Followers

Tuesday, December 11, 2012

Bila Dia Pertama Kali Sakit



Dear diary,

Semalam masa saya di opis, husband mengadu dia rasa loya-loya and sakit perut. Pelik jugak sebab sepanjang Ahad kami memang bersama. Apa yang husband makan saya akan makan. Cuma waktu malam kami tak makan berat sebab petang ni dh makan popia kat Stadium Paroi. Sedaapp..sempat promote lagi...

Malam tu saya hanya makan buah pear and husband makan oat dengan susu. Saya agak susu tu yang buat husband keracunan makanan. Sama macam kes saya sebelum ni. Keracunan makanan sampai lembik badan.

Ingatkan menjelang malam dah okla tapi rupanya still sakit lagi. Malam saya masak macam biasa. Simple ikan patin masak lemak cili api. Husband makan macam biasa.

Bila makin malam husband dah mengadu tak sedap badan. Bila dah tidur bertambah panas and menggigil. Sumpah sepanjang kami kahwin tak pernah lagi husband sakit sampai macam ni. Siap saya terjaga pukul 2 pagi carikan ubat demam dalam peti sejuk. Nasib baik la ada. Lepas ni memang kene stand by ubat dalam satu box. In case jadi macam ni dah tahu nak mana nak cari. Nasib baik ubat saya masa keracunan makanan tu saya tak buang. Hampir nak buang sebab nampak semak dalam peti sejuk. Kene cari stok ubat kat farmasi lepas ni....

Pagi tadi ingat taknak pergi kerja kalau keadaan husband masih tak ok. Tapi demam makin kebah. Tengok dia dah boleh senyum and gurau-gurau tu maknanya dah ok sikit la tu. Sebelum kerja siapkan ubat, nasi lemak and air 100plus tuk husband. Biar dia berehat harini.



Haishhh risaunya hati kalau orang yang kita sayang tak sihatkan....



P/s: Tiba-tiba airmata turun bila tengok husband macam tu semalam. Saya memang berhati kecil. First time in my life...pengalaman sungguh. Baru setahun jagung hidup bersama....



2 Kata-Kata Inspirasi:

❤ Diyan Idris AidyEmpire ❤ said...

Suami Klo demam,lagi manja dr Kita yg Sakit tau..dyan dh byk Kali dh..yg Sakit kepala x leh bangun la..risau nak mampos..Tp selamat boleh handle..dorg Akan Terlebih manja punye masa Ni...

Nawal Latisya said...

tau takpe...mmg manja habis...kene layan semua apa yg dia nak asalkan cpt sihat...=)

Tuesday, December 11, 2012

Bila Dia Pertama Kali Sakit




Dear diary,

Semalam masa saya di opis, husband mengadu dia rasa loya-loya and sakit perut. Pelik jugak sebab sepanjang Ahad kami memang bersama. Apa yang husband makan saya akan makan. Cuma waktu malam kami tak makan berat sebab petang ni dh makan popia kat Stadium Paroi. Sedaapp..sempat promote lagi...

Malam tu saya hanya makan buah pear and husband makan oat dengan susu. Saya agak susu tu yang buat husband keracunan makanan. Sama macam kes saya sebelum ni. Keracunan makanan sampai lembik badan.

Ingatkan menjelang malam dah okla tapi rupanya still sakit lagi. Malam saya masak macam biasa. Simple ikan patin masak lemak cili api. Husband makan macam biasa.

Bila makin malam husband dah mengadu tak sedap badan. Bila dah tidur bertambah panas and menggigil. Sumpah sepanjang kami kahwin tak pernah lagi husband sakit sampai macam ni. Siap saya terjaga pukul 2 pagi carikan ubat demam dalam peti sejuk. Nasib baik la ada. Lepas ni memang kene stand by ubat dalam satu box. In case jadi macam ni dah tahu nak mana nak cari. Nasib baik ubat saya masa keracunan makanan tu saya tak buang. Hampir nak buang sebab nampak semak dalam peti sejuk. Kene cari stok ubat kat farmasi lepas ni....

Pagi tadi ingat taknak pergi kerja kalau keadaan husband masih tak ok. Tapi demam makin kebah. Tengok dia dah boleh senyum and gurau-gurau tu maknanya dah ok sikit la tu. Sebelum kerja siapkan ubat, nasi lemak and air 100plus tuk husband. Biar dia berehat harini.



Haishhh risaunya hati kalau orang yang kita sayang tak sihatkan....



P/s: Tiba-tiba airmata turun bila tengok husband macam tu semalam. Saya memang berhati kecil. First time in my life...pengalaman sungguh. Baru setahun jagung hidup bersama....



2 comments on "Bila Dia Pertama Kali Sakit"

❤ Diyan Idris AidyEmpire ❤ on December 11, 2012 at 2:09 PM said...

Suami Klo demam,lagi manja dr Kita yg Sakit tau..dyan dh byk Kali dh..yg Sakit kepala x leh bangun la..risau nak mampos..Tp selamat boleh handle..dorg Akan Terlebih manja punye masa Ni...

Nawal Latisya on December 11, 2012 at 10:19 PM said...

tau takpe...mmg manja habis...kene layan semua apa yg dia nak asalkan cpt sihat...=)

Disable Right Click