Followers

Tuesday, March 30, 2010

Hepi Besday Laling

Arini besday En Azli yang ke 29...

Happy Birthday Sayang, I Love U So Much...

Ni kali kedua aku celebrate besday org tersayang. Erm u dah tua. Patut dah wajib kawin. Hehe...takpela kan..anyway semoga umur yang ke 29 ni membawa satu sinar bahagia dalam hidup u and i. Kumpul duit cepat-cepat k...takkan nak kene tunggu umur 30 baru nak settle down kan. Tapi janji kite usaha sama-sama bukan harapkan orang lain.


Rasenya mcm baru semalam je sy kenal ngn awk. Kite jumpa di Bulan Ramadan. Hari yang ke 22. Malam Lailatul Qadar. Malam penuh keberkatan. And sy harap hubungan ni pon mendapat berkat dari bulan Ramadan. Siapa sangka, kite jumpa selepas 2 bulan sy keje kat sini. Rupanya hijrahnya sy ke KL, bersama datangnya cinta baru, cinta yang sejati antara kita. Nekadnya sy terima tawaran keje kat sini, and tinggalkan cinta lama sy kat sana. Semuanya ada hikmah disebaliknya. Dan sy sangat bersyukur kerana Allah temukan sy dengan cinta yang sejati.


Pertemuan kite pelik and tanpa disangka. Malam tu hampir sy taknak pegi. Tapi gerak hati ni sangat kuat. Suruh sy pegi jgk. Patutla. Rupa-rupanya, ada udang sebalik mee. Hehe...Tapi sy masih ingat lagi, awak ckp awk tertarik dengan senyuman sy yg manis (manis ke). Masa last antar sy and awak balik Sremban lepas kite round Down Town Danau Kota. Tapi skg awak dah tak ckp pasal senyuman sy lagi. Erm ayat manis nak tackle kan masa tu. Hehe...Pastu awak siap ckp suara sy sedap kalo nyanyi. Mana awak tau sedangkan awak tak penah dengar sy nyanyi. Ayat manis lagi. Masa mula nak kenal setiap masa nak ckp dengan phone. Smpai sy nak tido pon susah. Smpai sy ckp dalam hati bila la awak nak benti. Hehe...Tapi skg bila dah dapat terbalik plak. Awk yg ckp dalam hati bila la sy nak benti ckp ni. Takpe,sy paham. Lelaki memang mcm tu. Tapi sy tau awk memang syg sy sgt.


Mcm2 jadi dalam hidup sy. Awk dtg cube selamatkan sy. Cth mcm kes umah sewa sy tu. Awk tak abis-abis risaukan sy. Sanggup dtg KL 2 hari berturut-turut semata-mata nak setelkan hal lelaki bangsat tu. Smpai bawak geng nak pukul. Sy hargai apa yang awak buat. Kes lain plak bila sy bt taik dengan hubungan ni. Awk mcm org gila bile dengar bende tu. Sejak tu sy baru sedar yg sebenarnya awk terlalu sygkan sy dan tak sanggup berpisah dgn sy. Dan tu kali pertama sy kene marah ngn awk. Sy tau awk tak pernah tinggikan suara dengan sy. Sy akui masa tu memang sy silap besar. Tak pikir perasaan awak dan sejak tu sy sedar sy hanya ada awk dalam hati sy. Allah nak uji kita. Dan baru-baru ni. Pintu bilik sy terkunci, awak sanggup dtg tuk sy. Sy rase bersalah sgt sshkan awk. Sy sangat hargai apa yang awak dah lakukan untuk sy. Dan banyakla lagi citer-citer dan kalo citer smpai esok pon tak abis.


Awk memang lelaki yang lain dari lain yg penah sy jumpa. Sy tak penah dilayan macam mana awk layan sy skg nie. Allah dah beri sy seorang lelaki yang betul-betul memahami sy, yg tak berkasar dengan sy, yg tak panas baran, yg bertanggungjawab. Sy sangat bersyukur. Segala-galanya awk bole uruskan. Dan sy tak perlu pikir sorang-sorang tuk buat preparation kita. Awk banyak pikir tuk sy. Awk boleh berkongsi idea ngn sy. Ya Allah tak tergambar perasaan ni, sbb Allah dah kurniakan sy seorang lelaki yang begitu sempurna dan pelengkap hidup sy. Terima kasih Ya Allah.


Saya akan terus mencintai awak selamanya. Terima kasih Cinta~



4 Kata-Kata Inspirasi:

Lady Butterfly said...

akak x geli pon baca cite dilla ni...nk termuntah lg xde psl akak da lalui sume 2..kalo ade org yg nk termuntah that's mean dieorg x pnh rs sebahagia mcm kte...smoga kekal hubungan yg telah dijalinkan....igt tau...bl da jd isteri syangkn ndan hormatkan dia sebagai suami...dan bl kte da kawin, syurga dibwh kaki suami...

Fardilla Fawzi said...

Hehehe thanks akak...

Tapi sy sendri bace pun nak muntah..jiwang....huhu

Suke ayat kak ira yang pasal muntah2 tu..hahahaa kalu org muntah maksudnya dengki la kan....huhuhu

saufee fadhillah said...

wei..baru pasan muka korang bedua ada iras2 la..hehe

Fardilla Fawzi said...

Wei ko baru tau ke..kitaorg kan sehati sejawa...huhuu

Tuesday, March 30, 2010

Hepi Besday Laling


Arini besday En Azli yang ke 29...

Happy Birthday Sayang, I Love U So Much...

Ni kali kedua aku celebrate besday org tersayang. Erm u dah tua. Patut dah wajib kawin. Hehe...takpela kan..anyway semoga umur yang ke 29 ni membawa satu sinar bahagia dalam hidup u and i. Kumpul duit cepat-cepat k...takkan nak kene tunggu umur 30 baru nak settle down kan. Tapi janji kite usaha sama-sama bukan harapkan orang lain.


Rasenya mcm baru semalam je sy kenal ngn awk. Kite jumpa di Bulan Ramadan. Hari yang ke 22. Malam Lailatul Qadar. Malam penuh keberkatan. And sy harap hubungan ni pon mendapat berkat dari bulan Ramadan. Siapa sangka, kite jumpa selepas 2 bulan sy keje kat sini. Rupanya hijrahnya sy ke KL, bersama datangnya cinta baru, cinta yang sejati antara kita. Nekadnya sy terima tawaran keje kat sini, and tinggalkan cinta lama sy kat sana. Semuanya ada hikmah disebaliknya. Dan sy sangat bersyukur kerana Allah temukan sy dengan cinta yang sejati.


Pertemuan kite pelik and tanpa disangka. Malam tu hampir sy taknak pegi. Tapi gerak hati ni sangat kuat. Suruh sy pegi jgk. Patutla. Rupa-rupanya, ada udang sebalik mee. Hehe...Tapi sy masih ingat lagi, awak ckp awk tertarik dengan senyuman sy yg manis (manis ke). Masa last antar sy and awak balik Sremban lepas kite round Down Town Danau Kota. Tapi skg awak dah tak ckp pasal senyuman sy lagi. Erm ayat manis nak tackle kan masa tu. Hehe...Pastu awak siap ckp suara sy sedap kalo nyanyi. Mana awak tau sedangkan awak tak penah dengar sy nyanyi. Ayat manis lagi. Masa mula nak kenal setiap masa nak ckp dengan phone. Smpai sy nak tido pon susah. Smpai sy ckp dalam hati bila la awak nak benti. Hehe...Tapi skg bila dah dapat terbalik plak. Awk yg ckp dalam hati bila la sy nak benti ckp ni. Takpe,sy paham. Lelaki memang mcm tu. Tapi sy tau awk memang syg sy sgt.


Mcm2 jadi dalam hidup sy. Awk dtg cube selamatkan sy. Cth mcm kes umah sewa sy tu. Awk tak abis-abis risaukan sy. Sanggup dtg KL 2 hari berturut-turut semata-mata nak setelkan hal lelaki bangsat tu. Smpai bawak geng nak pukul. Sy hargai apa yang awak buat. Kes lain plak bila sy bt taik dengan hubungan ni. Awk mcm org gila bile dengar bende tu. Sejak tu sy baru sedar yg sebenarnya awk terlalu sygkan sy dan tak sanggup berpisah dgn sy. Dan tu kali pertama sy kene marah ngn awk. Sy tau awk tak pernah tinggikan suara dengan sy. Sy akui masa tu memang sy silap besar. Tak pikir perasaan awak dan sejak tu sy sedar sy hanya ada awk dalam hati sy. Allah nak uji kita. Dan baru-baru ni. Pintu bilik sy terkunci, awak sanggup dtg tuk sy. Sy rase bersalah sgt sshkan awk. Sy sangat hargai apa yang awak dah lakukan untuk sy. Dan banyakla lagi citer-citer dan kalo citer smpai esok pon tak abis.


Awk memang lelaki yang lain dari lain yg penah sy jumpa. Sy tak penah dilayan macam mana awk layan sy skg nie. Allah dah beri sy seorang lelaki yang betul-betul memahami sy, yg tak berkasar dengan sy, yg tak panas baran, yg bertanggungjawab. Sy sangat bersyukur. Segala-galanya awk bole uruskan. Dan sy tak perlu pikir sorang-sorang tuk buat preparation kita. Awk banyak pikir tuk sy. Awk boleh berkongsi idea ngn sy. Ya Allah tak tergambar perasaan ni, sbb Allah dah kurniakan sy seorang lelaki yang begitu sempurna dan pelengkap hidup sy. Terima kasih Ya Allah.


Saya akan terus mencintai awak selamanya. Terima kasih Cinta~



4 comments on "Hepi Besday Laling"

Lady Butterfly on March 29, 2011 at 4:50 PM said...

akak x geli pon baca cite dilla ni...nk termuntah lg xde psl akak da lalui sume 2..kalo ade org yg nk termuntah that's mean dieorg x pnh rs sebahagia mcm kte...smoga kekal hubungan yg telah dijalinkan....igt tau...bl da jd isteri syangkn ndan hormatkan dia sebagai suami...dan bl kte da kawin, syurga dibwh kaki suami...

Fardilla Fawzi on March 29, 2011 at 5:21 PM said...

Hehehe thanks akak...

Tapi sy sendri bace pun nak muntah..jiwang....huhu

Suke ayat kak ira yang pasal muntah2 tu..hahahaa kalu org muntah maksudnya dengki la kan....huhuhu

saufee fadhillah on March 30, 2011 at 8:41 AM said...

wei..baru pasan muka korang bedua ada iras2 la..hehe

Fardilla Fawzi on March 30, 2011 at 9:01 AM said...

Wei ko baru tau ke..kitaorg kan sehati sejawa...huhuu

Disable Right Click