Followers

Thursday, December 27, 2012

Isteri Hampir Lemas, Suami Trauma



Assalamualaikum dan hello,

Sabtu lepas satu family Ipoh datang, saje jalan-jalan sempena cuti sekolah. Bila family willing nak datang so kami tak perlu balik kampung sempena cuti panjang ni. 

Rabu lepas kami ke PD. Sumpah walaupun saya menetap di Negeri Sembilan jarang sesangat pergi jenjalan kat PD. Melepaskan gian mandi laut. 

Sampai PD ada mamat approach promote banana boat. Husband teruja terus ajak saya and Bip (sister) ikut sekali. Nebes. Sumpah nebes. Yang saya tahu banana boat ni dia akan bawak kita pusing-pusing atas laut and sampai satu masa dia akan terbalikkan boat kat tengah laut. 

Kecut perut. Sumpah kali pertama dan terakhir saya naik banana boat. Walaupun pakai safety jacket, saya hampir lemas bila dia terbalikkan kali kedua. First sebab kesilapan saya tak check safety jacket yang saya pakai. Rupanya longgar. That's why jacket tu macam nak tercabut. Yang kedua sebab Bip berpaut pada saya sebab dia takut air and saya lost control ditambah dengan ombak yang agak tinggi. 

Saya rasa macam nyawa dah tak panjang masa tu. Saya nampak muka husband macam nak menangis pun ada. Cuak gila-gila. Saya tak pandai berenang uolss. Nasib baik mamat tu mengambil tindakan segera terjun dari boat selamatkan saya yang tergapai-gapai. Husband cakap muka saya dah merah. Mau taknya panik la bila tak boleh nak bernafas dengan betul. Malam tu saya tak boleh tidur bila teringat balik saat hampir lemas. Husband dah serik lepas ni taknak naik banana boat lagi. Kuikuikui...

Kitaorang berendam sekejap je pun. Nasib baik cuaca haritu redup bukan panas terik. Lepas ni kami ke Melaka pula. Kata husband dia taknak berendam lama-lama, trauma tengok saya lemas.

Lepas kejadian tu terasa husband lebih menghargai dan mnyayangi saya. =p







2 Kata-Kata Inspirasi:

mama-ira said...

alahai dilla... akk sendiri teringin tapi mmg tak berani nak amik risiko... apapun alhamdulillah dilla selamat.. lepas ni jgn gatai2 nak coba lagik... kalau nak coba gaks kena betul2 jaga keselamatan.... huhu... apapun ianya pasti pengalaman yang tak akan dilupan...

Nawal Latisya said...

Heeee smpai skg husband dok usik2 sy pasal lemas tu...dah jadi bahan gurauan ktorg suami isteri..

tp apa pun syukur Allah pinjamkan lagi nyawa untuk saya...=))

Thursday, December 27, 2012

Isteri Hampir Lemas, Suami Trauma




Assalamualaikum dan hello,

Sabtu lepas satu family Ipoh datang, saje jalan-jalan sempena cuti sekolah. Bila family willing nak datang so kami tak perlu balik kampung sempena cuti panjang ni. 

Rabu lepas kami ke PD. Sumpah walaupun saya menetap di Negeri Sembilan jarang sesangat pergi jenjalan kat PD. Melepaskan gian mandi laut. 

Sampai PD ada mamat approach promote banana boat. Husband teruja terus ajak saya and Bip (sister) ikut sekali. Nebes. Sumpah nebes. Yang saya tahu banana boat ni dia akan bawak kita pusing-pusing atas laut and sampai satu masa dia akan terbalikkan boat kat tengah laut. 

Kecut perut. Sumpah kali pertama dan terakhir saya naik banana boat. Walaupun pakai safety jacket, saya hampir lemas bila dia terbalikkan kali kedua. First sebab kesilapan saya tak check safety jacket yang saya pakai. Rupanya longgar. That's why jacket tu macam nak tercabut. Yang kedua sebab Bip berpaut pada saya sebab dia takut air and saya lost control ditambah dengan ombak yang agak tinggi. 

Saya rasa macam nyawa dah tak panjang masa tu. Saya nampak muka husband macam nak menangis pun ada. Cuak gila-gila. Saya tak pandai berenang uolss. Nasib baik mamat tu mengambil tindakan segera terjun dari boat selamatkan saya yang tergapai-gapai. Husband cakap muka saya dah merah. Mau taknya panik la bila tak boleh nak bernafas dengan betul. Malam tu saya tak boleh tidur bila teringat balik saat hampir lemas. Husband dah serik lepas ni taknak naik banana boat lagi. Kuikuikui...

Kitaorang berendam sekejap je pun. Nasib baik cuaca haritu redup bukan panas terik. Lepas ni kami ke Melaka pula. Kata husband dia taknak berendam lama-lama, trauma tengok saya lemas.

Lepas kejadian tu terasa husband lebih menghargai dan mnyayangi saya. =p







2 comments on "Isteri Hampir Lemas, Suami Trauma"

mama-ira on December 31, 2012 at 11:04 PM said...

alahai dilla... akk sendiri teringin tapi mmg tak berani nak amik risiko... apapun alhamdulillah dilla selamat.. lepas ni jgn gatai2 nak coba lagik... kalau nak coba gaks kena betul2 jaga keselamatan.... huhu... apapun ianya pasti pengalaman yang tak akan dilupan...

Nawal Latisya on January 1, 2013 at 11:36 AM said...

Heeee smpai skg husband dok usik2 sy pasal lemas tu...dah jadi bahan gurauan ktorg suami isteri..

tp apa pun syukur Allah pinjamkan lagi nyawa untuk saya...=))

Disable Right Click