Hari Rabu adalah hari kelas Basic Pastry.
Selalu tak sempat nak snap gambar.
Harini saya tak lupa nak snap untuk kenangan di sini.
Mana satu bila suatu hari saya dah lupa ingatan,
saya boleh baca balik semua memori saya di sini.
Product harini --> Choux Pastry
Cream Puff
Pastry Swan
Filling with cream custard and chocolate mousse.
Basic dough sama cuma kita boleh ubah bentuk sama ada cream puff, swan pastry and eclair.
Tapi eclair tadi tak sempat nak buat.
Version kecil-kecil boleh makan beramai-ramai.
Kalau minggu depan minta students buat balik tak pasti diorang masih ingat lagi atau tak.
Version angsa kurus.
Attitude problem belum berjaya diselesaikan.
Wasalam
2 Kata-Kata Inspirasi:
bestnya pandai wat seme nie, comel pulak..
wah. cikgu masak2. saya suka tgk yang angsa tu. nice. macam fazley buat masa masterchef. hehe
Post a Comment