Followers

Friday, August 03, 2012

Ramadan 14: Sesi Mencari Baju Raya


Ramadan 1413: Sesi Mencari baju raya bersama.



Assalamualaikum dan salam Jumaat,

Semalam husband dah janji untuk survey baju raya kat Seremban Parade. Memang sale kaw-kaw sampai 70 percent. Rugi kalau tak grab. Kat sini bukan nak cari baju kurung atau shawl. Port yang itu kat tempat lain. Kat Seremban Parade lebih kepada baju yang kasual. Dah lama rasanya tak shopping jeans and blouse. Bila ada yang sudi belanja apalah salahnya kan...

Selain daripada husband, B jugak merangkap pakar perunding imej. Memang dia yang akan sibuk pilih baju apa yang perlu saya beli. Habis semua baju dia suruh saya try. Konon nak bagi isteri dia ni style la. Style la saaangaaaat....=p Dan saya tak kisah dengan pilihan B sebab semua kene dengan jiwa saya.

Part yang menyedihkan baju and seluar yang saya try semua tak muat. Musykil jugak. Apa petandanya?? Tanda penambahan jisim dan isi padu badan la. Hoho...tapi saya rasa badan saya tak gemuk. Huh perah santan sungguh!

Bila dah test baju yang berkenan tak muat, saya down nak mencari baju yang lain. Alamatnya pencarian kali ni tak berjaya. 

Kami terus ke Senawang. B ada discussion dengan kawan kat situ. Memang..saya memang peneman setia. Peneman setia sangat....lain kali kalau nak ikut sediakanlah bahan bacaan sepatutnya. Kalau tak confirm boring yang amat. Bila tengok saya dalam mode yang tenang, barulah B bole buat kerja dengan tenang..

Then terus ke Dataran Senawang. Ada uptown kat situ. Macam-macam benda ada jual kat situ. Banyak sangat tudung cantik-cantik. Dah lama sangat nak borong tudung. Survey je dulu tak beli pon. Badan penat. Kalau penat mode shopping merundum. Just jalan-jalan and buat bancian dulu... =p

Nak tau pukul berapa sampai rumah semalam...pukul 130 pagi. Sampai rumah makan dulu rojak Singapore yang husband beli. Konon sahur dulu and teman husband. Pukul 230 am baru saya tido. 

Penangannya saya tak terdaya nak bangun sahur pagi tadi. Nak bangun sahur bukan nak makan tapi nak amik keberkatan dalam bersahur. Bangun sekejap untuk solat then saya sambung tido balik.

Bila dah sambung tido, sedar-sedar pukul 830 pagi baru saya terjaga. Amik kauuu....sepatutnya masuk opis pukul 9...and ade kelas plak tu pukul 930 pagi. Rushing saya bersiap macam lipas kudung. And terpaksa bohong sunat inform saya masuk lambat harini.

Tapi okla saya sampai pun dalam 915 pagi. Sempat jugak sampai sebelum kelas bermula. Cuba kalau saya still bekerja kat KL. Memang mati la jawabnya.....




Haishhh cabaran sungguh di pagi Jumaat!



P/s: Teringat dulu masa bujang saya pernah cari baju raya kat Jalan TAR dengan Murni. And masa berbuka kami makan kat tepi kedai. Tegar sungguh semata-mata mencari baju raya. Eh aku dengan ko kan nok???


5 Kata-Kata Inspirasi:

its all about me said...

yer...ko n aku...slalu buat keje giler cmtu..org lain sibuk berbuka...kt berbuka smbil makan roti di celah2 kedai kain..sambil menumpang krusi kedai org..lps mkn roti sebijik, terus sambung balik..siap kena tya xbukak pose ker??hahaha..rdu nyer nok!!!

NawaLatisya said...

Aah ingat lagi wei..rindu nak shopping dgn ko..sebab ko perunding imej yg bagus! heeeeee

its all about me said...

hahaha.mesti la ingt.aku pun rdu nak jalan2 window shopping ngan ko..teman shopping yg sgt best..xbeli pun xpe, yg penting dpt cuci mata..rdu sgt2...dh ssh nak dpt chance tu...wei next week aku ke kl, ada kursus...selasa-ahad..tp ko dh xder kt kl....sedey jer..:(

NawaLatisya said...

Tau takpe...rindu la nk shopping dgn ko...ala nape tak kursus kat seremban je...heee...

Tak dpt jumpa la jawabnya...susah dah nak jmpe ko melainkan kalo aku ada rezeki jadi lect poli....hahaha

yng haritu aku calon simpanan...eh aku dh bgtau ko kan...

.::: Princess MOMOY :::. said...

heheh...baca komen lagi lawak dari entry
boleh plak makan roti tumpang kerusi orang
then sambung balik cari baju raya tu
kenangan kenangan
bila dah tua nanti mesti rindu dengan semua tu kan

jemput singgah blog dear

Friday, August 03, 2012

Ramadan 14: Sesi Mencari Baju Raya



Ramadan 1413: Sesi Mencari baju raya bersama.



Assalamualaikum dan salam Jumaat,

Semalam husband dah janji untuk survey baju raya kat Seremban Parade. Memang sale kaw-kaw sampai 70 percent. Rugi kalau tak grab. Kat sini bukan nak cari baju kurung atau shawl. Port yang itu kat tempat lain. Kat Seremban Parade lebih kepada baju yang kasual. Dah lama rasanya tak shopping jeans and blouse. Bila ada yang sudi belanja apalah salahnya kan...

Selain daripada husband, B jugak merangkap pakar perunding imej. Memang dia yang akan sibuk pilih baju apa yang perlu saya beli. Habis semua baju dia suruh saya try. Konon nak bagi isteri dia ni style la. Style la saaangaaaat....=p Dan saya tak kisah dengan pilihan B sebab semua kene dengan jiwa saya.

Part yang menyedihkan baju and seluar yang saya try semua tak muat. Musykil jugak. Apa petandanya?? Tanda penambahan jisim dan isi padu badan la. Hoho...tapi saya rasa badan saya tak gemuk. Huh perah santan sungguh!

Bila dah test baju yang berkenan tak muat, saya down nak mencari baju yang lain. Alamatnya pencarian kali ni tak berjaya. 

Kami terus ke Senawang. B ada discussion dengan kawan kat situ. Memang..saya memang peneman setia. Peneman setia sangat....lain kali kalau nak ikut sediakanlah bahan bacaan sepatutnya. Kalau tak confirm boring yang amat. Bila tengok saya dalam mode yang tenang, barulah B bole buat kerja dengan tenang..

Then terus ke Dataran Senawang. Ada uptown kat situ. Macam-macam benda ada jual kat situ. Banyak sangat tudung cantik-cantik. Dah lama sangat nak borong tudung. Survey je dulu tak beli pon. Badan penat. Kalau penat mode shopping merundum. Just jalan-jalan and buat bancian dulu... =p

Nak tau pukul berapa sampai rumah semalam...pukul 130 pagi. Sampai rumah makan dulu rojak Singapore yang husband beli. Konon sahur dulu and teman husband. Pukul 230 am baru saya tido. 

Penangannya saya tak terdaya nak bangun sahur pagi tadi. Nak bangun sahur bukan nak makan tapi nak amik keberkatan dalam bersahur. Bangun sekejap untuk solat then saya sambung tido balik.

Bila dah sambung tido, sedar-sedar pukul 830 pagi baru saya terjaga. Amik kauuu....sepatutnya masuk opis pukul 9...and ade kelas plak tu pukul 930 pagi. Rushing saya bersiap macam lipas kudung. And terpaksa bohong sunat inform saya masuk lambat harini.

Tapi okla saya sampai pun dalam 915 pagi. Sempat jugak sampai sebelum kelas bermula. Cuba kalau saya still bekerja kat KL. Memang mati la jawabnya.....




Haishhh cabaran sungguh di pagi Jumaat!



P/s: Teringat dulu masa bujang saya pernah cari baju raya kat Jalan TAR dengan Murni. And masa berbuka kami makan kat tepi kedai. Tegar sungguh semata-mata mencari baju raya. Eh aku dengan ko kan nok???


5 comments on "Ramadan 14: Sesi Mencari Baju Raya"

its all about me on August 4, 2012 at 6:35 AM said...

yer...ko n aku...slalu buat keje giler cmtu..org lain sibuk berbuka...kt berbuka smbil makan roti di celah2 kedai kain..sambil menumpang krusi kedai org..lps mkn roti sebijik, terus sambung balik..siap kena tya xbukak pose ker??hahaha..rdu nyer nok!!!

NawaLatisya on August 4, 2012 at 9:21 AM said...

Aah ingat lagi wei..rindu nak shopping dgn ko..sebab ko perunding imej yg bagus! heeeeee

its all about me on August 5, 2012 at 8:20 AM said...

hahaha.mesti la ingt.aku pun rdu nak jalan2 window shopping ngan ko..teman shopping yg sgt best..xbeli pun xpe, yg penting dpt cuci mata..rdu sgt2...dh ssh nak dpt chance tu...wei next week aku ke kl, ada kursus...selasa-ahad..tp ko dh xder kt kl....sedey jer..:(

NawaLatisya on August 6, 2012 at 9:26 AM said...

Tau takpe...rindu la nk shopping dgn ko...ala nape tak kursus kat seremban je...heee...

Tak dpt jumpa la jawabnya...susah dah nak jmpe ko melainkan kalo aku ada rezeki jadi lect poli....hahaha

yng haritu aku calon simpanan...eh aku dh bgtau ko kan...

.::: Princess MOMOY :::. on August 11, 2012 at 11:31 AM said...

heheh...baca komen lagi lawak dari entry
boleh plak makan roti tumpang kerusi orang
then sambung balik cari baju raya tu
kenangan kenangan
bila dah tua nanti mesti rindu dengan semua tu kan

jemput singgah blog dear

Disable Right Click