Followers

Thursday, April 19, 2012

Bahagia & Nikmat Hidup



Assalamualaikum dan hello homo sapiens sekalian,

Minggu ni minggu bulan mengambang. Ye..saya masih lagi belum berjaya untuk pregnant selepas beberapa kali percubaan. Nampaknya masih belum ada rezeki.

Perancangan Allah lebih baik dari perancangan manusia bukan? Mungkin kite menganggap bahawa kita telah bersedia dan sedia merancang untuk dapat apa yang dirancangkan. Tetapi pengetahuan kita sangat terhad. Allah lebih Mengetahui Yang Terbaik.

Jangan stress-stress. Jangan jadi hilang kewarasan. Jangan post yang bukan-bukan.

Berusaha dan berdoa kepada Allah.

Saya bersyukur dengan nikmat yang saya miliki harini. 
Saya gembira dengan kehidupan yang saya dilalui.


"Wahai Tuhanku, Kurniakanlah kepada kami dari sisiMu keturunan yang baik. Sesungguhnya Kau sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan. (Surah al-Imran, ayat 38)"



P/s: Dulu masa dapat tahu saya pregnant, ada sorang hamba Allah tak dapat nak terima kenyataan. Saya sendiri pun tak paham kenapa dia bertindak sedemikian. Moral of the story, tak baik ada perasaan macam tu sebab Allah itu Maha Adil. Berasa iri hati tentang kejayaan orang lain untuk dijadikan inspirasi diri sendiri adalah lebih baik bukan? 

Saya nak post tentang deko Idaman rumah contoh. Tapi semua pic dalam Tab yang tak boleh ON tu. Boleh share dengan uollss yang suka hiasan dalaman rumah. Frust.



0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, April 19, 2012

Bahagia & Nikmat Hidup




Assalamualaikum dan hello homo sapiens sekalian,

Minggu ni minggu bulan mengambang. Ye..saya masih lagi belum berjaya untuk pregnant selepas beberapa kali percubaan. Nampaknya masih belum ada rezeki.

Perancangan Allah lebih baik dari perancangan manusia bukan? Mungkin kite menganggap bahawa kita telah bersedia dan sedia merancang untuk dapat apa yang dirancangkan. Tetapi pengetahuan kita sangat terhad. Allah lebih Mengetahui Yang Terbaik.

Jangan stress-stress. Jangan jadi hilang kewarasan. Jangan post yang bukan-bukan.

Berusaha dan berdoa kepada Allah.

Saya bersyukur dengan nikmat yang saya miliki harini. 
Saya gembira dengan kehidupan yang saya dilalui.


"Wahai Tuhanku, Kurniakanlah kepada kami dari sisiMu keturunan yang baik. Sesungguhnya Kau sentiasa mendengar (menerima) doa permohonan. (Surah al-Imran, ayat 38)"



P/s: Dulu masa dapat tahu saya pregnant, ada sorang hamba Allah tak dapat nak terima kenyataan. Saya sendiri pun tak paham kenapa dia bertindak sedemikian. Moral of the story, tak baik ada perasaan macam tu sebab Allah itu Maha Adil. Berasa iri hati tentang kejayaan orang lain untuk dijadikan inspirasi diri sendiri adalah lebih baik bukan? 

Saya nak post tentang deko Idaman rumah contoh. Tapi semua pic dalam Tab yang tak boleh ON tu. Boleh share dengan uollss yang suka hiasan dalaman rumah. Frust.



0 comments on "Bahagia & Nikmat Hidup"

Disable Right Click