Followers

Friday, December 28, 2012

2013 Tahun Sukses..Amin



Salam Jumaat.

Harini bekerja seperti biasa. Banyak kerja yang perlu diselesaikan tambahan plak hujung bulan depan pihak MQA dah datang untuk akredetasi penuh. Ditambah lagi dengan Head of Academic yang tak macam Head of Academic. Tak pernah lagi merasa macam mana bila panel MQA visit untuk membuat penilaian. Bila tengok secara kasar macam banyak benda yang perlu diselesaikan. Saya tidak mendapat penerangan yang sepenuhnya sebab bila tanya mereka tanya saya balik. Takpelah saya siapkan tasks yang diberi dulu. Hari kejadian pandai-pandailah. Tapi gerun jugak saya akan bersama-sama dengan panel MQA sepanjang hari kejadian.

Sepatutnya banyak benda yang perlu disorok untuk melancarkan perjalanan untuk mendapatkan akreditasi daripada MQA. Tapi saya tengok kat sini macam takda langkah "pencegahan" ke apa. Yela hanya satu program sahaja yang mendapat akreditasi MQA. Dan Culinary Arts adalah program yang kedua. Serabut jugak bila pikir.



Pagi tadi mak, ayah dan Bip (family Ipoh) dah balik Ipoh setelah seminggu berkampung di rumah saya. Kembali sunyi la saya lepas ni. Best sebenarnya bila tinggal dengan parents. So untungla siapa yang masih tinggal dengan parents. At least ada peneman and ada orang yang akan tengok-tengokkan rumah bila saya dan husband pergi bekerja. Takpe nanti cuti sekolah panjang lagi family akan stay sampai seminggu. So misi sekarang melengkapkan dua bilik tetamu. Baru selesa sikit mereka berkampung di rumah saya. Next trip nak try ke Johor pula.

Alhamdullilah "kereta baru" dah pulang ke pangkuan saya. Lepas ni boleh cari lubuk kerja jauh sikit. Maybe saya akan kembali ke area Selangor/ KL. I can't stay here for longer time. Tak berkembang otak uolss. Bukan nak berkata buruk. Banyak jugak saya belajar dari company ni. Bukanlah hanya mahu berkata yang buruk saja. Tapi demi masa akan datang saya perlu move on dari sini.

Hari Jumaat terakhir untuk tahun 2012. Semoga tahun 2013 adalah tahun sukses bagi saya sekeluarga!

Bila kita redha dengan setiap apa yang berlaku dalam kehidupan kita, insya Allah Allah akan hadiahkan pelangi yang indah dalam hidup kita akan datang. Bak kata Lisa Surihani dalam Ombak Rindu...pasrah itu berserah...redha itu ikhlas....



Semoga tahun 2013 tahun sukses bagi kalian juga. =)



0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, December 28, 2012

2013 Tahun Sukses..Amin




Salam Jumaat.

Harini bekerja seperti biasa. Banyak kerja yang perlu diselesaikan tambahan plak hujung bulan depan pihak MQA dah datang untuk akredetasi penuh. Ditambah lagi dengan Head of Academic yang tak macam Head of Academic. Tak pernah lagi merasa macam mana bila panel MQA visit untuk membuat penilaian. Bila tengok secara kasar macam banyak benda yang perlu diselesaikan. Saya tidak mendapat penerangan yang sepenuhnya sebab bila tanya mereka tanya saya balik. Takpelah saya siapkan tasks yang diberi dulu. Hari kejadian pandai-pandailah. Tapi gerun jugak saya akan bersama-sama dengan panel MQA sepanjang hari kejadian.

Sepatutnya banyak benda yang perlu disorok untuk melancarkan perjalanan untuk mendapatkan akreditasi daripada MQA. Tapi saya tengok kat sini macam takda langkah "pencegahan" ke apa. Yela hanya satu program sahaja yang mendapat akreditasi MQA. Dan Culinary Arts adalah program yang kedua. Serabut jugak bila pikir.



Pagi tadi mak, ayah dan Bip (family Ipoh) dah balik Ipoh setelah seminggu berkampung di rumah saya. Kembali sunyi la saya lepas ni. Best sebenarnya bila tinggal dengan parents. So untungla siapa yang masih tinggal dengan parents. At least ada peneman and ada orang yang akan tengok-tengokkan rumah bila saya dan husband pergi bekerja. Takpe nanti cuti sekolah panjang lagi family akan stay sampai seminggu. So misi sekarang melengkapkan dua bilik tetamu. Baru selesa sikit mereka berkampung di rumah saya. Next trip nak try ke Johor pula.

Alhamdullilah "kereta baru" dah pulang ke pangkuan saya. Lepas ni boleh cari lubuk kerja jauh sikit. Maybe saya akan kembali ke area Selangor/ KL. I can't stay here for longer time. Tak berkembang otak uolss. Bukan nak berkata buruk. Banyak jugak saya belajar dari company ni. Bukanlah hanya mahu berkata yang buruk saja. Tapi demi masa akan datang saya perlu move on dari sini.

Hari Jumaat terakhir untuk tahun 2012. Semoga tahun 2013 adalah tahun sukses bagi saya sekeluarga!

Bila kita redha dengan setiap apa yang berlaku dalam kehidupan kita, insya Allah Allah akan hadiahkan pelangi yang indah dalam hidup kita akan datang. Bak kata Lisa Surihani dalam Ombak Rindu...pasrah itu berserah...redha itu ikhlas....



Semoga tahun 2013 tahun sukses bagi kalian juga. =)



0 comments on "2013 Tahun Sukses..Amin"

Disable Right Click