Followers

Saturday, June 08, 2013

Enjoy Being Myself




Perempuan itu sifatnya "multi-tasking",
Mampu nak selesaikan banyak perkara dalam satu masa,
Perempuan yang takda sifat tu, sebenarnya bukan takda sifat tu dalam diri mereka,
Tetapi lebih kepada perkataan pemalas sahaja.
Huhu sori siapa terasa.


Tipulah kalau saya cakap saya overdose sifat rajin,
Ada jugak masa malas akan datang menjelma.
Tapi tak pernah saya biarkan rumah dalam keadaan tidak terurus.
Rumah tak perfect pun, at least teratur la jugak kan.


Dah seminggu tak sedut habuk.
Harini walaupun penat and serabut nak siapkan kerja tetap jugak saya pikirkan masa untuk curi waktu membersihkan rumah.
Kalau pergi mana-mana, contohnya saya akan pastikan keadaan rumah terkawal and keperluan husband cukup.
Contoh, bab gosok baju. Saya memang tak harap husband gosok baju dia sendiri.
Kalau saya cakap saya tak sempat nak gosok baju, alamatnya confirm baju kemaja/melayu husband kusut masai tak bergosok.
Sebab tu saya akan tanya, apa aktiviti dia, baju apa yang dia nak pakai. So saya akan gosok siap-siap.


Saya memang cerewet.
Biarlah barang banyak, rumah kecik tapi tolonglah organise barang-barang supaya nampak kemas dan bersih.
Itu sebab bila pergi rumah isteri yang suri rumah tapi rumah masya Allah macam tongkang pecah, saya tak paham macam mana dia manage masa dia di rumah.
Sorila saya memang sangat particular bab-bab macam ni.


Skang ni ye saya tengah serabut siapkan kerja.
Ke hulu ke hilir,
Stress pasal kerja yang membosankan,
Tanggungjawab sebagai isteri,
Pregnant,
Bla bla bla....


Kan best kalau saya tak bekerja and boleh uruskan satu benda dalam satu masa tanpa pikir banyak benda.





Peringatan: Walau banyak kerja macam mana pun, jangan lupa tanggungjawab kita. 

I enjoy being myself.








0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, June 08, 2013

Enjoy Being Myself





Perempuan itu sifatnya "multi-tasking",
Mampu nak selesaikan banyak perkara dalam satu masa,
Perempuan yang takda sifat tu, sebenarnya bukan takda sifat tu dalam diri mereka,
Tetapi lebih kepada perkataan pemalas sahaja.
Huhu sori siapa terasa.


Tipulah kalau saya cakap saya overdose sifat rajin,
Ada jugak masa malas akan datang menjelma.
Tapi tak pernah saya biarkan rumah dalam keadaan tidak terurus.
Rumah tak perfect pun, at least teratur la jugak kan.


Dah seminggu tak sedut habuk.
Harini walaupun penat and serabut nak siapkan kerja tetap jugak saya pikirkan masa untuk curi waktu membersihkan rumah.
Kalau pergi mana-mana, contohnya saya akan pastikan keadaan rumah terkawal and keperluan husband cukup.
Contoh, bab gosok baju. Saya memang tak harap husband gosok baju dia sendiri.
Kalau saya cakap saya tak sempat nak gosok baju, alamatnya confirm baju kemaja/melayu husband kusut masai tak bergosok.
Sebab tu saya akan tanya, apa aktiviti dia, baju apa yang dia nak pakai. So saya akan gosok siap-siap.


Saya memang cerewet.
Biarlah barang banyak, rumah kecik tapi tolonglah organise barang-barang supaya nampak kemas dan bersih.
Itu sebab bila pergi rumah isteri yang suri rumah tapi rumah masya Allah macam tongkang pecah, saya tak paham macam mana dia manage masa dia di rumah.
Sorila saya memang sangat particular bab-bab macam ni.


Skang ni ye saya tengah serabut siapkan kerja.
Ke hulu ke hilir,
Stress pasal kerja yang membosankan,
Tanggungjawab sebagai isteri,
Pregnant,
Bla bla bla....


Kan best kalau saya tak bekerja and boleh uruskan satu benda dalam satu masa tanpa pikir banyak benda.





Peringatan: Walau banyak kerja macam mana pun, jangan lupa tanggungjawab kita. 

I enjoy being myself.








0 comments on "Enjoy Being Myself"

Disable Right Click