Followers

Thursday, December 06, 2012

Jika Allah Bagi Rezeki Tiada Siapa Boleh Halang


Salam dan hello,

Bila pikir-pikir rasanya tak berbaloi kalau saya nak stay lama di sini. Nak tak nak kene berusaha untuk mencari peluang baru. Saya tak mahu sambil bila-bila diri ditindas, hidup dalam kepompong negatif dan minda tidak berkembang.


Ada peluang tapi 50-50. Bulan June tahun lepas saya dipanggil untuk temuduga jawatan DH41 tapi result temuduga calon simpanan. Tak boleh nak jangka sama ada kita layak atau tidak mengisi kekosongan jawatan tu. Ada dua orang kawan saya, status calon simpanan tapi akhirnya dapat juga jawatan tu. Cuma kene bersabar. Kalau ada rezeki, adalah. Kalau takda rezeki bermakna saya lebih layak untuk jawatan yang lebih baik. *Ayat kene sentiasa positif.

Setiap orang ada rezeki masing-masing yang telah ditetapkan oleh Allah. Have faith in Allah. Ayat itu sentiasa menjadi penyejuk hati saya.


Dugaan ada dimana-mana dan ada pada setiap orang. Yang membezakan macam mana kita menghadapi dugaan itu.


Ya Allah Ya Tuhanku,
Jika rezekiku berada di atas langit, maka turunkanlah ia,
dan jika berada di dalam perut bumi, maka keluarkanlah ia,
dan jika sukar maka mudahkanlah ia,
jika haram maka sucikanlah ia,
jika masih jauh dekatkanlah ia,

Ya Allah, limpahkan kepada kami rezeki sepertimana rezeki yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Amin.





P/s: Sampai sekarang saya masih tidak terima offer letter, tidak terima payslip, tiada caruman KWSP. Bukan saya seorang, ada beberapa staff lagi yang baru seperti saya. Moga ada rezeki lebih baik untuk kami yang teraniaya. Saya bertahan pun sebab dekat dengan rumah berbanding tempat kerja sebelum ni.



0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, December 06, 2012

Jika Allah Bagi Rezeki Tiada Siapa Boleh Halang



Salam dan hello,

Bila pikir-pikir rasanya tak berbaloi kalau saya nak stay lama di sini. Nak tak nak kene berusaha untuk mencari peluang baru. Saya tak mahu sambil bila-bila diri ditindas, hidup dalam kepompong negatif dan minda tidak berkembang.


Ada peluang tapi 50-50. Bulan June tahun lepas saya dipanggil untuk temuduga jawatan DH41 tapi result temuduga calon simpanan. Tak boleh nak jangka sama ada kita layak atau tidak mengisi kekosongan jawatan tu. Ada dua orang kawan saya, status calon simpanan tapi akhirnya dapat juga jawatan tu. Cuma kene bersabar. Kalau ada rezeki, adalah. Kalau takda rezeki bermakna saya lebih layak untuk jawatan yang lebih baik. *Ayat kene sentiasa positif.

Setiap orang ada rezeki masing-masing yang telah ditetapkan oleh Allah. Have faith in Allah. Ayat itu sentiasa menjadi penyejuk hati saya.


Dugaan ada dimana-mana dan ada pada setiap orang. Yang membezakan macam mana kita menghadapi dugaan itu.


Ya Allah Ya Tuhanku,
Jika rezekiku berada di atas langit, maka turunkanlah ia,
dan jika berada di dalam perut bumi, maka keluarkanlah ia,
dan jika sukar maka mudahkanlah ia,
jika haram maka sucikanlah ia,
jika masih jauh dekatkanlah ia,

Ya Allah, limpahkan kepada kami rezeki sepertimana rezeki yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Amin.





P/s: Sampai sekarang saya masih tidak terima offer letter, tidak terima payslip, tiada caruman KWSP. Bukan saya seorang, ada beberapa staff lagi yang baru seperti saya. Moga ada rezeki lebih baik untuk kami yang teraniaya. Saya bertahan pun sebab dekat dengan rumah berbanding tempat kerja sebelum ni.



0 comments on "Jika Allah Bagi Rezeki Tiada Siapa Boleh Halang"

Disable Right Click