Followers

Wednesday, January 13, 2010

Kerja Bertambah

Kerja bertambah. Yes!

Sy tak berjaya untuk fight balik subjek tu. So i have to start all over again. Find the syllabus, notes, prepare the mid term exam questions, arrange the class...

Ok fine the issue is we as lecturers yg ade pengalaman nie have to tolong lecturer yang baru masuk nie. Sebab diorg masuk waktu kelas dah berjalan. Ok fine for this time I will accept any reason from your point of view.

Tapi aku tak nampak pon ape2 kelebihan untuk aku. Malas nak panjang citer. Sumenye dah clarify semalam. Cik Dilla memang tegas dan garang. Sampai org pon meluat. Fine tak baik tunjuk sikap tu depan lecturer yg baru masuk. Ok fine my mistakes. Terlalu emosional. Setiap staf baru mesti ade expectation yg tersendiri. But ape yg kami dapat. At the end beban tu kene balik atas bahu nie.

I keep telling myself...that fine..okay..nothing to worry about. Jangan pikir terlalu complicated sgt. Semalam sorang student merungut. "Nape miss tak ajar kitaorang. Kitaorang dah selesa ngn miss..tak best la org lain ajar.." What to do my dear. Terima jela ape pon sebarang perubahan yg dah dibuat. Sume lecturer sama jer.

The most important now, buat keje sendiri sudah. Harap sume akan hepi. Taknak lagi masalah yg melanda. Nampak mcm mudah. Boleh diselesaikan. Tapi sesiapa yg kene akan tau mcm mane rasenya.

Ok fine, we are not the asset..again my mistakes. Fine fine fine!

Taknak serabutkan lagi keadaan, skg ni aku dah terimanya dgn redha. Positif positif positif!




0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, January 13, 2010

Kerja Bertambah


Kerja bertambah. Yes!

Sy tak berjaya untuk fight balik subjek tu. So i have to start all over again. Find the syllabus, notes, prepare the mid term exam questions, arrange the class...

Ok fine the issue is we as lecturers yg ade pengalaman nie have to tolong lecturer yang baru masuk nie. Sebab diorg masuk waktu kelas dah berjalan. Ok fine for this time I will accept any reason from your point of view.

Tapi aku tak nampak pon ape2 kelebihan untuk aku. Malas nak panjang citer. Sumenye dah clarify semalam. Cik Dilla memang tegas dan garang. Sampai org pon meluat. Fine tak baik tunjuk sikap tu depan lecturer yg baru masuk. Ok fine my mistakes. Terlalu emosional. Setiap staf baru mesti ade expectation yg tersendiri. But ape yg kami dapat. At the end beban tu kene balik atas bahu nie.

I keep telling myself...that fine..okay..nothing to worry about. Jangan pikir terlalu complicated sgt. Semalam sorang student merungut. "Nape miss tak ajar kitaorang. Kitaorang dah selesa ngn miss..tak best la org lain ajar.." What to do my dear. Terima jela ape pon sebarang perubahan yg dah dibuat. Sume lecturer sama jer.

The most important now, buat keje sendiri sudah. Harap sume akan hepi. Taknak lagi masalah yg melanda. Nampak mcm mudah. Boleh diselesaikan. Tapi sesiapa yg kene akan tau mcm mane rasenya.

Ok fine, we are not the asset..again my mistakes. Fine fine fine!

Taknak serabutkan lagi keadaan, skg ni aku dah terimanya dgn redha. Positif positif positif!




0 comments on "Kerja Bertambah"

Disable Right Click