Followers

Thursday, January 05, 2012

Di Ambang Tahun Baru

Assalamualaikum dan hello everyone..

Sudah hari yang ke-5 di tahun baru dan ini merupakan first entry saya untuk tahun 2012. Niat rasa nak berblogging ada tapi isu yang nak dibebelkan nan ado. =p

Alhamdullilah permulaan yang baik di tahun baru. 


Baby
Esok masuk 6 minggu dear dalam perut ni. So far tanda-tanda alahan yang teruk pada saya masih tidak kelihatan lagi. Saya masih sihat macam anak mak dara lagi. Ceh perasan. Yes frankly speaking alahan simptom teruk pregnant saya masih tak merasa. Cuma part yang letih-letih tu biasa la. But saya masih boleh lagi untuk mengemas rumah bagai. 

Tapi yang kesiannya my hubby terkene simptom tu. Saya perasan minggu lepas husband asik mengadu pening kepala and loya-loya. Ada satu hari tu kami makan nasi ayam, lepas je telan sume dia rushing pergi toilet untuk muntahkan balik apa yang dia makan. Alahai kesian pon ada. 

Kuasa Allah. Baby ni tahu mummy dia berulang jauh keja hari-hari KL-Seremban. So dear tak mahu nak susahkan mummy dia. Huhu tapi ni baru stage pertama. Mana tahu dah masuk 2 3 4 bulan saya terkene alahan yang teruk. Sapa yang tahu?? So skang ni saya hanya bersedia mental dan fizikal sahaja. =)


Workloads
Tambahan plak semester ni saya mengajar praktikal Western Cooking Skills. Bahasa mudahnya kene mengajar students masak Western food. Dalam hati dah cukup risau takut-takut saya alahan pada bau masakan atau bawang segala. Dah 3 hari kelas berjalan, takda apa-apa yang membimbangkan. Saya masih steady memberi tunjuk ajar mana yang mampu...=)

Kelas semester ni berjalan dengan lancar. Kelas hanya 5 kumpulan pelajar sahaja yang perlu saya monitor walaupun workloads adalah 20 jam kredit. Beban mengajar praktikal lebih kurang plus students pon sikit and mudah untuk dikawal memandangkan 3 kumpulan adalah pelajar yang penah saya mengajar. Bab pembahagian markah akan lebih mudah. =)


Teratak Syurga Cinta
Kami dah muula tidur di rumah baru awal tahun baru. 2 malam kami cuba untuk menyesuaikan diri tido di situ. Malam kedua kawan baik husband datang and kami melepak kat rumah kami yang kosong tu. Tak officially lagi pindah. Tapi barang dah beli sikit-sikit. And officially saya dah masak untuk husband. Tong gas dah beli. First menu char keuw tiau. 

Kelmarin husband dah upah orang untuk cat. Now tinggal langsir lagi tak tempah. Berdikit-dikit nak mengumpul barang rumah. Kewangan saya yang terhad membuatkan saya agak terbatas untuk membantu husband melengkapkan sume kelengkapan rumah. Sume tu 100 percent saya depends on husband. Kesian jugak tapi nak buat mcm mana. Gaji dahla kecik lepas tu terpaksa plak ulang alik jauh. =(


Kerja Oh Kerja
Masih menanti sinar rezeki untuk mendapat pekerjaan yang lebih berbaloi supaya saya tidak membazir  ulang alik jauh and boleh buat banyak lagi saving. Alahai serabut jugak pikir pasal kerja. -=(


Thesis
Terima kasih kerana mengingatkan saya....=)



0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, January 05, 2012

Di Ambang Tahun Baru


Assalamualaikum dan hello everyone..

Sudah hari yang ke-5 di tahun baru dan ini merupakan first entry saya untuk tahun 2012. Niat rasa nak berblogging ada tapi isu yang nak dibebelkan nan ado. =p

Alhamdullilah permulaan yang baik di tahun baru. 


Baby
Esok masuk 6 minggu dear dalam perut ni. So far tanda-tanda alahan yang teruk pada saya masih tidak kelihatan lagi. Saya masih sihat macam anak mak dara lagi. Ceh perasan. Yes frankly speaking alahan simptom teruk pregnant saya masih tak merasa. Cuma part yang letih-letih tu biasa la. But saya masih boleh lagi untuk mengemas rumah bagai. 

Tapi yang kesiannya my hubby terkene simptom tu. Saya perasan minggu lepas husband asik mengadu pening kepala and loya-loya. Ada satu hari tu kami makan nasi ayam, lepas je telan sume dia rushing pergi toilet untuk muntahkan balik apa yang dia makan. Alahai kesian pon ada. 

Kuasa Allah. Baby ni tahu mummy dia berulang jauh keja hari-hari KL-Seremban. So dear tak mahu nak susahkan mummy dia. Huhu tapi ni baru stage pertama. Mana tahu dah masuk 2 3 4 bulan saya terkene alahan yang teruk. Sapa yang tahu?? So skang ni saya hanya bersedia mental dan fizikal sahaja. =)


Workloads
Tambahan plak semester ni saya mengajar praktikal Western Cooking Skills. Bahasa mudahnya kene mengajar students masak Western food. Dalam hati dah cukup risau takut-takut saya alahan pada bau masakan atau bawang segala. Dah 3 hari kelas berjalan, takda apa-apa yang membimbangkan. Saya masih steady memberi tunjuk ajar mana yang mampu...=)

Kelas semester ni berjalan dengan lancar. Kelas hanya 5 kumpulan pelajar sahaja yang perlu saya monitor walaupun workloads adalah 20 jam kredit. Beban mengajar praktikal lebih kurang plus students pon sikit and mudah untuk dikawal memandangkan 3 kumpulan adalah pelajar yang penah saya mengajar. Bab pembahagian markah akan lebih mudah. =)


Teratak Syurga Cinta
Kami dah muula tidur di rumah baru awal tahun baru. 2 malam kami cuba untuk menyesuaikan diri tido di situ. Malam kedua kawan baik husband datang and kami melepak kat rumah kami yang kosong tu. Tak officially lagi pindah. Tapi barang dah beli sikit-sikit. And officially saya dah masak untuk husband. Tong gas dah beli. First menu char keuw tiau. 

Kelmarin husband dah upah orang untuk cat. Now tinggal langsir lagi tak tempah. Berdikit-dikit nak mengumpul barang rumah. Kewangan saya yang terhad membuatkan saya agak terbatas untuk membantu husband melengkapkan sume kelengkapan rumah. Sume tu 100 percent saya depends on husband. Kesian jugak tapi nak buat mcm mana. Gaji dahla kecik lepas tu terpaksa plak ulang alik jauh. =(


Kerja Oh Kerja
Masih menanti sinar rezeki untuk mendapat pekerjaan yang lebih berbaloi supaya saya tidak membazir  ulang alik jauh and boleh buat banyak lagi saving. Alahai serabut jugak pikir pasal kerja. -=(


Thesis
Terima kasih kerana mengingatkan saya....=)



0 comments on "Di Ambang Tahun Baru"

Disable Right Click