Followers

Wednesday, April 25, 2012

Ekspresi DiriKu


Minggu exam dah habis. Cuti semester dah bermula. Tapi masa untuk rest belum tiba lagi. Saya masih meneruskan perjuangan di sini demi mencari sesuap nasi. Rugi rasanya berhenti kerja dan duduk di rumah. Bila saya bekerja walaupun banyak sangat cabaran yang perlu ditempuh, sekurang-kurangnya saya masih mampu untuk menimpa pengalaman. Walaupun saya bukan golongan pekerja yang rajin and top performer...=p

Dalam masa sibuk-sibuk meluangkan masa berblogging masih ada lagi kerja yang perlu dibereskan:-

  • Sabtu ni ada Family Day anjuran opis di Melaka. Pergi bersama rakan staf yang lain. B tak pergi. Biarlah dia selesaikan kerja dia yang bertimbun tu. Walaupun berat hati weekend meninggalkan husband.. =p
  • Marking paper tinggal sikit je lagi. Then bole completekan markah 40 percent tu. After that kerja Puan Fardilla Fawzi dah selesai sebelum 11 Mei. Takdala dapat show cause letter macam last year.
  • Check report students LI yang 50 orang tu. Masya Allah. Moga ada kekuatan nak siapkan sebelum 4 Mei ni. Then bole proceed dengan presentation plak. Part dengar presentation yang paling best tu. Mood nak cepat marah tu mudah sangat nak terkeluar. We will see. Semester ni format baru. All report writing and presentation must be conduct in English. Masa ni la bole gelak guling baca and dengar google translate bebudak ni...Masya Allah....
  • Ada banyak lagi kerja yang pending yang tak perlulah rasanya nak mention kat sini...






P/s: Menulis mampu meredakan perasaan saya. Biarlah orang dok cakap banyaknya masa saya meluangkan masa untuk berblogging tapi dengan cara ni saya mampu mengekpresskan apa yang saya rasa. 

2 Kata-Kata Inspirasi:

UyaRayza said...

pnah berangan jadik lecturer hehehe..sbb rasa seronok tp bila bayangkan u need to face about at least 50 of people in front of you terus rasa..hmmm..ok saya jadi org belakang komputer je la heheheh

Cempaka Cenderawasih said...

Hehe jadi lecturer ada part yg best ada yg tak best...bergaduh dgn students pun sy penah...sume tu cabaran..tp pgalaman yg berharga..=)

Wednesday, April 25, 2012

Ekspresi DiriKu



Minggu exam dah habis. Cuti semester dah bermula. Tapi masa untuk rest belum tiba lagi. Saya masih meneruskan perjuangan di sini demi mencari sesuap nasi. Rugi rasanya berhenti kerja dan duduk di rumah. Bila saya bekerja walaupun banyak sangat cabaran yang perlu ditempuh, sekurang-kurangnya saya masih mampu untuk menimpa pengalaman. Walaupun saya bukan golongan pekerja yang rajin and top performer...=p

Dalam masa sibuk-sibuk meluangkan masa berblogging masih ada lagi kerja yang perlu dibereskan:-

  • Sabtu ni ada Family Day anjuran opis di Melaka. Pergi bersama rakan staf yang lain. B tak pergi. Biarlah dia selesaikan kerja dia yang bertimbun tu. Walaupun berat hati weekend meninggalkan husband.. =p
  • Marking paper tinggal sikit je lagi. Then bole completekan markah 40 percent tu. After that kerja Puan Fardilla Fawzi dah selesai sebelum 11 Mei. Takdala dapat show cause letter macam last year.
  • Check report students LI yang 50 orang tu. Masya Allah. Moga ada kekuatan nak siapkan sebelum 4 Mei ni. Then bole proceed dengan presentation plak. Part dengar presentation yang paling best tu. Mood nak cepat marah tu mudah sangat nak terkeluar. We will see. Semester ni format baru. All report writing and presentation must be conduct in English. Masa ni la bole gelak guling baca and dengar google translate bebudak ni...Masya Allah....
  • Ada banyak lagi kerja yang pending yang tak perlulah rasanya nak mention kat sini...






P/s: Menulis mampu meredakan perasaan saya. Biarlah orang dok cakap banyaknya masa saya meluangkan masa untuk berblogging tapi dengan cara ni saya mampu mengekpresskan apa yang saya rasa. 

2 comments on "Ekspresi DiriKu"

UyaRayza on April 25, 2012 at 2:45 PM said...

pnah berangan jadik lecturer hehehe..sbb rasa seronok tp bila bayangkan u need to face about at least 50 of people in front of you terus rasa..hmmm..ok saya jadi org belakang komputer je la heheheh

Cempaka Cenderawasih on April 25, 2012 at 3:44 PM said...

Hehe jadi lecturer ada part yg best ada yg tak best...bergaduh dgn students pun sy penah...sume tu cabaran..tp pgalaman yg berharga..=)

Disable Right Click