Followers

Monday, January 16, 2012

Isnin Yang Menyakitkan


Harini hari Isnin. Semua orang pasti tahu harini merupakan hari Isnin. Cuma saya sorang saje yang taknak amik tahu yang harini hari Isnin.

Kenapa harini hari Isnin?? Bukan hari Sabtu yang tidak bekerja??

Rasa macam naik loya bila pagi-pagi terpaksa drive jauh-jauh semata-mata mahu mencari sen demi menyara life travel saya bekerja hari-hari KL-Seremban. Yup saya hanya bekerja untuk cover kewangan pergi ulang alik tempat kerja ke rumah saya je. Jangan harap duit gaji saya mahu shopping sakan or beli barang keperluan rumah yang macam gua ni. 

Setiap hari saya memang saya tak amik pusing tentang "duit pulang modal" tu. Tapi bila satu masa bila tiba masa saya "terpikir" tentang itu buat rasa kepala ni semak sangat. Napalah saya begitu bodoh sangat menyusahkan diri, menghabiskan tenaga dan wang ringgit semata-mata. 

Pening bila dipikir secara mendalam and terlalu "ilmiah". Buat masa ni biarlah saya berpikir seperti orang tak pernah belajar tinggi atau bahasa mudahnya berpikir secara tidak berilmiah. Tapi bukan bodoh ok...



Bila tiba hari Isnin saya memang sangat liat untuk bangun pagi. Dalam kepala dok pikir....arghhhh malasnya nak drive jauh. Tambah hari Isnin..dia punya jem memang luar biasa. 

Harini saya lewat lagi sampai opis. 3 tempat yang bikin hati saya panas. Kereta ntah datang dari mana. Tambah selepas Tol Sg. Besi. Eiiii...maaflah terpaksa mendengar luahan saya di sini.




Keputusan untuk mengalah tu dah lama ade dalam hati. Tapi buat masa ni saya takda kekuatan untuk teruskan apa yang dirancang. Saya amat takut jika apa yang dirancang itu akan mengundang masalah yang lebih teruk dari apa yang saya alami skang.

Sampai bila nak ditentukan oleh masa?? Saya sendiri pon takda jawapan untuk soalan itu.


Semoga Allah beri tunjuk buat saya....





0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, January 16, 2012

Isnin Yang Menyakitkan



Harini hari Isnin. Semua orang pasti tahu harini merupakan hari Isnin. Cuma saya sorang saje yang taknak amik tahu yang harini hari Isnin.

Kenapa harini hari Isnin?? Bukan hari Sabtu yang tidak bekerja??

Rasa macam naik loya bila pagi-pagi terpaksa drive jauh-jauh semata-mata mahu mencari sen demi menyara life travel saya bekerja hari-hari KL-Seremban. Yup saya hanya bekerja untuk cover kewangan pergi ulang alik tempat kerja ke rumah saya je. Jangan harap duit gaji saya mahu shopping sakan or beli barang keperluan rumah yang macam gua ni. 

Setiap hari saya memang saya tak amik pusing tentang "duit pulang modal" tu. Tapi bila satu masa bila tiba masa saya "terpikir" tentang itu buat rasa kepala ni semak sangat. Napalah saya begitu bodoh sangat menyusahkan diri, menghabiskan tenaga dan wang ringgit semata-mata. 

Pening bila dipikir secara mendalam and terlalu "ilmiah". Buat masa ni biarlah saya berpikir seperti orang tak pernah belajar tinggi atau bahasa mudahnya berpikir secara tidak berilmiah. Tapi bukan bodoh ok...



Bila tiba hari Isnin saya memang sangat liat untuk bangun pagi. Dalam kepala dok pikir....arghhhh malasnya nak drive jauh. Tambah hari Isnin..dia punya jem memang luar biasa. 

Harini saya lewat lagi sampai opis. 3 tempat yang bikin hati saya panas. Kereta ntah datang dari mana. Tambah selepas Tol Sg. Besi. Eiiii...maaflah terpaksa mendengar luahan saya di sini.




Keputusan untuk mengalah tu dah lama ade dalam hati. Tapi buat masa ni saya takda kekuatan untuk teruskan apa yang dirancang. Saya amat takut jika apa yang dirancang itu akan mengundang masalah yang lebih teruk dari apa yang saya alami skang.

Sampai bila nak ditentukan oleh masa?? Saya sendiri pon takda jawapan untuk soalan itu.


Semoga Allah beri tunjuk buat saya....





0 comments on "Isnin Yang Menyakitkan"

Disable Right Click