Followers

Thursday, March 04, 2010

Kalaulah...

Penah terpikir tak nak lari dari semua rutin harian.

Hampir setiap masa pikir mcm tu. Kalaula aku ni banyak duit tak payah gi keje. Kan senang. Tak perlu nak bangun awal setiap pagi meredah traffic jam yang mcm taik. Tak payah pikir. So selamat sel-sel otak. (lama-lama otak ko jadi lembab bila malas berfikir)

Ala bukan nak merehat selama-lamanya, cube nak curik sedikit masa menenangkan diri yang makin lama terasa serabut. Haishh malas nak pikir.

Smpaikan boleh terpikir kan best kalo aku tak sambung blaja dulu. Tak payah pening nak siapkan assignment, tak payah pikir nk dtg kelas, tak payah pening nak buat research. Kan best. Duit pon tak banyak terbang. Nak bayar itu ini. Kan best gune duit tu tuk shopping jer. Beli apa yang kita nak tanpa pikir "eh kene simpan ni nanti nak guna". Menyampah!

Tapi hidup ni kalo tak mencabar terasa mcm tak puas plak. Begitulah manusia. Tak penah rase puas dengan apa yang ada. Bila dah ada cabaran, rase susah dan-dan tula terasa nak melarikan diri. Tak sanggup nak menghadapi saat-saat macam tu. Rase nak bersenang-lenang jer.

Ntahla. Apa pon skg ni cuba kawal emosi dan keadaan. Cube untuk manage segalanya supaya berada di zone yang seperti yang kita kehendaki. Kawal perasaan...Yes. Kita yang kawal emosi dan perasaan, bukan emosi dan perasaan yang kawal kita. Sedang cuba berusaha...

0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, March 04, 2010

Kalaulah...


Penah terpikir tak nak lari dari semua rutin harian.

Hampir setiap masa pikir mcm tu. Kalaula aku ni banyak duit tak payah gi keje. Kan senang. Tak perlu nak bangun awal setiap pagi meredah traffic jam yang mcm taik. Tak payah pikir. So selamat sel-sel otak. (lama-lama otak ko jadi lembab bila malas berfikir)

Ala bukan nak merehat selama-lamanya, cube nak curik sedikit masa menenangkan diri yang makin lama terasa serabut. Haishh malas nak pikir.

Smpaikan boleh terpikir kan best kalo aku tak sambung blaja dulu. Tak payah pening nak siapkan assignment, tak payah pikir nk dtg kelas, tak payah pening nak buat research. Kan best. Duit pon tak banyak terbang. Nak bayar itu ini. Kan best gune duit tu tuk shopping jer. Beli apa yang kita nak tanpa pikir "eh kene simpan ni nanti nak guna". Menyampah!

Tapi hidup ni kalo tak mencabar terasa mcm tak puas plak. Begitulah manusia. Tak penah rase puas dengan apa yang ada. Bila dah ada cabaran, rase susah dan-dan tula terasa nak melarikan diri. Tak sanggup nak menghadapi saat-saat macam tu. Rase nak bersenang-lenang jer.

Ntahla. Apa pon skg ni cuba kawal emosi dan keadaan. Cube untuk manage segalanya supaya berada di zone yang seperti yang kita kehendaki. Kawal perasaan...Yes. Kita yang kawal emosi dan perasaan, bukan emosi dan perasaan yang kawal kita. Sedang cuba berusaha...

0 comments on "Kalaulah..."

Disable Right Click