Followers

Tuesday, August 14, 2012

Bonus Rayalah Sangat


14 Ogos 2012 bersamaan 25 Ramadan 1413.


Buat pertama kalinya harini saya merasa gaji pertama saya selepas berhenti di Cybernetics.


Eh ni gaji bulan bape? Bulan Ogos punya gaji dah keluar ke? Kalah orang gomen mcm ni...hebakla company uolsss....


Ok monolog semata!

Yang ni gaji untuk bulan Julai. Hold sampai ke hari ni. Sepatutnya nak dapat minggu lepas tapi ada kes yang memalukan pihak management terus tarik balik pemberian gaji. Apa daaaa!

Bole plak mcm tu. Saya malas nak bagitau isu apa di sini. Pepaham sendiri la.

Apa pun saya masih bersyukur sebab masih diberi gaji. Walaupon gaji lambat still bole manage lagi sebab tiap hari ulang alik kerja tak pakai duit sangat melainkan duit minyak yang RM 20 seminggu. Kadang-kadang husband dah tolong isikan. So jimat lagi. Kalau nak beli barang rumah, duit husband ada. So jimat dan jimat lagi. Makan untuk dua orang apa lah sangat.

Beza sangat dengan dulu. Walaupun macam-macam pancaroba kat sini tapi banyak kelebihan dari keburukan sebelum ini. Kang saya penah cakap bersyukur dengan apa yang ada dan bersabar dengan apa yang tiada.

Saya mengamalkan konsep tu la skang. Jiwa jadi tenang. =p


Tapi yang menjadi tanda tanya skang ni, pay slip dia takda statement pemotongan KWSP pon. Sebab saya dapat full gaji saya. Haishhh pancaroba lagi.........


0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, August 14, 2012

Bonus Rayalah Sangat



14 Ogos 2012 bersamaan 25 Ramadan 1413.


Buat pertama kalinya harini saya merasa gaji pertama saya selepas berhenti di Cybernetics.


Eh ni gaji bulan bape? Bulan Ogos punya gaji dah keluar ke? Kalah orang gomen mcm ni...hebakla company uolsss....


Ok monolog semata!

Yang ni gaji untuk bulan Julai. Hold sampai ke hari ni. Sepatutnya nak dapat minggu lepas tapi ada kes yang memalukan pihak management terus tarik balik pemberian gaji. Apa daaaa!

Bole plak mcm tu. Saya malas nak bagitau isu apa di sini. Pepaham sendiri la.

Apa pun saya masih bersyukur sebab masih diberi gaji. Walaupon gaji lambat still bole manage lagi sebab tiap hari ulang alik kerja tak pakai duit sangat melainkan duit minyak yang RM 20 seminggu. Kadang-kadang husband dah tolong isikan. So jimat lagi. Kalau nak beli barang rumah, duit husband ada. So jimat dan jimat lagi. Makan untuk dua orang apa lah sangat.

Beza sangat dengan dulu. Walaupun macam-macam pancaroba kat sini tapi banyak kelebihan dari keburukan sebelum ini. Kang saya penah cakap bersyukur dengan apa yang ada dan bersabar dengan apa yang tiada.

Saya mengamalkan konsep tu la skang. Jiwa jadi tenang. =p


Tapi yang menjadi tanda tanya skang ni, pay slip dia takda statement pemotongan KWSP pon. Sebab saya dapat full gaji saya. Haishhh pancaroba lagi.........


0 comments on "Bonus Rayalah Sangat"

Disable Right Click