Followers

Thursday, June 20, 2013

03 | Catatan Ibu Untuk Awak


20 June 2013 (Khamis)
915 malam


Malam ni kita duduk sorang kat rumah lama sikit sebab ayah awak balik lewat. Bila Khamis malam Jumaat ayah awak ada majlis zikir, cari pahala lebih sikit. Ibu tak halang ayah nak pergi sebab ibu ok tinggal rumah sorang-sorang. Lagipun ibu ada nombor hp jiran kita. Kalau ada apa berlaku insya Allah jiran kita boleh tolong kita tapi dengan syarat ibu mesti ada kredit la. Huhu....


Tadi lepas balik opis ibu terus pergi Jusco, ayah suruh ibu survey harga stroller. Huish awal sangat ayah nak beli kan. Sebab semalam ibu dan ayah pergi Parkson yang ada baby fair tu. Kami berkenan satu stroller untuk awak ada less after diskaun. Ayah kata tengah ada murah baik beli untuk awak. Tapi ibu halang, ibu nak tengok kat Jusco mana tahu lagi murah and still within budget kan. Memang betul tekaan ibu. Memang murah malah lagi murah and berbaloi. So ibu cakap kat ayah tak perlu beli stroller lagi untuk awak. 


Ibu sempat jugak survey barang lain contoh bouncer and baby carrier yang letak dalam kereta. Bouncer tu takpela nak beli masa awak besar sikit dalam 2-3 bulan macam tu tapi baby carrier kene beli awal. Nanti senang kita nak travel. Takdalah awak penat duduk atas riba ibu je kan. Harga pun still within budget lagi. Tu takpe tunggu awak 7 bulan++ dalam perut ibu baru kita beli sekali dengan stroller. Ibu rasa beli sebelum awak keluar senang, ibu boleh fikir perkara lain plak.


Tadi ibu jugak terbeli barang awak sikit. Mana yang nampak ok ibu sambar je dulu. Malas nak delay lagi. Apa yang ibu beli?

1. Selimut yang ada hood sehelai - Total dah ada 2. Nak tambah lagi tak??
2. Sapu tangan 3 helai - cukup kot
3. Bip sehelai
4. Mitten and booties - dah ada 5 psg
5. Boonet, mitten and booties yang 1 set
6. Towel 2 helai - total dh ada 3 helai. Cukup tak??


Bila beli barang awak buat ibu rasa leka. Kalau boleh sampai nak bawah tilam bantal kat sana. Selagi checklist ibu tak setel, ibu takkan lega. Lagi best shopping barang awak dari barang ibu. =p





0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, June 20, 2013

03 | Catatan Ibu Untuk Awak



20 June 2013 (Khamis)
915 malam


Malam ni kita duduk sorang kat rumah lama sikit sebab ayah awak balik lewat. Bila Khamis malam Jumaat ayah awak ada majlis zikir, cari pahala lebih sikit. Ibu tak halang ayah nak pergi sebab ibu ok tinggal rumah sorang-sorang. Lagipun ibu ada nombor hp jiran kita. Kalau ada apa berlaku insya Allah jiran kita boleh tolong kita tapi dengan syarat ibu mesti ada kredit la. Huhu....


Tadi lepas balik opis ibu terus pergi Jusco, ayah suruh ibu survey harga stroller. Huish awal sangat ayah nak beli kan. Sebab semalam ibu dan ayah pergi Parkson yang ada baby fair tu. Kami berkenan satu stroller untuk awak ada less after diskaun. Ayah kata tengah ada murah baik beli untuk awak. Tapi ibu halang, ibu nak tengok kat Jusco mana tahu lagi murah and still within budget kan. Memang betul tekaan ibu. Memang murah malah lagi murah and berbaloi. So ibu cakap kat ayah tak perlu beli stroller lagi untuk awak. 


Ibu sempat jugak survey barang lain contoh bouncer and baby carrier yang letak dalam kereta. Bouncer tu takpela nak beli masa awak besar sikit dalam 2-3 bulan macam tu tapi baby carrier kene beli awal. Nanti senang kita nak travel. Takdalah awak penat duduk atas riba ibu je kan. Harga pun still within budget lagi. Tu takpe tunggu awak 7 bulan++ dalam perut ibu baru kita beli sekali dengan stroller. Ibu rasa beli sebelum awak keluar senang, ibu boleh fikir perkara lain plak.


Tadi ibu jugak terbeli barang awak sikit. Mana yang nampak ok ibu sambar je dulu. Malas nak delay lagi. Apa yang ibu beli?

1. Selimut yang ada hood sehelai - Total dah ada 2. Nak tambah lagi tak??
2. Sapu tangan 3 helai - cukup kot
3. Bip sehelai
4. Mitten and booties - dah ada 5 psg
5. Boonet, mitten and booties yang 1 set
6. Towel 2 helai - total dh ada 3 helai. Cukup tak??


Bila beli barang awak buat ibu rasa leka. Kalau boleh sampai nak bawah tilam bantal kat sana. Selagi checklist ibu tak setel, ibu takkan lega. Lagi best shopping barang awak dari barang ibu. =p





0 comments on "03 | Catatan Ibu Untuk Awak"

Disable Right Click