Followers

Tuesday, March 30, 2010

Tips

Salam semua,

Arini sy mcm berminat nk share something. Hidup ni penuh dengan kepenatan. Setuju dengan sy? Yes setelah seharian memerah keringat pasti kite berasa penat and ingin merehatkan diri. And nak dijadikan cerita semalam lepas balik keje memang terasa mengantuk and badan terasa letih. Sokmo setiap ari mcm tu. Dah jenuh makan vitamin kuat tapi sumenya sia-sia. Ntah toksin apalah yang ada dalam badan ni. So semalam balik keje mcm biasa akan menghadap depan TV smbil 730 pm. Lepas abis Na O Mei, lipat baju and kemas bilik sikit-sikit. Bilik yang bersepah jgk bole mengundang keletihan dan keserabutan dalam diri anda. So mulai skg sila pastikan bilik dan tempat tido anda sentiasa kemas. Tapi bagi yang tak biasa. Sila biasakan diri dan anda pasti berasa sangat nikmat bagaikan berada di syurga dunia bila duduk dalam bilik yang sentiasa kemas.

Ok2. Erm sambil lipat baju sy trgerak hati nak pasang laptop. Stand by tuk buat assignment lepas mandi. Cube mencari lagu yg sesuai untuk dipasang smbil lipat baju. Erm boringla dengar lagu yang ade suara nie. Semak dengar suara diorang tu. Bukan sedap sangat pon. Erm ternampak folder Kenny G. Yes layan lagu sentimental Kenny G. Memang sangat tenang lepas tu. Fikiran akan terasa sangat relaks. Dari terasa serabut tadi terus tenggelam dengan alunan saxophone tiupan Kenny G. Smbil mandi pon layan. Bilik sy ada bilik air ok. Jangan ingat sy bawak laptop dalam bilik air plak. Wah terasa mcm berada di Spa. Kalo tak percaya tryla. Memang relaks and tenangkan minda. Tu tips no 2 hilangkan keletihan dan tekanan selepas keje.

Tips yang seterusnya, kalo ade air panas bole la mandi dengan air panas. Confirm pastu segar dan tido pon akan nyenyak tanpa sebarang gangguan. Tapi kat umah nie mana ade air panas. Kalo nak kene masak. Tak kuasa la plak kan nak tunggu air tu masak. Nak tunggu sebaldi air berjam. So sy tak mandi air panas. Kadang-kadang je.

Seterusnya, kalo nak lagi nyaman try scrub badan masa mandi tu. Confirm sume daki tertanggal and pastu terasa segar sangat. Tak kisahla skrub badan jenis apa pon. Sy selalu pakai yg susu kambing tu. Wangi dan bersih. Segala kekotoran terangkat. Sesuai diamalkan untuk org perempuan yang bakal menikah. Kulit gebu dan licin.

Lagi satu jangan lupe minum air kosong banyak-banyak. Lantakla berbotol-botol pon. Kalo sy terasa tak bermaya sy akan cube minum air kosong sebanyak mungkin. Jangan tunggu dahaga baru nak minum. Terhidrasi namanya. Tu sebab badan lesu dan tak bermaya. Ceh kata orang, kadang-kadang malas jgk nak minum air kosong.

And yang paling penting hati dan minda positif yang menguasai diri. Kalo minda kata malas, malas la kite. Kalo minda kata cergas dan rajin, automatic ade satu kuasa mistik yang mendorong kite menjadi cergas dan rajin.

Tula sedikit sebanyak tips yang dikongsi bersama. Kalo tak percaya try la ye. Selamat mencuba. Assalamualaikum...

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, March 30, 2010

Tips


Salam semua,

Arini sy mcm berminat nk share something. Hidup ni penuh dengan kepenatan. Setuju dengan sy? Yes setelah seharian memerah keringat pasti kite berasa penat and ingin merehatkan diri. And nak dijadikan cerita semalam lepas balik keje memang terasa mengantuk and badan terasa letih. Sokmo setiap ari mcm tu. Dah jenuh makan vitamin kuat tapi sumenya sia-sia. Ntah toksin apalah yang ada dalam badan ni. So semalam balik keje mcm biasa akan menghadap depan TV smbil 730 pm. Lepas abis Na O Mei, lipat baju and kemas bilik sikit-sikit. Bilik yang bersepah jgk bole mengundang keletihan dan keserabutan dalam diri anda. So mulai skg sila pastikan bilik dan tempat tido anda sentiasa kemas. Tapi bagi yang tak biasa. Sila biasakan diri dan anda pasti berasa sangat nikmat bagaikan berada di syurga dunia bila duduk dalam bilik yang sentiasa kemas.

Ok2. Erm sambil lipat baju sy trgerak hati nak pasang laptop. Stand by tuk buat assignment lepas mandi. Cube mencari lagu yg sesuai untuk dipasang smbil lipat baju. Erm boringla dengar lagu yang ade suara nie. Semak dengar suara diorang tu. Bukan sedap sangat pon. Erm ternampak folder Kenny G. Yes layan lagu sentimental Kenny G. Memang sangat tenang lepas tu. Fikiran akan terasa sangat relaks. Dari terasa serabut tadi terus tenggelam dengan alunan saxophone tiupan Kenny G. Smbil mandi pon layan. Bilik sy ada bilik air ok. Jangan ingat sy bawak laptop dalam bilik air plak. Wah terasa mcm berada di Spa. Kalo tak percaya tryla. Memang relaks and tenangkan minda. Tu tips no 2 hilangkan keletihan dan tekanan selepas keje.

Tips yang seterusnya, kalo ade air panas bole la mandi dengan air panas. Confirm pastu segar dan tido pon akan nyenyak tanpa sebarang gangguan. Tapi kat umah nie mana ade air panas. Kalo nak kene masak. Tak kuasa la plak kan nak tunggu air tu masak. Nak tunggu sebaldi air berjam. So sy tak mandi air panas. Kadang-kadang je.

Seterusnya, kalo nak lagi nyaman try scrub badan masa mandi tu. Confirm sume daki tertanggal and pastu terasa segar sangat. Tak kisahla skrub badan jenis apa pon. Sy selalu pakai yg susu kambing tu. Wangi dan bersih. Segala kekotoran terangkat. Sesuai diamalkan untuk org perempuan yang bakal menikah. Kulit gebu dan licin.

Lagi satu jangan lupe minum air kosong banyak-banyak. Lantakla berbotol-botol pon. Kalo sy terasa tak bermaya sy akan cube minum air kosong sebanyak mungkin. Jangan tunggu dahaga baru nak minum. Terhidrasi namanya. Tu sebab badan lesu dan tak bermaya. Ceh kata orang, kadang-kadang malas jgk nak minum air kosong.

And yang paling penting hati dan minda positif yang menguasai diri. Kalo minda kata malas, malas la kite. Kalo minda kata cergas dan rajin, automatic ade satu kuasa mistik yang mendorong kite menjadi cergas dan rajin.

Tula sedikit sebanyak tips yang dikongsi bersama. Kalo tak percaya try la ye. Selamat mencuba. Assalamualaikum...

0 comments on "Tips"

Disable Right Click