Followers

Monday, January 09, 2012

Nikmat Allah

Sabtu lepas parents dari Ipoh datang. Seronoknya at least rumah gua kami takdalah rasa sunyi sangat. Bila weekend memang kami akan spend time di rumah Sendayan. Skang ni dalam proses untuk tinggal secara tetap. Mahu hidup berdua. Eh bukan berdua tapi kami dah bertiga. Sorang lagi dalam perut...=p

Keadaan rumah masih lagi banyak yang perlu diperbetulkan. Sofa and meja makan rasanya mahu beli lepas buat kenduri dulu la. So takdalah semak sangat nanti. Al maklum rumah kami kecil molek.

Bila dah tinggal rumah sendiri barulah saya merasa menjadi isteri yang berjaya dan penuh kaliber. Rasa bahagia and seronok bila kita menguruskan rumah tangga sendiri. Alhamdullilah penantian yang ditunggu-tunggu selama ni menjelma jugak.

Saya dah mula masak untuk husband walaupun menu tu hanyalah yang simple. Makan bertambah and husband memang bukan kaki cerewet. Tak susah keje saya. Alhamdullilah. 



Semalam tiba-tiba saya soal husband sama ada saya mengada-ngada tak bila pregnant. Huhu. (Sebenarnya memang mahu jadi kuat and taknak mengada-ngada....)

Husband cakap tak....saya masih kuat setakat ni...tak banyak songeh. Bole buat sume keje. Steady je...

Kadang-kadang saya sendiri lupa yang saya tengah pregnant. =p

Husband banyak kali pesan jangan angkat barang yang berat. Ala kalau mampu buat jelakan. =p

(Kalau jadi pape padan muka ko!)

Mak pon pelik bila saya takda alah yang teruk and masih selera lagi nak makan apa sahaja depan mata. Kalau ikut history mak, dalam usia kandungan saya skang dia tak bole nak makan, tak bole nak masak and sebagainya.

Lain orang lain pembawakannya. Alhamdullilah saya masih punya tenaga untuk menjalani kehidupan ini...=)

Bersyukur dengan nikmat yang diberikan.

Saya berharap kesihatan saya akan bertambah baik sehingga 9 bulan saya mengandungkan dear...=)


Rindu nak balik rumah. Malam ni nak masak apa plak???



P/s: Harap kesihatan ini berkekalan hendaknya. Allah Maha Mengetahui..







0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, January 09, 2012

Nikmat Allah


Sabtu lepas parents dari Ipoh datang. Seronoknya at least rumah gua kami takdalah rasa sunyi sangat. Bila weekend memang kami akan spend time di rumah Sendayan. Skang ni dalam proses untuk tinggal secara tetap. Mahu hidup berdua. Eh bukan berdua tapi kami dah bertiga. Sorang lagi dalam perut...=p

Keadaan rumah masih lagi banyak yang perlu diperbetulkan. Sofa and meja makan rasanya mahu beli lepas buat kenduri dulu la. So takdalah semak sangat nanti. Al maklum rumah kami kecil molek.

Bila dah tinggal rumah sendiri barulah saya merasa menjadi isteri yang berjaya dan penuh kaliber. Rasa bahagia and seronok bila kita menguruskan rumah tangga sendiri. Alhamdullilah penantian yang ditunggu-tunggu selama ni menjelma jugak.

Saya dah mula masak untuk husband walaupun menu tu hanyalah yang simple. Makan bertambah and husband memang bukan kaki cerewet. Tak susah keje saya. Alhamdullilah. 



Semalam tiba-tiba saya soal husband sama ada saya mengada-ngada tak bila pregnant. Huhu. (Sebenarnya memang mahu jadi kuat and taknak mengada-ngada....)

Husband cakap tak....saya masih kuat setakat ni...tak banyak songeh. Bole buat sume keje. Steady je...

Kadang-kadang saya sendiri lupa yang saya tengah pregnant. =p

Husband banyak kali pesan jangan angkat barang yang berat. Ala kalau mampu buat jelakan. =p

(Kalau jadi pape padan muka ko!)

Mak pon pelik bila saya takda alah yang teruk and masih selera lagi nak makan apa sahaja depan mata. Kalau ikut history mak, dalam usia kandungan saya skang dia tak bole nak makan, tak bole nak masak and sebagainya.

Lain orang lain pembawakannya. Alhamdullilah saya masih punya tenaga untuk menjalani kehidupan ini...=)

Bersyukur dengan nikmat yang diberikan.

Saya berharap kesihatan saya akan bertambah baik sehingga 9 bulan saya mengandungkan dear...=)


Rindu nak balik rumah. Malam ni nak masak apa plak???



P/s: Harap kesihatan ini berkekalan hendaknya. Allah Maha Mengetahui..







0 comments on "Nikmat Allah"

Disable Right Click