Followers

Saturday, June 22, 2013

Dah Tahu Gender Baby?



Salam Sabtu,

Bersiaran di opis al maklum tiap Sabtu kene kerja walaupun half day kan. 

Semalam saya mc sebab bangun pagi rasa kepala berat. Angin puting beliung dalam badan ni memang tak dapat nak dibendung lagi. Takpela nak mc sebab kelas tak start lagi. Next week baru start lecture. Semester June ni ada 5 subjek yang kene pegang. Bunyi macam banyakkan. Total students adalah lebih kurang > 50 orang. Memang kali ni memang kene plan kerja betul-betul sebab hujung September saya plan nak start cuti for maternity leave memandang expected due date adalah pertengahan Oktober. Nasib baik memang hujung September tu dah boleh habiskan syllabus semua and siapkan carry forward marks students sebelum mereka final pada tarikh saya dijangka bersalin. Lega sikit cuma saya tak pasti tentang marking final paper exam tu. Nanti kene diskus balik dengan Head of Academic. At least kerja sebelum tu saya akan selesaikan sebelum bercuti panjang.


Semalam alang-alang nak amik mc dengan doktor, saya buat monthly check up sekali. Sepatutnya next week baru jumpa Dr Sukhilmi tapi alang-alang semalam nak dapatkan mc terus buat check up la. Tak sabar nak tengok perkembangan baby and gender sebenarnya. Hehe. Kalau mc senang amik dengan Dr Sukhilmi, cakap je nak mc berapa hari. Kihkih.....mentang-mentang pregnant amik kesempatan plak kan...=p


So semalam buat scan. Dapat tengok baby. Wah baby dah makin besar dalam perut ibu walaupun perut ibu tidak membuncit dengan jayanya walaupun sudah masuk 24 week ++ semalam. Saya tak tahu plak kat Klinik Dr Sukhilmi boleh scan 3D. Semalam saya scan 2D and 3D. Nak tengok muka baby tapi tak berapa jelas sebab kedudukan baby kat bawah. Nampak sikit-sikit je muka baby. Nampak chubby pipi dia. Geram ibu....Doc siap cakap hidung awak tajam macam ayah. Maksudnya hidung ibu tak mancung la...=p


And paling best kami dah tahu gender baby. Sebelum scan dah siap pujuk baby, please show your gender tau...Kihkih...taknak bagitau kat sini dulu. Nak buat surprise la konon. Lepas ni dah lega sikit nak pilih barang baby. Doktor scan kat kaki terus nampak. Rasanya confirm kot gender baby tu. Ibu happy...=))


Berat baby dah 600 ++ gm. Kedudukan baby kepala ke bawah. Patut la sengal-sengal je rasa kawasan bawah. Kedudukan uri ibu pun kat atas. Harap berterusan kat atas.


Semalam husband pergi IKEA cari barang opis dia, sempat lagi belikan baby cot + tilam sekali untuk baby. Tak sabar-sabar kan. Maka tukar plan, tak jadi beli playpen. Untunglah awak baby...=)


P/s: So agak-agak uolss baby gugurl ke boboy???



2 Kata-Kata Inspirasi:

Mimin said...

Baby girl! Sbb prot xnampak sangat

Fardilla Fawzi said...

Hehehe ....surprise...=)

Saturday, June 22, 2013

Dah Tahu Gender Baby?




Salam Sabtu,

Bersiaran di opis al maklum tiap Sabtu kene kerja walaupun half day kan. 

Semalam saya mc sebab bangun pagi rasa kepala berat. Angin puting beliung dalam badan ni memang tak dapat nak dibendung lagi. Takpela nak mc sebab kelas tak start lagi. Next week baru start lecture. Semester June ni ada 5 subjek yang kene pegang. Bunyi macam banyakkan. Total students adalah lebih kurang > 50 orang. Memang kali ni memang kene plan kerja betul-betul sebab hujung September saya plan nak start cuti for maternity leave memandang expected due date adalah pertengahan Oktober. Nasib baik memang hujung September tu dah boleh habiskan syllabus semua and siapkan carry forward marks students sebelum mereka final pada tarikh saya dijangka bersalin. Lega sikit cuma saya tak pasti tentang marking final paper exam tu. Nanti kene diskus balik dengan Head of Academic. At least kerja sebelum tu saya akan selesaikan sebelum bercuti panjang.


Semalam alang-alang nak amik mc dengan doktor, saya buat monthly check up sekali. Sepatutnya next week baru jumpa Dr Sukhilmi tapi alang-alang semalam nak dapatkan mc terus buat check up la. Tak sabar nak tengok perkembangan baby and gender sebenarnya. Hehe. Kalau mc senang amik dengan Dr Sukhilmi, cakap je nak mc berapa hari. Kihkih.....mentang-mentang pregnant amik kesempatan plak kan...=p


So semalam buat scan. Dapat tengok baby. Wah baby dah makin besar dalam perut ibu walaupun perut ibu tidak membuncit dengan jayanya walaupun sudah masuk 24 week ++ semalam. Saya tak tahu plak kat Klinik Dr Sukhilmi boleh scan 3D. Semalam saya scan 2D and 3D. Nak tengok muka baby tapi tak berapa jelas sebab kedudukan baby kat bawah. Nampak sikit-sikit je muka baby. Nampak chubby pipi dia. Geram ibu....Doc siap cakap hidung awak tajam macam ayah. Maksudnya hidung ibu tak mancung la...=p


And paling best kami dah tahu gender baby. Sebelum scan dah siap pujuk baby, please show your gender tau...Kihkih...taknak bagitau kat sini dulu. Nak buat surprise la konon. Lepas ni dah lega sikit nak pilih barang baby. Doktor scan kat kaki terus nampak. Rasanya confirm kot gender baby tu. Ibu happy...=))


Berat baby dah 600 ++ gm. Kedudukan baby kepala ke bawah. Patut la sengal-sengal je rasa kawasan bawah. Kedudukan uri ibu pun kat atas. Harap berterusan kat atas.


Semalam husband pergi IKEA cari barang opis dia, sempat lagi belikan baby cot + tilam sekali untuk baby. Tak sabar-sabar kan. Maka tukar plan, tak jadi beli playpen. Untunglah awak baby...=)


P/s: So agak-agak uolss baby gugurl ke boboy???



2 comments on "Dah Tahu Gender Baby?"

Mimin on June 22, 2013 at 1:02 PM said...

Baby girl! Sbb prot xnampak sangat

Fardilla Fawzi on June 24, 2013 at 12:30 PM said...

Hehehe ....surprise...=)

Disable Right Click