Followers

Saturday, December 15, 2012

Hobbit Punya Pasal


15 Disember 2012 (Saturday)


Harini macam biasa, hari Sabtu yang bekerja. Semalam husband ajak tengok wayang cerita feveret beliau --> Hobbit. Saya tak tahu plak, cerita ni adalah kesinambungan dari cerita Lord of The Ring. Sumpah saya memang tak pernah tengok setiap series cerita ni. 

In overall, saya suka Hobbit. Di pertengahan mungkin agak boring, Tapi masa Journey to Lonely Mountain (kalau tak salah) macam-macam tragedi berlaku. Tak mengantuk dah walaupun kami start tengok wayang pukul 12 am and sampai rumah pukul 3 pagi. Memang super tired. Takpe demi husband saya tak kisah as long as dia happy. =)

Sudahnya harini badan saya sangat lemau. Nasib baik petang semalam (Jumaat) lepas balik kerja saya terus kemas and vacuum rumah.  Bila tak payah masak amik kesempatan untuk minimise tasks yang lain pula. 

Saya balik kerja tadi tengok husband dah siap basuhkan baju, kemas bilik, kemas rumah and cuci bilik air. Lega rasa, macam paham-paham pula harini mood saya malas yang amat. Thanks husband!

Siapa kata husband tak boleh buat kerja rumah. Cuma bagi sedikit kepercayaan kepada mereka dan bila dah berjaya sempurnakan tugas tu, pujilah lebih-lebih sikit and kasi reward supaya next time mereka tak berat tulang nak bantu kita (isteri) buat kerja rumah lagi.




0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, December 15, 2012

Hobbit Punya Pasal



15 Disember 2012 (Saturday)


Harini macam biasa, hari Sabtu yang bekerja. Semalam husband ajak tengok wayang cerita feveret beliau --> Hobbit. Saya tak tahu plak, cerita ni adalah kesinambungan dari cerita Lord of The Ring. Sumpah saya memang tak pernah tengok setiap series cerita ni. 

In overall, saya suka Hobbit. Di pertengahan mungkin agak boring, Tapi masa Journey to Lonely Mountain (kalau tak salah) macam-macam tragedi berlaku. Tak mengantuk dah walaupun kami start tengok wayang pukul 12 am and sampai rumah pukul 3 pagi. Memang super tired. Takpe demi husband saya tak kisah as long as dia happy. =)

Sudahnya harini badan saya sangat lemau. Nasib baik petang semalam (Jumaat) lepas balik kerja saya terus kemas and vacuum rumah.  Bila tak payah masak amik kesempatan untuk minimise tasks yang lain pula. 

Saya balik kerja tadi tengok husband dah siap basuhkan baju, kemas bilik, kemas rumah and cuci bilik air. Lega rasa, macam paham-paham pula harini mood saya malas yang amat. Thanks husband!

Siapa kata husband tak boleh buat kerja rumah. Cuma bagi sedikit kepercayaan kepada mereka dan bila dah berjaya sempurnakan tugas tu, pujilah lebih-lebih sikit and kasi reward supaya next time mereka tak berat tulang nak bantu kita (isteri) buat kerja rumah lagi.




0 comments on "Hobbit Punya Pasal"

Disable Right Click