Followers

Monday, March 22, 2010

Update

Sabtu:

Seperti biasa pagi ade kelas Dr Salleh. Aku sampai lewat 5 minit. Kelas sepatut bermula pukul 9pagi. Masuk kelas ramai yang tak datang. Miscomunication. Ramai ingat kelas start lewat sebab Dr Salleh nak attend Colloqium dulu. But then sume salah tanggapan. Last week aku tak dtg, so tau dari mulut Natrah je. Tapi aku tetap dtg mcm biasa. Rupe-rupenya sebelum aku smpai Dr Salleh dah mengamuk sebab ramai yang tak dtg. Die sangat pantang dengan org yang tak dtg kelas and dtang lewat. Dah la die ade penyakit jantung. Pastu nak marah-marah plak kan. Sangat merisaukan.

Die terus kuar kelas tinggalkan note chapter 9 and 10. And assume die dah khatam chapter tu. Perghhh Dr Salleh merajuk! Risau minggu depan die buat keje gile, bagi kuiz ke, suh present ke, antar report ke. Mampus!

Memandangkn kelas dah dibatalkan begitu saje, aku and Farah gi tgk Colloqium. Wah terasa menyesal tak dapat nak defense proposal sem nie. Sangat best tgk org present. Takda la kene hentam teruk sgt nok. Skg aku terasa sangat jeles and nyesal tak complete kan research proposal tu. Pdan muka ko Fardilla. Sape suh jadi pemalas sgt and putus asa cpt sgt. Make it simple sudah. Tak payah pikir bombastik sgt kan. Argghhhhhh tensen!

En Azli msg ckp nak dtg KL. Irwan ajak die dtg KL. Kitaorang tak bajet pon nak jumpa minggu ni. So terjadilah pertemuan antara kami. Die tunggu kat KLCC. So after tgk Colloqium terus jumpa En Azli. Seperti biasa aku mmg tak suke bersiar-siar di KL time weekend. Somak palo den!

Seperti biasa kami berjalan melihat sebut harga di setiap kedai brg yang nak dibeli. Tak abis pusing KLCC, terus gi MidVallley. Kalo nak dibandingkan aku lebih suke gi MidValley lagi. Tak taula nape. Aku dah aim 2 brg. Tapi tak taula perlu ke aku nak beli cpt. Kalo tak beli menyesal. Dah takda lagi da. En Azli siap nak sponsor lagi. Aku bukan jenis kikis duit laki sendiri. Harap maklum!

Ahad:

Melepak di rumah. Merehatkan diri. Kemas bilik and buat ape aku suke nak buat kat rumah. Takda ape yang menarik tuk dikongsi. Cume semalam aku try buat marshmallow kat umah. 2 kali percubaan gagal dan aku telah membazirkan corn syrup yang berharga RM20 sebotol yang agak tidak besar. Peruntukan tuk buat projek?? Takde kene kuar duit sendiri.

Cubaan yang pertama disebabkan kekurangan gelatin. Tak balance dgn kuantiti air. Cubaan kedua tgh sedap putar pakai whisk, mesin berenti tibe-tibe. Memang sengal. Hampir nk kembang marshmallow aku. Ade saje halangan. So arini nak buat bende alah tu kat kitchen kolej. Kalo tak jadi jugak, aku fed up. Amboi cpt sgt putus asa. Minggu ni nak kene present product tu.

Cukup sampai disini aku membebel....



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, March 22, 2010

Update


Sabtu:

Seperti biasa pagi ade kelas Dr Salleh. Aku sampai lewat 5 minit. Kelas sepatut bermula pukul 9pagi. Masuk kelas ramai yang tak datang. Miscomunication. Ramai ingat kelas start lewat sebab Dr Salleh nak attend Colloqium dulu. But then sume salah tanggapan. Last week aku tak dtg, so tau dari mulut Natrah je. Tapi aku tetap dtg mcm biasa. Rupe-rupenya sebelum aku smpai Dr Salleh dah mengamuk sebab ramai yang tak dtg. Die sangat pantang dengan org yang tak dtg kelas and dtang lewat. Dah la die ade penyakit jantung. Pastu nak marah-marah plak kan. Sangat merisaukan.

Die terus kuar kelas tinggalkan note chapter 9 and 10. And assume die dah khatam chapter tu. Perghhh Dr Salleh merajuk! Risau minggu depan die buat keje gile, bagi kuiz ke, suh present ke, antar report ke. Mampus!

Memandangkn kelas dah dibatalkan begitu saje, aku and Farah gi tgk Colloqium. Wah terasa menyesal tak dapat nak defense proposal sem nie. Sangat best tgk org present. Takda la kene hentam teruk sgt nok. Skg aku terasa sangat jeles and nyesal tak complete kan research proposal tu. Pdan muka ko Fardilla. Sape suh jadi pemalas sgt and putus asa cpt sgt. Make it simple sudah. Tak payah pikir bombastik sgt kan. Argghhhhhh tensen!

En Azli msg ckp nak dtg KL. Irwan ajak die dtg KL. Kitaorang tak bajet pon nak jumpa minggu ni. So terjadilah pertemuan antara kami. Die tunggu kat KLCC. So after tgk Colloqium terus jumpa En Azli. Seperti biasa aku mmg tak suke bersiar-siar di KL time weekend. Somak palo den!

Seperti biasa kami berjalan melihat sebut harga di setiap kedai brg yang nak dibeli. Tak abis pusing KLCC, terus gi MidVallley. Kalo nak dibandingkan aku lebih suke gi MidValley lagi. Tak taula nape. Aku dah aim 2 brg. Tapi tak taula perlu ke aku nak beli cpt. Kalo tak beli menyesal. Dah takda lagi da. En Azli siap nak sponsor lagi. Aku bukan jenis kikis duit laki sendiri. Harap maklum!

Ahad:

Melepak di rumah. Merehatkan diri. Kemas bilik and buat ape aku suke nak buat kat rumah. Takda ape yang menarik tuk dikongsi. Cume semalam aku try buat marshmallow kat umah. 2 kali percubaan gagal dan aku telah membazirkan corn syrup yang berharga RM20 sebotol yang agak tidak besar. Peruntukan tuk buat projek?? Takde kene kuar duit sendiri.

Cubaan yang pertama disebabkan kekurangan gelatin. Tak balance dgn kuantiti air. Cubaan kedua tgh sedap putar pakai whisk, mesin berenti tibe-tibe. Memang sengal. Hampir nk kembang marshmallow aku. Ade saje halangan. So arini nak buat bende alah tu kat kitchen kolej. Kalo tak jadi jugak, aku fed up. Amboi cpt sgt putus asa. Minggu ni nak kene present product tu.

Cukup sampai disini aku membebel....



0 comments on "Update"

Disable Right Click