Followers

Friday, January 13, 2012

Review Husband Part 2

Pada pandangan saya husband sume orang akan buat sama mcm husband saya...

I love when my husband....

  • Ukur langsir, pasang bidai semua B yang buat. Kuar pinggan mangkuk and barang hadiah kawin yang nak digunapakai semua B yang keluarkan. And dia akan susun kat tepi dapur untuk kegunaan saya. Ringan sikit kerja. Saya tak suruh buat pon. Kalau bole saya nak minimise kan barang dapur. Tapi betol jugak tindakan dia, bila ade tetamu takdalah melompat menyelongkar apa yang takdakan....

  • Smpai opis saya akan sms B untuk buang sampah and sidai baju yang dah siap basuh. Balik rumah saya tengok bakul sampah bersih suci murni and kain dh siap kering. Saya tinggal nak lipat je. =)

  • Kadang-kadang waktu malam lepas makan tak sempat nak basuh pinggan, tengok bila balik B dah tolong basuhkan. Alahai touching la plak. Huhu

  • B akan tolong saya basuhkan baju bila nampak kain dah penuh dalam bakul. Perangai saya suka simpan weekend je untuk basuh baju. B cakap senang bila dah basuh sikit-sikit. Bukan dia yang basuh..mesin yang basuh...Tapi ada part yang saya menyirap bila B masukkan sume tudung awning dalam mesin. Adoi abis kemek tudung awning saya. Nasib bole betolkan pakai iron. Nasib tak beli tudung ariani uolssss...=p

  • Sangat kagum bila B bole diharap untuk beli barang basah. Sayur kucai saya sendiri pon konfius sayur kucai dengan daun bawang. Haishhh apa daaaa...buat malu je...

  • Kalau time makan..saya akan sediakan makanan and B akan mula sibuk nak buat air jugak. Padahal minum air kosong pon takpe dah...

  • Lepas makan B akan tolong basuhkan pinggan and clearkan apa yang patut...penat jugak memasak kat umah kan. Saya baru merasa lepas 4 bulan kawen.


Sejak mengandung ni banyak jugak pantang larang yang kene ikut especially part angkat barang berat tu. Alhamdullilah bila husband rajin jugak membantu. Cuma B sangat lemah bab melipat baju. Sangat la sakit mata memandang. Lelaki asalkan bole. Cuma i yang sangat cerewet.


Akhir kata..i love my husband...=)




4 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah dah pregnant....
hehehehe
lepas nie xleh stress2 lg

Cempaka Cenderawasih said...

heee thanks ekin...

Sama2 kite jaga baby dlm perut ni...=)

Cempaka Cenderawasih said...
This comment has been removed by the author.
cAhaYa RifDah said...

wah....sy membacanya sgt seronok...bestnye bila dah berdua....buat keje sama2..nak merasa semua itu tapi mgkn blm masanya...hehhee

Friday, January 13, 2012

Review Husband Part 2


Pada pandangan saya husband sume orang akan buat sama mcm husband saya...

I love when my husband....

  • Ukur langsir, pasang bidai semua B yang buat. Kuar pinggan mangkuk and barang hadiah kawin yang nak digunapakai semua B yang keluarkan. And dia akan susun kat tepi dapur untuk kegunaan saya. Ringan sikit kerja. Saya tak suruh buat pon. Kalau bole saya nak minimise kan barang dapur. Tapi betol jugak tindakan dia, bila ade tetamu takdalah melompat menyelongkar apa yang takdakan....

  • Smpai opis saya akan sms B untuk buang sampah and sidai baju yang dah siap basuh. Balik rumah saya tengok bakul sampah bersih suci murni and kain dh siap kering. Saya tinggal nak lipat je. =)

  • Kadang-kadang waktu malam lepas makan tak sempat nak basuh pinggan, tengok bila balik B dah tolong basuhkan. Alahai touching la plak. Huhu

  • B akan tolong saya basuhkan baju bila nampak kain dah penuh dalam bakul. Perangai saya suka simpan weekend je untuk basuh baju. B cakap senang bila dah basuh sikit-sikit. Bukan dia yang basuh..mesin yang basuh...Tapi ada part yang saya menyirap bila B masukkan sume tudung awning dalam mesin. Adoi abis kemek tudung awning saya. Nasib bole betolkan pakai iron. Nasib tak beli tudung ariani uolssss...=p

  • Sangat kagum bila B bole diharap untuk beli barang basah. Sayur kucai saya sendiri pon konfius sayur kucai dengan daun bawang. Haishhh apa daaaa...buat malu je...

  • Kalau time makan..saya akan sediakan makanan and B akan mula sibuk nak buat air jugak. Padahal minum air kosong pon takpe dah...

  • Lepas makan B akan tolong basuhkan pinggan and clearkan apa yang patut...penat jugak memasak kat umah kan. Saya baru merasa lepas 4 bulan kawen.


Sejak mengandung ni banyak jugak pantang larang yang kene ikut especially part angkat barang berat tu. Alhamdullilah bila husband rajin jugak membantu. Cuma B sangat lemah bab melipat baju. Sangat la sakit mata memandang. Lelaki asalkan bole. Cuma i yang sangat cerewet.


Akhir kata..i love my husband...=)




4 comments on "Review Husband Part 2"

e k i n ♥ y u s r i on January 13, 2012 at 4:54 PM said...

tahniah dah pregnant....
hehehehe
lepas nie xleh stress2 lg

Cempaka Cenderawasih on January 13, 2012 at 5:11 PM said...

heee thanks ekin...

Sama2 kite jaga baby dlm perut ni...=)

Cempaka Cenderawasih on January 13, 2012 at 11:30 PM said...
This comment has been removed by the author.
cAhaYa RifDah on January 13, 2012 at 11:35 PM said...

wah....sy membacanya sgt seronok...bestnye bila dah berdua....buat keje sama2..nak merasa semua itu tapi mgkn blm masanya...hehhee

Disable Right Click