Followers

Monday, December 03, 2012

MAHA Oh MAHA (Part Two)




Salam dan hello,

Ahad lepas seperti yang dijanjikan pergi jugak kami ke MAHA 2012. Orang tak payah cakap. Masya Allah ramai. Kami tak pusing banyak pun. Tengok ala kadar. Tak larat nak berhimpit dalam bas and tram yang disediakan. Macam sardin. Yang saya tak paham dalam keadaan sesak macam itu ada orang jugak yang rela mengangkut baby. Budak kecil ok. Lepas tu kecoh bila ada orang tolak. Dah tahu keadaan macam tu nak berebut jugak naik tram. Semua tak dapat dikawal. Dah beratur himpit macam tu orang belakang mana la perasaan ada baby ke apa kat depan tu kan. Kalau terjadi pape, macam mana. Saya tak kesian kat mak budak tapi lebih kesian kat baby. 

Please think wisely before you nak bawak baby. Rasanya tak sesuai dengan keadaan yang macam kat MAHA tu. Siapa yang pergi semalam tahu la keadaan macam mana. Dianggarkan semalam bilangan pengunjung yang datang lebih kurang 3 juta. Wowwweee....

Untuk mengelakkan kesesakan menaiki pengangkutan yang disediakan kami rela jalan kaki. Dengan syarat jangan lupa bawak payung. Kalau tak memang sunburn la muka and badan korang.

Tempat yang paling kami suka pergi off course bila ada tempat yang buat food testing and jual produk makanan yang susah nak jumpa kat Tesco, Giant and sewaktu dengannya. Sempatla jugak beli rempah Nasi Arab and paste Char Keow Tiau. Dua makanan ni je yang kami suka gila.

One more things yang saya eager nak makan, teringin nak makan. Lama simpan hasrat tau. Trends skang tengah meletop durian crepe. Tercapailah hasrat nak makan durian crepe. Sumpah sedap! Tekstur crepe sangat smooth gojes. I wonder la macam mana nak hasilkan crepe yang cantik. Filling yang dalam tu senang and simple je. So misi skrang nak blaja buat durian crepe sendiri plak. =)







Yummy warna kuning yang meletopss!
Sumpah sedap tak tipu!



Kesimpulan: Tahun akan datang kami surrender taknak pergi MAHA lagi. Jangan marah pihak penganjur. =p





P/s: My new baby dah sampai Sabtu lepas. Alhamdullilah. Tak berkesempatan nak jumpa lagi. 





2 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

dh mkn jgk durian crepe...sedap bila mkn time sejuk..beli kete baru ehhh

Nawal Latisya said...

Sedap sgt kan durian crepe..dh rasa addicted plak nak makan...

Yup kereta baru =)

Monday, December 03, 2012

MAHA Oh MAHA (Part Two)





Salam dan hello,

Ahad lepas seperti yang dijanjikan pergi jugak kami ke MAHA 2012. Orang tak payah cakap. Masya Allah ramai. Kami tak pusing banyak pun. Tengok ala kadar. Tak larat nak berhimpit dalam bas and tram yang disediakan. Macam sardin. Yang saya tak paham dalam keadaan sesak macam itu ada orang jugak yang rela mengangkut baby. Budak kecil ok. Lepas tu kecoh bila ada orang tolak. Dah tahu keadaan macam tu nak berebut jugak naik tram. Semua tak dapat dikawal. Dah beratur himpit macam tu orang belakang mana la perasaan ada baby ke apa kat depan tu kan. Kalau terjadi pape, macam mana. Saya tak kesian kat mak budak tapi lebih kesian kat baby. 

Please think wisely before you nak bawak baby. Rasanya tak sesuai dengan keadaan yang macam kat MAHA tu. Siapa yang pergi semalam tahu la keadaan macam mana. Dianggarkan semalam bilangan pengunjung yang datang lebih kurang 3 juta. Wowwweee....

Untuk mengelakkan kesesakan menaiki pengangkutan yang disediakan kami rela jalan kaki. Dengan syarat jangan lupa bawak payung. Kalau tak memang sunburn la muka and badan korang.

Tempat yang paling kami suka pergi off course bila ada tempat yang buat food testing and jual produk makanan yang susah nak jumpa kat Tesco, Giant and sewaktu dengannya. Sempatla jugak beli rempah Nasi Arab and paste Char Keow Tiau. Dua makanan ni je yang kami suka gila.

One more things yang saya eager nak makan, teringin nak makan. Lama simpan hasrat tau. Trends skang tengah meletop durian crepe. Tercapailah hasrat nak makan durian crepe. Sumpah sedap! Tekstur crepe sangat smooth gojes. I wonder la macam mana nak hasilkan crepe yang cantik. Filling yang dalam tu senang and simple je. So misi skrang nak blaja buat durian crepe sendiri plak. =)







Yummy warna kuning yang meletopss!
Sumpah sedap tak tipu!



Kesimpulan: Tahun akan datang kami surrender taknak pergi MAHA lagi. Jangan marah pihak penganjur. =p





P/s: My new baby dah sampai Sabtu lepas. Alhamdullilah. Tak berkesempatan nak jumpa lagi. 





2 comments on "MAHA Oh MAHA (Part Two)"

Mrs Lurve on December 3, 2012 at 12:01 PM said...

dh mkn jgk durian crepe...sedap bila mkn time sejuk..beli kete baru ehhh

Nawal Latisya on December 5, 2012 at 2:29 PM said...

Sedap sgt kan durian crepe..dh rasa addicted plak nak makan...

Yup kereta baru =)

Disable Right Click