Followers

Sunday, March 14, 2010

14 Mac 2010

Khamis,Jumaat,Sabtu dan Ahad ari bersama En Azli...
Sampai ke saat ni aku still meluangkan masa ngn si die. And skg tgh teman En Azli siapkn keje die. Orang lain dating tgk wyg, jalan-jalan, aku dating teman die kat opis. Jadila kan. Semalam pon dah tgk wayang, Niyang Rapik.
Bercakap mengenai Niyang Rapik, from my point of view la. Suam-suam kuku jer. Sebab perasaan jalan crita and konsep citer lebih kurang mcm citer Thailand seram yang penah aku tgk sebelum nie. Walaupon bukan seratus peratus die cedok dari filem seram tu, tapi konsep dan jalan crita hampir sama. Tapi ok la. Not so bad. Can be accepted la jalan crita die. Walaupon kisah sebenar takda kaitan dengan kerambit (btol ke aku eja ni) yang dicuri oleh Zack. Tapi lebih kepada kisah dendam akibat dari perbuatan seorang kawan mereka yang merogol Laila. Alasan sebab jeles tgk Laila berkepit ngn Zack. Aku akui crita mcm ni mmg terjadi di alam realiti. Tapi rase tak puas pada ending crita tersebut. Yela Malaysia takut nak buat crita yg ekstrem, takut nanti tak lepas tayang kat panggung plak kan. Tapi yang pelik kalo citer dari luar bole plak kan. Beromen, pelakon berbogel, pasal sensitiviti agama lepas plak tayang kan. Erm no komen. Enough ok.
Semalam (Sabtu), satu kelas pon aku tak pegi. Tak larat nak bangun seawal 630 pg. Aku tido kat umah Kak Yati. So ingatkan nak gi kelas ptg la. Tapi tak kesampaian jugak. Dah bersiap pukul 10 am ni konon nak balik. Tapi ngantuk tahap gaban. Takpela tunggu En Azli balik opis.
So terlajak la aku disini sampai ke arini. Petang sat lagi baru balik. Kalo balik umah boring. Kebosanan akan melanda. Esok cuti sekolah. Bagus sebab aman sikit nak pegi opis. Kurang traffic jam.
Ok cukup smpai sini catatan Cik Dila arini....

0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, March 14, 2010

14 Mac 2010


Khamis,Jumaat,Sabtu dan Ahad ari bersama En Azli...
Sampai ke saat ni aku still meluangkan masa ngn si die. And skg tgh teman En Azli siapkn keje die. Orang lain dating tgk wyg, jalan-jalan, aku dating teman die kat opis. Jadila kan. Semalam pon dah tgk wayang, Niyang Rapik.
Bercakap mengenai Niyang Rapik, from my point of view la. Suam-suam kuku jer. Sebab perasaan jalan crita and konsep citer lebih kurang mcm citer Thailand seram yang penah aku tgk sebelum nie. Walaupon bukan seratus peratus die cedok dari filem seram tu, tapi konsep dan jalan crita hampir sama. Tapi ok la. Not so bad. Can be accepted la jalan crita die. Walaupon kisah sebenar takda kaitan dengan kerambit (btol ke aku eja ni) yang dicuri oleh Zack. Tapi lebih kepada kisah dendam akibat dari perbuatan seorang kawan mereka yang merogol Laila. Alasan sebab jeles tgk Laila berkepit ngn Zack. Aku akui crita mcm ni mmg terjadi di alam realiti. Tapi rase tak puas pada ending crita tersebut. Yela Malaysia takut nak buat crita yg ekstrem, takut nanti tak lepas tayang kat panggung plak kan. Tapi yang pelik kalo citer dari luar bole plak kan. Beromen, pelakon berbogel, pasal sensitiviti agama lepas plak tayang kan. Erm no komen. Enough ok.
Semalam (Sabtu), satu kelas pon aku tak pegi. Tak larat nak bangun seawal 630 pg. Aku tido kat umah Kak Yati. So ingatkan nak gi kelas ptg la. Tapi tak kesampaian jugak. Dah bersiap pukul 10 am ni konon nak balik. Tapi ngantuk tahap gaban. Takpela tunggu En Azli balik opis.
So terlajak la aku disini sampai ke arini. Petang sat lagi baru balik. Kalo balik umah boring. Kebosanan akan melanda. Esok cuti sekolah. Bagus sebab aman sikit nak pegi opis. Kurang traffic jam.
Ok cukup smpai sini catatan Cik Dila arini....

0 comments on "14 Mac 2010"

Disable Right Click