Followers

Friday, December 21, 2012

Kesan GLA Complex Part 1



Salam Jumaat,

Hari ini saya nak share sikit tentang satu vitamin yang saya beli dari Shaklee. Baru 2 minggu saya amalkan vitamin ni ---> GLA complex.




Sumber google




Kenapa saya amalkan GLA complex??

Pertama untuk tingkatkan kesuburan. 
Yang kedua untuk kecantikan kulit.

2 minggu mungkin masih terlalu awal tapi saya interested jugak nak share di sini. Hasilnya:


Kulit muka rasa macam glowing. Kadang-kadang tengok kat cermin eh lepas mandi tadi ada pakai bedak ke?? Rasanya tak?? #Perasan =p



Sekarang baru CD12 so saya tak dapat nak detect lagi keberkesannya untuk PMS, period dan berjaya untuk hamil.



Kalau nak tahu serba sikit tentang khasiat produk ni boleh baca link di bawah.



Saya bukan dealer Shaklee tapi saja suka-suka untuk sebarkan kebaikan Shaklee untuk mereka yang mencari-cari vitamin yang sesuai untuk diamalkan.

Tambahan pula, kulit muka saya takdalah flawless mana and saya kurang percaya dengan pemakaian produk yang mahal. Sebab saya pernah try tapi hasilnya tetap sama. Mungkin tidak serasi dengan kulit saya. So saya mengambil tindakan untuk mencegah dari dalam berbanding secara luaran. Mungkin akan berhasil. Dan terbuktinya saya nampak perubahan yang positif.

Selain daripada tu, period saya sepatutnya regular, cycle 28 hari. Tapi sejak 2 3 bulan lepas ada yang tetap dan ada yang cycle jadi panjang sampai 30++. Rasanya sesuai saya amalkan vitamin ni untuk tetapkan cycle period yang weng-weng ni. Saya juga ada senggugut kalau datang bulan. Tapi bukan yang serius. Sebelum kahwin agak kronik juga tapi lepas kahwin dah slow down sikit. Vitamin ni juga mampu mengurangkan kesakitan akibat senggugut. So we will see.....

Next wishlists --> Vitalea, Vitamin B Complex and Vitamin C. Selain untuk kulit vitamin ini juga sesuai dimakan ketika mengandung. Tak menjejaskan kandungan. Cuma untuk GLA complex tidak sesuai diamalkan ketika mengandung ditakuti boleh merosakan janin.

Sebenarnya Shaklee ada banyak set untuk kesuburan dan kecantikan. Tapi untuk permulaan saya try GLA complex dulu. Dah tahu keberkesanannya baru boleh terus amalkan vitamin yang lain pula.






Tunggu CD28 untuk tahu keberkesanan seterusnya. Stay tune.







1 Kata-Kata Inspirasi:

lady butterfly said...

akk mkn shaklee jugak..4 set akk mkn...heeee

Friday, December 21, 2012

Kesan GLA Complex Part 1




Salam Jumaat,

Hari ini saya nak share sikit tentang satu vitamin yang saya beli dari Shaklee. Baru 2 minggu saya amalkan vitamin ni ---> GLA complex.




Sumber google




Kenapa saya amalkan GLA complex??

Pertama untuk tingkatkan kesuburan. 
Yang kedua untuk kecantikan kulit.

2 minggu mungkin masih terlalu awal tapi saya interested jugak nak share di sini. Hasilnya:


Kulit muka rasa macam glowing. Kadang-kadang tengok kat cermin eh lepas mandi tadi ada pakai bedak ke?? Rasanya tak?? #Perasan =p



Sekarang baru CD12 so saya tak dapat nak detect lagi keberkesannya untuk PMS, period dan berjaya untuk hamil.



Kalau nak tahu serba sikit tentang khasiat produk ni boleh baca link di bawah.



Saya bukan dealer Shaklee tapi saja suka-suka untuk sebarkan kebaikan Shaklee untuk mereka yang mencari-cari vitamin yang sesuai untuk diamalkan.

Tambahan pula, kulit muka saya takdalah flawless mana and saya kurang percaya dengan pemakaian produk yang mahal. Sebab saya pernah try tapi hasilnya tetap sama. Mungkin tidak serasi dengan kulit saya. So saya mengambil tindakan untuk mencegah dari dalam berbanding secara luaran. Mungkin akan berhasil. Dan terbuktinya saya nampak perubahan yang positif.

Selain daripada tu, period saya sepatutnya regular, cycle 28 hari. Tapi sejak 2 3 bulan lepas ada yang tetap dan ada yang cycle jadi panjang sampai 30++. Rasanya sesuai saya amalkan vitamin ni untuk tetapkan cycle period yang weng-weng ni. Saya juga ada senggugut kalau datang bulan. Tapi bukan yang serius. Sebelum kahwin agak kronik juga tapi lepas kahwin dah slow down sikit. Vitamin ni juga mampu mengurangkan kesakitan akibat senggugut. So we will see.....

Next wishlists --> Vitalea, Vitamin B Complex and Vitamin C. Selain untuk kulit vitamin ini juga sesuai dimakan ketika mengandung. Tak menjejaskan kandungan. Cuma untuk GLA complex tidak sesuai diamalkan ketika mengandung ditakuti boleh merosakan janin.

Sebenarnya Shaklee ada banyak set untuk kesuburan dan kecantikan. Tapi untuk permulaan saya try GLA complex dulu. Dah tahu keberkesanannya baru boleh terus amalkan vitamin yang lain pula.






Tunggu CD28 untuk tahu keberkesanan seterusnya. Stay tune.







1 comments on "Kesan GLA Complex Part 1"

lady butterfly on December 26, 2012 at 3:44 PM said...

akk mkn shaklee jugak..4 set akk mkn...heeee

Disable Right Click