Followers

Tuesday, March 09, 2010

My Hero

Lihatla title yg gedik...huhu

Semalam hari yg sengal, ntah mcm mane pintu bilik umah bole terkunci dari dalam. Bayangkan ari tu ade kelas praktikal 4 jam. Bila masuk restoran and kitchen paham2 la bau. Tak payah nak digambarkan. Terasa balik umah terus nak mandi. Tapi bukak je pintu bilik tak boleh nak gi. Kecewa.

Dah sepak, dah ketuk, dah tendang sume tak leh jalan. En Azli suh ketuk ngn penukul, tapi manala ade penukul dalam umah tu. Nak minta tlg org?? Erm sape yg bole diharapkan. Tau jela duk kat KL ni. Semangat kejiranan tu kurang. Kalo nak panggil ntah sape2 org kang, tak pasal-pasal bende lain plak jadi. Terus la mencuba selagi terdaya. Sume tak berjaya. Aku dah fed up.

Penyelesaian terakhir, En Azli dtg. Perasaan ni kesian kan die. Semalam die banyak keje kat opis. Pukul 8 mlm baru balik. Sori syg terpaksa sshkan, sebab sy tak jumpa jalan penyelesaian yg lain.

En Azli smpai dalam 1030 pm. Tak sampai 5 minit die dah berjaya pecahkan tombol tu. Bravooo..my hero...huhu. Semakin bertambah syg kat die sebab sanggup ssh payah utk sy semata-mata nak pecahkan tombol pintu utk sy.

Tapi sangat ksian kat die sebab terpaksa benti kat Hentian Nilai semata-mata nak lelapkan mata dalam 10 minit. Sangat risau menunggu die sampai kat umah.

The moral of the story:
  • sebelum tutup pintu sila check dulu tombol pintu takut2 terkunci dari dalam. Kalo ade kunci tak heranla kan.
  • Perempuan mmg insan yang lemah in term of nak pecah2kan bende ni. Tu sebab lelaki je yg selalu jadi pecah umah, penah dgr ke pompuan buat keje pecah umah org. Huhu
  • Sy syg sgt kat En Azli sy (bole muntah skg)

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, March 09, 2010

My Hero


Lihatla title yg gedik...huhu

Semalam hari yg sengal, ntah mcm mane pintu bilik umah bole terkunci dari dalam. Bayangkan ari tu ade kelas praktikal 4 jam. Bila masuk restoran and kitchen paham2 la bau. Tak payah nak digambarkan. Terasa balik umah terus nak mandi. Tapi bukak je pintu bilik tak boleh nak gi. Kecewa.

Dah sepak, dah ketuk, dah tendang sume tak leh jalan. En Azli suh ketuk ngn penukul, tapi manala ade penukul dalam umah tu. Nak minta tlg org?? Erm sape yg bole diharapkan. Tau jela duk kat KL ni. Semangat kejiranan tu kurang. Kalo nak panggil ntah sape2 org kang, tak pasal-pasal bende lain plak jadi. Terus la mencuba selagi terdaya. Sume tak berjaya. Aku dah fed up.

Penyelesaian terakhir, En Azli dtg. Perasaan ni kesian kan die. Semalam die banyak keje kat opis. Pukul 8 mlm baru balik. Sori syg terpaksa sshkan, sebab sy tak jumpa jalan penyelesaian yg lain.

En Azli smpai dalam 1030 pm. Tak sampai 5 minit die dah berjaya pecahkan tombol tu. Bravooo..my hero...huhu. Semakin bertambah syg kat die sebab sanggup ssh payah utk sy semata-mata nak pecahkan tombol pintu utk sy.

Tapi sangat ksian kat die sebab terpaksa benti kat Hentian Nilai semata-mata nak lelapkan mata dalam 10 minit. Sangat risau menunggu die sampai kat umah.

The moral of the story:
  • sebelum tutup pintu sila check dulu tombol pintu takut2 terkunci dari dalam. Kalo ade kunci tak heranla kan.
  • Perempuan mmg insan yang lemah in term of nak pecah2kan bende ni. Tu sebab lelaki je yg selalu jadi pecah umah, penah dgr ke pompuan buat keje pecah umah org. Huhu
  • Sy syg sgt kat En Azli sy (bole muntah skg)

0 comments on "My Hero"

Disable Right Click