Followers

Monday, March 01, 2010

Rentetan Ahad

Arini merupakan ari yang serabut. Sebab ape?

Arini aku tinggalkan bilik dengan keadaan yang bersepah. Agak sedikit selekeh. Tilam tak dikemas dengan elok. Bilik tunggang langgang. Tak suke keadaan yang mcm tu.

******

Arini cume ada kelas praktikal jer, 130-530 pm. Nasib baik coz pagi ni bole tenangkan diri sebelum darah tinggi ni naik dengan mendadak melihat kesilapan student yang tak masuk akal tu. Tapi nak buat mcm mana, harusla terima keadaan student anda yang begitu wahai Cik Dilla.

*******

Semalam menghabiskan masa bersama En Azli. Mcm biasa sy mmg suke turun Seremban tuk berjumpa si die. Tengok movie, Wolfman. Agak membosankan. Tak sehebat movie sebelum ni, Avatar. Next movie, mungkin Niyang Rapik kot. Erm just wait and see la. Best ke tak best.

Petang sikit Kak Lina and mak En Azli ajak gi Nilai 3. Yang teruja sebab diorang dah start sikit-sikit persiapan untuk "itu". Cis tercabar rase. Kak Lina sponsor bunga telur. Smpai pukul 9 baru balik. Wah sangat letih. Semalam aku tak beli pape pon kat Nilai. Cume mencari-cari idea. Apa pon kene bincang ngn mak dulu. Tapi aku dh aim satu bende. So kene sediakan duitnya je and cuti sekolah ni nak ajak mak datang Nilai tengok. Huhu...

Jangan tanya kenapa aku prepare terlalu awal. Sebab aku bukan org kaya yang bole kuarkan duit sekelip mata. Ni sume kene kumpul sikit-sikit hasil titik peluh untuk sediakan keperluan untuk "itu." So tak kisahla fesyen dah outdated ke ape. Janji aku dah ready and tak perlu bersusah payah di kemudian hari.

Semalam sampai umah 1230 am. Letih tahap kaw-kaw. Padahal esok nak kerja ni. Selalu sangat buat keje gila.

*******

Minggu ni mungkin yg serabut otak. Banyak bende kene settlekan. Please la mode rajin dtg. Banyak kene siapkan dalam bulan Mac nie. Adoi. Tabahkan hati.



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, March 01, 2010

Rentetan Ahad


Arini merupakan ari yang serabut. Sebab ape?

Arini aku tinggalkan bilik dengan keadaan yang bersepah. Agak sedikit selekeh. Tilam tak dikemas dengan elok. Bilik tunggang langgang. Tak suke keadaan yang mcm tu.

******

Arini cume ada kelas praktikal jer, 130-530 pm. Nasib baik coz pagi ni bole tenangkan diri sebelum darah tinggi ni naik dengan mendadak melihat kesilapan student yang tak masuk akal tu. Tapi nak buat mcm mana, harusla terima keadaan student anda yang begitu wahai Cik Dilla.

*******

Semalam menghabiskan masa bersama En Azli. Mcm biasa sy mmg suke turun Seremban tuk berjumpa si die. Tengok movie, Wolfman. Agak membosankan. Tak sehebat movie sebelum ni, Avatar. Next movie, mungkin Niyang Rapik kot. Erm just wait and see la. Best ke tak best.

Petang sikit Kak Lina and mak En Azli ajak gi Nilai 3. Yang teruja sebab diorang dah start sikit-sikit persiapan untuk "itu". Cis tercabar rase. Kak Lina sponsor bunga telur. Smpai pukul 9 baru balik. Wah sangat letih. Semalam aku tak beli pape pon kat Nilai. Cume mencari-cari idea. Apa pon kene bincang ngn mak dulu. Tapi aku dh aim satu bende. So kene sediakan duitnya je and cuti sekolah ni nak ajak mak datang Nilai tengok. Huhu...

Jangan tanya kenapa aku prepare terlalu awal. Sebab aku bukan org kaya yang bole kuarkan duit sekelip mata. Ni sume kene kumpul sikit-sikit hasil titik peluh untuk sediakan keperluan untuk "itu." So tak kisahla fesyen dah outdated ke ape. Janji aku dah ready and tak perlu bersusah payah di kemudian hari.

Semalam sampai umah 1230 am. Letih tahap kaw-kaw. Padahal esok nak kerja ni. Selalu sangat buat keje gila.

*******

Minggu ni mungkin yg serabut otak. Banyak bende kene settlekan. Please la mode rajin dtg. Banyak kene siapkan dalam bulan Mac nie. Adoi. Tabahkan hati.



0 comments on "Rentetan Ahad"

Disable Right Click