Followers

Monday, January 16, 2012

Produk Salindah Baik Semasa Mengandung??

B sangat mementingkan kesihatan saya bila dapat tahu saya dah pregnant. Tiap hari ada je pesanan untuk saya makan itu ini.

Kalau saya tak ikut membebel la dear bila saya balik umah nanti. Especially bab makan epal. B memang galakkan saya untuk makan epal tiap hari. Saya je yang malas sebab saya spesies tak makan buah sangat. Stok epal dalam peti sejuk memang lambat gila nak abis. Pagi tadi saya bawak bekal 2 biji epal kat opis. Smpai skang saya tak makan pun lagi. Balik nanti kalu husband ternampak dalam beg abis la saya...huhu...



Jumaat lepas B dah belikan saya satu set produk Salindah. Dear cakap bagus sebelum dan selepas bersalin. Punyalah bersemangat beli produk tu untuk saya amalkan. Sebab mengikut pengalaman opis mate dear, isteri kawan husband mengamalkan produk Salindah semasa mengandungkan anak pertama dan kedua. Alhamdulillah anak dia kuat daya tahan, cergas. Jarang sakit-sakit and demam. Masa bersalin pun senang walaupun anak besar 3 kg ke atas. Itu semua kuasa Allah. Kita hanya berusaha untuk kesihatan yang lebih baik. Ditambah dengan kehidupan suami isteri yang bekerja mana mampu untuk menjaga kesihatan anak sepanjang masa. So bermula dari dalam perut lagi husband dah mintak saya untuk sama-sama jaga kesihatan baby supaya sentiasa kekal cergas bila dah lahir nanti.

Saya pun first time nak try. Bila google kat internet hasil macam memberangsangkan. Takpelah demi kesihatan saya amalkan produk ni. Kadang-kadang bila pikir makanan yang tiap hari kita makan, tanpa sedar kandungan vitamin dan nutrien tak cukup seperti apa yang dikehendaki oleh baby.

Produk ni bole diamalkan bermula 12 minggu kandungan. Skang ni kandungan saya baru nak masuk 8 minggu. B terbeli awal plak. Semalam kawan baik husband datang, kebetulan wife dia pon pregnant jugak so kami promotela produk ni. Disebabkan usia kandungan saya masih terlalu awal, kawan husband beli dulu produk tu dari kami sebab wife dia dah masuk 13 minggu. Dah memang sepatutnya kene amalkan. Nanti kami bole cari yang lain....=) Harga produk tu dalam RM300 ++. Tapi berbaloi sebab bole makan smpai berpantang.






Produk Salindah


Kalau nak info lebih lanjut tentang produk boleh klik sini 




Atau boleh baca testimoni pelanggan yang telah mencuba produk ni..




Kalau rasa tak berapa yakin bolehlah consult dengan doktor sebab ada orang takut nak try pelbagai produk takut mengundang komplikasi pada kandungan.



Nanti bila saya dah amalkan bolehlah saya kongsikan kat sini. Mana yang baik eloklah dikongsi bersama. Moga kesihatan saya dan baby sentiasa sihat. Allah penentu segalanya. Kitalah yang sepatutnya merancang...yang lain terserah kepada Allah.

Mahu yang baik-baik saja. =)




0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, January 16, 2012

Produk Salindah Baik Semasa Mengandung??


B sangat mementingkan kesihatan saya bila dapat tahu saya dah pregnant. Tiap hari ada je pesanan untuk saya makan itu ini.

Kalau saya tak ikut membebel la dear bila saya balik umah nanti. Especially bab makan epal. B memang galakkan saya untuk makan epal tiap hari. Saya je yang malas sebab saya spesies tak makan buah sangat. Stok epal dalam peti sejuk memang lambat gila nak abis. Pagi tadi saya bawak bekal 2 biji epal kat opis. Smpai skang saya tak makan pun lagi. Balik nanti kalu husband ternampak dalam beg abis la saya...huhu...



Jumaat lepas B dah belikan saya satu set produk Salindah. Dear cakap bagus sebelum dan selepas bersalin. Punyalah bersemangat beli produk tu untuk saya amalkan. Sebab mengikut pengalaman opis mate dear, isteri kawan husband mengamalkan produk Salindah semasa mengandungkan anak pertama dan kedua. Alhamdulillah anak dia kuat daya tahan, cergas. Jarang sakit-sakit and demam. Masa bersalin pun senang walaupun anak besar 3 kg ke atas. Itu semua kuasa Allah. Kita hanya berusaha untuk kesihatan yang lebih baik. Ditambah dengan kehidupan suami isteri yang bekerja mana mampu untuk menjaga kesihatan anak sepanjang masa. So bermula dari dalam perut lagi husband dah mintak saya untuk sama-sama jaga kesihatan baby supaya sentiasa kekal cergas bila dah lahir nanti.

Saya pun first time nak try. Bila google kat internet hasil macam memberangsangkan. Takpelah demi kesihatan saya amalkan produk ni. Kadang-kadang bila pikir makanan yang tiap hari kita makan, tanpa sedar kandungan vitamin dan nutrien tak cukup seperti apa yang dikehendaki oleh baby.

Produk ni bole diamalkan bermula 12 minggu kandungan. Skang ni kandungan saya baru nak masuk 8 minggu. B terbeli awal plak. Semalam kawan baik husband datang, kebetulan wife dia pon pregnant jugak so kami promotela produk ni. Disebabkan usia kandungan saya masih terlalu awal, kawan husband beli dulu produk tu dari kami sebab wife dia dah masuk 13 minggu. Dah memang sepatutnya kene amalkan. Nanti kami bole cari yang lain....=) Harga produk tu dalam RM300 ++. Tapi berbaloi sebab bole makan smpai berpantang.






Produk Salindah


Kalau nak info lebih lanjut tentang produk boleh klik sini 




Atau boleh baca testimoni pelanggan yang telah mencuba produk ni..




Kalau rasa tak berapa yakin bolehlah consult dengan doktor sebab ada orang takut nak try pelbagai produk takut mengundang komplikasi pada kandungan.



Nanti bila saya dah amalkan bolehlah saya kongsikan kat sini. Mana yang baik eloklah dikongsi bersama. Moga kesihatan saya dan baby sentiasa sihat. Allah penentu segalanya. Kitalah yang sepatutnya merancang...yang lain terserah kepada Allah.

Mahu yang baik-baik saja. =)




0 comments on "Produk Salindah Baik Semasa Mengandung??"

Disable Right Click