Followers

Tuesday, June 11, 2013

Tema Baju Raya 2013



Mode: Mencari baju peplum raya.



Raya tahun ni nak pakai baju apa?? 
Nak pakai tema warna apa??
Tahun ni tak tempah pun baju raya. 
Rasanya selesa beli yang dah siap.
Yang tempah sebelum pregnant pun tak ambil lagi kat tailor.
Macam biasa tailor saya di Ipoh. 
Murah dan selesa berbanding tempah baju kat sini.
Baju kurung moden still saya dapat dalam RM30++...


So kali ni terasa tertarik dengan trend peplum.
Orang lain dah berpuluh pasang baju peplum, saya baru sibuk nak merasa beli.
Tengok dekat online boleh rambang mata tapi tak berani nak beli takut tak kene dengan saiz badan skang.
To play safe kene jugak walk-in pergi kedai.
=)













# Paling suka design yang warna purple tu.
Tapi material kain Lycra plak
Confirm melekap kat badan and nampak sexy.
Yuhuuu...

# Tema warna terasa nak warna hijau tu....



Sumber: Devolady




4 Kata-Kata Inspirasi:

Bazilah (^0^) said...

dah tempah baju raya hihi. tema tahun ni purpleeee :)

Fardilla Fawzi said...

Wah syoknya..tmbah lagi dh ada anak mesti lagi teruja nak buat persiapan raya kan...=)

Bazilah (^0^) said...

hehehe betul2. nk wat sedondon gitu..mak terlebih beriye haha

Anonymous said...

Nk tny tailor awak yg duk ipoh tu kt mne eh? Tgh cari tailor yg bole buat peplum area poh.

Tuesday, June 11, 2013

Tema Baju Raya 2013




Mode: Mencari baju peplum raya.



Raya tahun ni nak pakai baju apa?? 
Nak pakai tema warna apa??
Tahun ni tak tempah pun baju raya. 
Rasanya selesa beli yang dah siap.
Yang tempah sebelum pregnant pun tak ambil lagi kat tailor.
Macam biasa tailor saya di Ipoh. 
Murah dan selesa berbanding tempah baju kat sini.
Baju kurung moden still saya dapat dalam RM30++...


So kali ni terasa tertarik dengan trend peplum.
Orang lain dah berpuluh pasang baju peplum, saya baru sibuk nak merasa beli.
Tengok dekat online boleh rambang mata tapi tak berani nak beli takut tak kene dengan saiz badan skang.
To play safe kene jugak walk-in pergi kedai.
=)













# Paling suka design yang warna purple tu.
Tapi material kain Lycra plak
Confirm melekap kat badan and nampak sexy.
Yuhuuu...

# Tema warna terasa nak warna hijau tu....



Sumber: Devolady




4 comments on "Tema Baju Raya 2013"

Bazilah (^0^) on June 12, 2013 at 9:03 AM said...

dah tempah baju raya hihi. tema tahun ni purpleeee :)

Fardilla Fawzi on June 12, 2013 at 11:38 AM said...

Wah syoknya..tmbah lagi dh ada anak mesti lagi teruja nak buat persiapan raya kan...=)

Bazilah (^0^) on June 12, 2013 at 12:32 PM said...

hehehe betul2. nk wat sedondon gitu..mak terlebih beriye haha

Anonymous said...

Nk tny tailor awak yg duk ipoh tu kt mne eh? Tgh cari tailor yg bole buat peplum area poh.

Disable Right Click