Followers

Monday, August 13, 2012

Penghujung Ramadan


Assalamualaikum dan hello semua,

Moga sihat-sihat selalu di penghujung Ramadan ni. Amin.

Alhamdullilah saya masih meneruskan rutin berpuasa seperti biasa. Dan masih lagi berkesempatan untuk berpuasa penuh. Moga penuh sampai tiba malam raya nanti. Amin. Tak payahla nak pikir ganti puasa tahun depan.. =p

Weekend yang lepas tanpa dirancang, kawan baik saya Akmar berkesempatan berbuka di rumah saya. Happy tidak terkata memandangkan kami jarang berkesempatan untuk berjumpa dan bergosip. Opsss bulan puasa...


So bila dah ada tetamu perlulah saya memasak dengan sepenuh hati. Risau jugak sebab saya tahu masakan Akmar memang terbaik. Malu la jugak bila dia nak datang merasa air tangan saya yang baru nak belajar masak ni.... =)



Menu untuk Sabtu lepas:




Kangkung Goreng Belacan.
Pada awalnya nak masak Kailan Ikan Masin.
Tapi kecewa bila kailan takda.





Tomyam Campur.
Nak menghabiskan stok sotong.





Ikan Goreng Siakap Kerisi Tiga Rasa.
Ikan kerisi yang ada kat rumah.
First time masak tiga rasa.
Tak tahula rasa dia kene ke tak???



Dessert:
Buah melaka

Sempat lagi tu saya mengentel buah melaka.
Macam lipas kudung kat dapur menyiapkan semua menu di atas.


Air:
Sarsi kegemaran ramai
=p



Lepas berbuka and solat terus saya angkut sekali Akma ke Bazaar Ampangan. Rupanya kat situ lagi best nak cuci mata dari Dataran Senawang. Sempatlah jugak grab tudung 2 3 helai. Ikutkan hati nak borong semua. Masya Allah.

Kami sempat jugak grab jubah. Babe behave..u dah banyak sangat shopping raya...


Mood nak membeli excited bila ada kawan yang sekepala dalam memberi idea. Sorila B i ignore u sementara waktu   =p

Babe bila u balik Seremban lagi...i nak pinjam u pergi Ampangan lagi. Tak habis borong lagi....



Sekian



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, August 13, 2012

Penghujung Ramadan



Assalamualaikum dan hello semua,

Moga sihat-sihat selalu di penghujung Ramadan ni. Amin.

Alhamdullilah saya masih meneruskan rutin berpuasa seperti biasa. Dan masih lagi berkesempatan untuk berpuasa penuh. Moga penuh sampai tiba malam raya nanti. Amin. Tak payahla nak pikir ganti puasa tahun depan.. =p

Weekend yang lepas tanpa dirancang, kawan baik saya Akmar berkesempatan berbuka di rumah saya. Happy tidak terkata memandangkan kami jarang berkesempatan untuk berjumpa dan bergosip. Opsss bulan puasa...


So bila dah ada tetamu perlulah saya memasak dengan sepenuh hati. Risau jugak sebab saya tahu masakan Akmar memang terbaik. Malu la jugak bila dia nak datang merasa air tangan saya yang baru nak belajar masak ni.... =)



Menu untuk Sabtu lepas:




Kangkung Goreng Belacan.
Pada awalnya nak masak Kailan Ikan Masin.
Tapi kecewa bila kailan takda.





Tomyam Campur.
Nak menghabiskan stok sotong.





Ikan Goreng Siakap Kerisi Tiga Rasa.
Ikan kerisi yang ada kat rumah.
First time masak tiga rasa.
Tak tahula rasa dia kene ke tak???



Dessert:
Buah melaka

Sempat lagi tu saya mengentel buah melaka.
Macam lipas kudung kat dapur menyiapkan semua menu di atas.


Air:
Sarsi kegemaran ramai
=p



Lepas berbuka and solat terus saya angkut sekali Akma ke Bazaar Ampangan. Rupanya kat situ lagi best nak cuci mata dari Dataran Senawang. Sempatlah jugak grab tudung 2 3 helai. Ikutkan hati nak borong semua. Masya Allah.

Kami sempat jugak grab jubah. Babe behave..u dah banyak sangat shopping raya...


Mood nak membeli excited bila ada kawan yang sekepala dalam memberi idea. Sorila B i ignore u sementara waktu   =p

Babe bila u balik Seremban lagi...i nak pinjam u pergi Ampangan lagi. Tak habis borong lagi....



Sekian



0 comments on "Penghujung Ramadan"

Disable Right Click