Followers

Saturday, August 04, 2012

Sebelum Bila Nak Selepas?


Dekorasi rumah yang masih terumbang-ambing...

Semuanya masih dalam perancangan. Baru bertatih nak menghias rumah sendiri. Sekarang ni kita pakai apa yang ada dulu. Esok lusa dah banyak duit sikit boleh tambah sikit demi sikit. Isu sekarang kami bukan banyak kertas berkepala Agong...

Tapi bila nak raya ni makin berkobar plak nak melengkapkan apa yang takda. Barang asas dulu. Barang sampingan lain tunggu stok akan datang.

Kat bawah ni uols boleh tengok betapa kucar-kacir lagi keadaan rumah saya. Saya budak baru belajar...





Sebelum:
Inilah dining area yang saya cakapkan hari tu,
Ruang terhad so kenelah cari yang simple-dimple,
Abaikan pandangan karpet kat dinding tu,
Ni kes mengemas house warming haritu,
Tuan tanah taknak datang amik hak,
So tersadailah kat situ buat sementara waktu.

Nantikan post selepas ok.






Sebelum:
Ni ruangan living area,
Sengaja tak letak tv disitu,
Tapi rasa macam nak ubah pandangan plak,
Rasa nak attach juga tv kat dinding tu,
Tengoklah macam mana saya diskus dulu dengan husband,
Dinding masih suci tanpa hiasan apa-apa.

Dah tersilap beli set sofa yang bersize dinasour,
So kenelah pandai bermain dengan hiasan perabot yang lain.


Selepas??





Tunggu jela berapa tahun lagi baru saya akan post pic selepas deco...
=p




P/s: Malulah tunjuk rumah saya yang tak siap ni. Kan saya dah cakap rumah saya takda color yang striking. Dah kata "down-to-earth" 







0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, August 04, 2012

Sebelum Bila Nak Selepas?



Dekorasi rumah yang masih terumbang-ambing...

Semuanya masih dalam perancangan. Baru bertatih nak menghias rumah sendiri. Sekarang ni kita pakai apa yang ada dulu. Esok lusa dah banyak duit sikit boleh tambah sikit demi sikit. Isu sekarang kami bukan banyak kertas berkepala Agong...

Tapi bila nak raya ni makin berkobar plak nak melengkapkan apa yang takda. Barang asas dulu. Barang sampingan lain tunggu stok akan datang.

Kat bawah ni uols boleh tengok betapa kucar-kacir lagi keadaan rumah saya. Saya budak baru belajar...





Sebelum:
Inilah dining area yang saya cakapkan hari tu,
Ruang terhad so kenelah cari yang simple-dimple,
Abaikan pandangan karpet kat dinding tu,
Ni kes mengemas house warming haritu,
Tuan tanah taknak datang amik hak,
So tersadailah kat situ buat sementara waktu.

Nantikan post selepas ok.






Sebelum:
Ni ruangan living area,
Sengaja tak letak tv disitu,
Tapi rasa macam nak ubah pandangan plak,
Rasa nak attach juga tv kat dinding tu,
Tengoklah macam mana saya diskus dulu dengan husband,
Dinding masih suci tanpa hiasan apa-apa.

Dah tersilap beli set sofa yang bersize dinasour,
So kenelah pandai bermain dengan hiasan perabot yang lain.


Selepas??





Tunggu jela berapa tahun lagi baru saya akan post pic selepas deco...
=p




P/s: Malulah tunjuk rumah saya yang tak siap ni. Kan saya dah cakap rumah saya takda color yang striking. Dah kata "down-to-earth" 







0 comments on "Sebelum Bila Nak Selepas?"

Disable Right Click