Followers

Friday, June 14, 2013

MasterBedRoom l Susun Atur Baru


Salam dan hello,

Sudah tiba masa untuk menyusun atur balik bilik Master Bed Room kami,
Dulu berdua kini akan bertiga, insya Allah.
Doakan our junior selamat hendaknya.

Sebenarnya takda perancangan pun nak buat satu bilik khas untuk our junior,
Memandangkan masih kecil rasanya lebih sesuai semua barang yang berkaitan dengan baby diletakkan satu bilik dengan kami,
Lagipun bilik yang ada boleh reserve sementara untuk tetamu,
Walaupun bilik tetamu tu memang tak complete pun perabotnya.

Untuk perabot baby akan datang insya Allah antara barang yang akan dibeli:
~ Playpen (kenapa playpen?? next entry...)
~ almari IKEA yang sama macam almari sedia ada
~ Beberapa storage box untuk organise barang supaya lebih kemas (masih survey)
~ Rak kayu attach kat dinding 

Mari fikir idea macam mana nak susun atur balik supaya semua barang di atas boleh dimuatkan dengan jayanya.

Yang penting perlu kemas dan tak sakit mata nak tengok.
=))




Susun atur sekarang,
Tak suka almari pasang siap sebab nanti susah nak alih-alih kedudukan perabot.







2 Kata-Kata Inspirasi:

Fizah said...

perabot ikea ni..konsep openspace ek...very nice n neat =)

Fardilla Fawzi said...

aah perabot ikea..suka beli kat situ tapi yang harga murah la..hehe..sbb sesuai dgn rumah kami yg kecik...=)

Friday, June 14, 2013

MasterBedRoom l Susun Atur Baru



Salam dan hello,

Sudah tiba masa untuk menyusun atur balik bilik Master Bed Room kami,
Dulu berdua kini akan bertiga, insya Allah.
Doakan our junior selamat hendaknya.

Sebenarnya takda perancangan pun nak buat satu bilik khas untuk our junior,
Memandangkan masih kecil rasanya lebih sesuai semua barang yang berkaitan dengan baby diletakkan satu bilik dengan kami,
Lagipun bilik yang ada boleh reserve sementara untuk tetamu,
Walaupun bilik tetamu tu memang tak complete pun perabotnya.

Untuk perabot baby akan datang insya Allah antara barang yang akan dibeli:
~ Playpen (kenapa playpen?? next entry...)
~ almari IKEA yang sama macam almari sedia ada
~ Beberapa storage box untuk organise barang supaya lebih kemas (masih survey)
~ Rak kayu attach kat dinding 

Mari fikir idea macam mana nak susun atur balik supaya semua barang di atas boleh dimuatkan dengan jayanya.

Yang penting perlu kemas dan tak sakit mata nak tengok.
=))




Susun atur sekarang,
Tak suka almari pasang siap sebab nanti susah nak alih-alih kedudukan perabot.







2 comments on "MasterBedRoom l Susun Atur Baru"

Fizah on June 21, 2013 at 11:59 AM said...

perabot ikea ni..konsep openspace ek...very nice n neat =)

Fardilla Fawzi on June 22, 2013 at 10:21 AM said...

aah perabot ikea..suka beli kat situ tapi yang harga murah la..hehe..sbb sesuai dgn rumah kami yg kecik...=)

Disable Right Click