan. Suke tgk watak Micheal yg macho tu. Huhu

Tapi yg tak bole diterima akal, terer gile perempuan yg bernama Charlie tu. Lepas je bersalin bole plak lari2 and panjat gunung tinggi. Hebatmu! Nampak sgt tak logik kan. Tak pon atas bantuan si Michael die ade kekuatan ajaib mcm tu. Hahaha


P/s: Masuk2 je part nenek tua tu...teruja nk tgk sebab dlm the making mcm menakutkan je..huhu


0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, January 30, 2010

Film Legion



Aktiviti di ari Sabtu...

Tgk wyg filem LEGION...bersama En Azli...


Filem yg menarik dgn aksi dan watak2 yg pelik. Dialog yg disampaikan sgt bermakna dan mempunyai mesej yg tersendiri. Yg paling aku ingat dialog dalam watak Percy dimana die ceritakn balik semasa die kecil, time nak tido ayah die akan temankan sampai die tidur. Dan ayahnya ade bckp mengenai "apa sesuatu yg kita bole banggakan sepanjang kite hidup" Erm lebih krg la ayat die kan. Kalo nak tau lebih lanjut tgkla sendiri ye. Erm bile dgr ape yg die ckp buat aku terpikir smpai skg. Hurm...

Ermm sepanjang aku hidup 23 tahun ni apa perkara yg aku lakukan yg boleh dibanggakan????

Sinopsis (dipetik dari Berita Harian):

Kisahnya berkisar kepada kehilangan kepercayaan Tuhan ke atas manusia dan malaikat Michael (lakonan Bettany) yang ingkar kini menjadi penyelamat umat manusia di muka bumi daripada penghapusan. Kali ini, menggunakan malaikat sebagai ejen pemusnah, kemurkaan Tuhan diturunkan ke muka bumi untuk menghapuskan penghuni dunia. Dalam keadaan terdesak, Michael cuba mengubah nasib dengan mengerah sekumpulan manusia yang kebetulan terperangkap di restoran tengah-tengah padang pasir di New Mexico, milik Bob Hanson (Quiad) untuk berjuang.

Michael dan kumpulan terbabit berusaha menyelamatkan perempuan muda, Charlie (Palicki) dan bayi dalam kandungannya. Namun, apabila menyedari Michael mengingkari perintah, Tuhan menurunkan malaikat Gabriel bagi menyempurnakan tugas asal. Namun, Michael sanggup mengorbankan dirinya demi mempertahankan si bayi. Michael percaya, manusia mampu berubah untuk mencari kehidupan lebih sempurna.


Overal mmg best. Starting aku agak keliru and blur sikit sebab kami masuk lewat 15 minit. At last aku dpt agak jalan cerita yg cube dismpaikan. Suke tgk watak Micheal yg macho tu. Huhu

Tapi yg tak bole diterima akal, terer gile perempuan yg bernama Charlie tu. Lepas je bersalin bole plak lari2 and panjat gunung tinggi. Hebatmu! Nampak sgt tak logik kan. Tak pon atas bantuan si Michael die ade kekuatan ajaib mcm tu. Hahaha


P/s: Masuk2 je part nenek tua tu...teruja nk tgk sebab dlm the making mcm menakutkan je..huhu


0 comments on "Film Legion"

Disable Right Click