Followers

Wednesday, August 08, 2012

Rutin Ramadan


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tiap hari mesti nak mengira sudah berapa Ramdan berlalu. Walaupun sudah hari yang ke 19 persiapan raya masih belum sempat lagi nak buat. Rumah, baju raya, kuih raya segala....masih dalam samar-samar lagi. Memang last minute betul la. Yela memasing nak tunggu weekend. Skang tiap Sabtu saya and husband bekerja susah kami nak manage masa bersama. Hari biasa lepas berbuka memang kami keluar tapi perangai saya kalau penat susah nak buat keputusan dengan betul. So harini teringin nak ajak husband jalan-jalan kat Ampangan. Kat situ banyak pilihan baju. Nak borong jubah banyak-banyak. 

Harini gaji masih tak dapat. Nasib baik ada husband bergantung harap. And nasib baik tempat kerja dari rumah tak guna belanja banyak tapi apa ke jadahnya sampai nak hold gaji sampai 2 minggu kan. Maaf terkeluar perkataan kasar untuk menunjukkan betapa protesnya saya dengan management kat sini.

Berbalik kepada bulan Ramadan tadi. Seperti biasa habit saya kalau takda apa nak buat lepas berbuka, saya and husband akan baring-baring sambil tengok TV. Tapi pepahamla bila dah baring confirm saya akan tertido. Nak masuk bilik baru husband kejutkan. Sehinggalah semalam, sebelum nak lelap balik saya sempat tengok status FB saya.......

Rupa-rupanya.....




B boring kalau saya tido awal....alalalala...=p








B adalah manusia yang jarang online fb. Tapi sejak dah pakai Blackberry, 24 jam memang sentiasa online la. Habis semua status saya dia nak condemn. Saya marah budak main mercun pun dia cakap saya kecoh. Huhu...

Memalukan sungguh status di atas. Eiiii sabar jela. Boring la tu bila saya tido sebab takda kawan. Sapa suruh siram and belek pokok lama sangat. Saya boring tertido la kat depan. Huahua...

Kalau dah tido memang saya tak sedar langsung. B mop lantai semalam pun saya tak sedar. Dua tiga hari ni badan triple penat. Padahal kerja bukan banyak sangat pun. Sampai baju sebakul malas nak lipat. Apa nak jadi ntah.

Kan dah cakap kene makan multivitamin untuk tenaga....











P/s: Saya tak tahu kewujudan gambar ni yang disimpan oleh adik saya. Ternyata gambar ni buat saya jatuh hati. Mengimbas kenangan setahun yang lalu.

9 September 2012 genapla setahun.

Teringat time Ramadan tahun lepas saya tak pikir pasal raya.
Sibuk dengan preps kawin and bunga pahar yang lambat sangat nak siap.






In love with purple!





0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, August 08, 2012

Rutin Ramadan



Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tiap hari mesti nak mengira sudah berapa Ramdan berlalu. Walaupun sudah hari yang ke 19 persiapan raya masih belum sempat lagi nak buat. Rumah, baju raya, kuih raya segala....masih dalam samar-samar lagi. Memang last minute betul la. Yela memasing nak tunggu weekend. Skang tiap Sabtu saya and husband bekerja susah kami nak manage masa bersama. Hari biasa lepas berbuka memang kami keluar tapi perangai saya kalau penat susah nak buat keputusan dengan betul. So harini teringin nak ajak husband jalan-jalan kat Ampangan. Kat situ banyak pilihan baju. Nak borong jubah banyak-banyak. 

Harini gaji masih tak dapat. Nasib baik ada husband bergantung harap. And nasib baik tempat kerja dari rumah tak guna belanja banyak tapi apa ke jadahnya sampai nak hold gaji sampai 2 minggu kan. Maaf terkeluar perkataan kasar untuk menunjukkan betapa protesnya saya dengan management kat sini.

Berbalik kepada bulan Ramadan tadi. Seperti biasa habit saya kalau takda apa nak buat lepas berbuka, saya and husband akan baring-baring sambil tengok TV. Tapi pepahamla bila dah baring confirm saya akan tertido. Nak masuk bilik baru husband kejutkan. Sehinggalah semalam, sebelum nak lelap balik saya sempat tengok status FB saya.......

Rupa-rupanya.....




B boring kalau saya tido awal....alalalala...=p








B adalah manusia yang jarang online fb. Tapi sejak dah pakai Blackberry, 24 jam memang sentiasa online la. Habis semua status saya dia nak condemn. Saya marah budak main mercun pun dia cakap saya kecoh. Huhu...

Memalukan sungguh status di atas. Eiiii sabar jela. Boring la tu bila saya tido sebab takda kawan. Sapa suruh siram and belek pokok lama sangat. Saya boring tertido la kat depan. Huahua...

Kalau dah tido memang saya tak sedar langsung. B mop lantai semalam pun saya tak sedar. Dua tiga hari ni badan triple penat. Padahal kerja bukan banyak sangat pun. Sampai baju sebakul malas nak lipat. Apa nak jadi ntah.

Kan dah cakap kene makan multivitamin untuk tenaga....











P/s: Saya tak tahu kewujudan gambar ni yang disimpan oleh adik saya. Ternyata gambar ni buat saya jatuh hati. Mengimbas kenangan setahun yang lalu.

9 September 2012 genapla setahun.

Teringat time Ramadan tahun lepas saya tak pikir pasal raya.
Sibuk dengan preps kawin and bunga pahar yang lambat sangat nak siap.






In love with purple!





0 comments on "Rutin Ramadan"

Disable Right Click