Followers

Sunday, April 29, 2012

Family Day Melaka Part 2


Kadang-kadang bila kita dah set dalam mind "mesti seronok" mesti realitinya adalah benda yang paling tak best.

Expectation saya sangat tinggi untuk Family Day kali ni. Dari segi preparation AJK nampak berbeza berbanding family day tahun-tahun lepas.

Tahun 2012 Family Day kali ni bertempat di Ayer Keroh Country Resort. 

Saya bergerak dari rumah 230 petang setelah selesai mengemas dan menguruskan hal rumah. Rakan yang dari KL dah bertolak awal. Dijangka check-in pukul 3 petang. Saya seorang diri drive dari Seremban ke Melaka. Husband tak dapat nak join. Kalau nak join perlu bayar RM110. Memandangkan husband kerja and belum tentu boleh balik tepat 2 petang. Tambahan plak opis dia ada Hi-Tea and jiran sebelah rumah ada buat kenduri ksyukuran. Takpelah bila dikira-kira macam rugi plak nak bayarkan. Kalau free memang saya tunggu jugak husband balik kerja.

Petang macam biasa ada sukaneka and futsal. Sempat saya masuk dua acara sukaneka padahal husband dah pesan jangan aktif sangat. 

Malam acara yang paling ditunggu. Kalau sebelum ni tak pernah ada tema tapi tahun ni mereka decide mahu buat tema. Memang ramai staf yang bersemangat. Rata-rata ramai yang mengikut tema termasuklah staf lelaki.

Part yang paling tak best bab makan. Semasa taklimat awal kami diberitahu ada pelbagai makanan termasuklah western dan Melayu. Sedihla. Berkecai expectation saya sebelum ni. Malaslah nak cakap benda yang negatif apa pun bersyukurlah dengan apa yang diberi. =)




Dinner yang sangat ditunggu-tunggu.
Dari pagi saya simpan perut semata-mata nak makan banyak.
Tapi....



Saya, Jane, Roslinda, Kak Amy, Lina
Anak dara muda bergetah
Kalau saya cakap saya tak kawen lagi mesti uolls percayakan?
=p



 Saya nak western food tapi tak dapat.
=((



Rakan satu department
School of Human Sciences




Okla mata dah mengantuk sangat.
Esok pagi-pagi saya nak balik Seremban.
Miss him so much~



0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, April 29, 2012

Family Day Melaka Part 2



Kadang-kadang bila kita dah set dalam mind "mesti seronok" mesti realitinya adalah benda yang paling tak best.

Expectation saya sangat tinggi untuk Family Day kali ni. Dari segi preparation AJK nampak berbeza berbanding family day tahun-tahun lepas.

Tahun 2012 Family Day kali ni bertempat di Ayer Keroh Country Resort. 

Saya bergerak dari rumah 230 petang setelah selesai mengemas dan menguruskan hal rumah. Rakan yang dari KL dah bertolak awal. Dijangka check-in pukul 3 petang. Saya seorang diri drive dari Seremban ke Melaka. Husband tak dapat nak join. Kalau nak join perlu bayar RM110. Memandangkan husband kerja and belum tentu boleh balik tepat 2 petang. Tambahan plak opis dia ada Hi-Tea and jiran sebelah rumah ada buat kenduri ksyukuran. Takpelah bila dikira-kira macam rugi plak nak bayarkan. Kalau free memang saya tunggu jugak husband balik kerja.

Petang macam biasa ada sukaneka and futsal. Sempat saya masuk dua acara sukaneka padahal husband dah pesan jangan aktif sangat. 

Malam acara yang paling ditunggu. Kalau sebelum ni tak pernah ada tema tapi tahun ni mereka decide mahu buat tema. Memang ramai staf yang bersemangat. Rata-rata ramai yang mengikut tema termasuklah staf lelaki.

Part yang paling tak best bab makan. Semasa taklimat awal kami diberitahu ada pelbagai makanan termasuklah western dan Melayu. Sedihla. Berkecai expectation saya sebelum ni. Malaslah nak cakap benda yang negatif apa pun bersyukurlah dengan apa yang diberi. =)




Dinner yang sangat ditunggu-tunggu.
Dari pagi saya simpan perut semata-mata nak makan banyak.
Tapi....



Saya, Jane, Roslinda, Kak Amy, Lina
Anak dara muda bergetah
Kalau saya cakap saya tak kawen lagi mesti uolls percayakan?
=p



 Saya nak western food tapi tak dapat.
=((



Rakan satu department
School of Human Sciences




Okla mata dah mengantuk sangat.
Esok pagi-pagi saya nak balik Seremban.
Miss him so much~



0 comments on "Family Day Melaka Part 2"

Disable Right Click