Followers

Wednesday, August 15, 2012

Mood Kerja Ke Laut!


Salam,

Lagi 3 hari nak sambut raya. Harini masih bekerja. Tapi mood dah ke laut.

Seriously saya rasa menyesal plak tak apply cuti harini sampai raya. Tolak gaji pun tolak la. Ada aku kesah???

Dari datang kerja niat dalam hati tak ikhlas and gundah gelana. Duduk rumah boleh berehat puas-puas walaupun dah tahu takda aktiviti nak buat. Nak buat kuih raya, oven tu tak bole pakai buat biskut. Habis rentung biskut den nanti. Yang boleh buat kek jela. Memang nak buat kek nak bawak balik Ipoh tapi takdalah awal sangat nak buat.

Wei takda mood dah ni....



Kepada yang sudah mula bercuti and nak pulang ke kampung. Berhati-hati di jalan raya. Ingat orang yang tersayang. Kepada kelindan lori dan sewaktu dengannya tak payah busy body nak guna highway time orang nak balik raya ni. Bikin highway jadi tak lancar je. Sedar-sedar diri ye kebanyakan yang membuatkan kesesakan trafik adalah disebabkan oleh lori yang membawa kelajuan di bawah 40 km/j.

And pada pemandu bas jangan bawak bas mcm orang mabuk. 44 nyawa nak kene bawak. Kalau anda yang  "pergi" takpe. Tapi biasanya pemandu akan selamat. Yang tak selamat penumpang. Kepada penumpang bas, rasa-rasa kalau pemandu tu bawak lintang pukang sila buat-buat mcm polis and sedia nak keluarkan saman. Apa ingat polis trafik ada atas jalan je ke....pemandu bas selalu pentingkan diri....




Eh nampak saya dah banyak merepek and menyimpang jauh.


P/s: Tak sabar nak balik. Sepatutnya saya masih bekerja hingga Sabtu. Oleh itu dengan ini saya mengumumkan, esok hari terakhir saya bekerja. Jumaat and Sabtu saya mahu MC. Saya sudah nekad!


0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, August 15, 2012

Mood Kerja Ke Laut!



Salam,

Lagi 3 hari nak sambut raya. Harini masih bekerja. Tapi mood dah ke laut.

Seriously saya rasa menyesal plak tak apply cuti harini sampai raya. Tolak gaji pun tolak la. Ada aku kesah???

Dari datang kerja niat dalam hati tak ikhlas and gundah gelana. Duduk rumah boleh berehat puas-puas walaupun dah tahu takda aktiviti nak buat. Nak buat kuih raya, oven tu tak bole pakai buat biskut. Habis rentung biskut den nanti. Yang boleh buat kek jela. Memang nak buat kek nak bawak balik Ipoh tapi takdalah awal sangat nak buat.

Wei takda mood dah ni....



Kepada yang sudah mula bercuti and nak pulang ke kampung. Berhati-hati di jalan raya. Ingat orang yang tersayang. Kepada kelindan lori dan sewaktu dengannya tak payah busy body nak guna highway time orang nak balik raya ni. Bikin highway jadi tak lancar je. Sedar-sedar diri ye kebanyakan yang membuatkan kesesakan trafik adalah disebabkan oleh lori yang membawa kelajuan di bawah 40 km/j.

And pada pemandu bas jangan bawak bas mcm orang mabuk. 44 nyawa nak kene bawak. Kalau anda yang  "pergi" takpe. Tapi biasanya pemandu akan selamat. Yang tak selamat penumpang. Kepada penumpang bas, rasa-rasa kalau pemandu tu bawak lintang pukang sila buat-buat mcm polis and sedia nak keluarkan saman. Apa ingat polis trafik ada atas jalan je ke....pemandu bas selalu pentingkan diri....




Eh nampak saya dah banyak merepek and menyimpang jauh.


P/s: Tak sabar nak balik. Sepatutnya saya masih bekerja hingga Sabtu. Oleh itu dengan ini saya mengumumkan, esok hari terakhir saya bekerja. Jumaat and Sabtu saya mahu MC. Saya sudah nekad!


0 comments on "Mood Kerja Ke Laut!"

Disable Right Click