Followers

Tuesday, January 31, 2012

Ber-urut Hari Pertama

31 Januari 2012 (Selasa)


Harini pagi-pagi Kak Ros datang untuk berurut. Seawal 7 pagi dah sampai. Segan saya masih tak bangun lagi. Huhu. Nak rehat puas-puas la konon.

Saya jarang berurut. First time urut masa dengan Kak Ira kat Tesco. Konon masa tu nak urut kaki je. Alih-alih satu badan kene urut. Sakit memang sakit sebab terlalu banyak sangat urat yang bersimpul kat badan ni. Sampai lebam-lebam la tangan dan badan saya dikerjakan tukang urut Indonesia tu.

So harini berurutnya berbeza sebab ingin kembalikan kelancaran darah dan urat sendi. Dan yang paling penting untuk naikkan rahim saya yang jatuh teruk. 

Wah bunyi mcm dasat jatuh teruk. Yup tu yang Kak Ros bagitau saya. Peranakan saya jatuh ke bawah. Mungkin akibat daripada proses DnC dan juga seawal mengandung memang dah sedia jatuh. Tu sebab rahim tak kuat and baby keguguran.

Tiba-tiba terus teringat yang saya pernah angkat microwave oven yang berat sorang diri masa nak pindah rumah. Masa B angkat pon dia dah cakap beratnya...apatah lagi saya yang perempuan ni angkat. Skang baru sedar diri dan terasa efeknya.

Actually bukan takat tu je. Sepanjang mengandung pon saya ni manusia degil yang aktif buat keje. Ya Allah tak sedar diri sangat. Skang baru terasa menyesal.

Saya ingin menyeru pada perempuan di luar sana, jaga diri baik-baik. Jangan paksa diri buat kerja yang berat-berat. Biaq pi la dengan keje rumah. Lain tahun bole buat. Huhu. Ingat! bila peranakan jatuh susah mahu mengandung and kalau mengandung akan berisiko.

Skang ni kene bertungku. Nak betolkan peranakan yang jatuh. 

Harap lepas ni kalau ada rezeki, saya nak jaga diri betol-betol. Taknak lagi jadi macam skang.

Seksa jiwa raga!

=)



P/s: Sambungan Part 4 tergendala sementara waktu....


1 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

insyaallah nnti adelah rezeki

Tuesday, January 31, 2012

Ber-urut Hari Pertama


31 Januari 2012 (Selasa)


Harini pagi-pagi Kak Ros datang untuk berurut. Seawal 7 pagi dah sampai. Segan saya masih tak bangun lagi. Huhu. Nak rehat puas-puas la konon.

Saya jarang berurut. First time urut masa dengan Kak Ira kat Tesco. Konon masa tu nak urut kaki je. Alih-alih satu badan kene urut. Sakit memang sakit sebab terlalu banyak sangat urat yang bersimpul kat badan ni. Sampai lebam-lebam la tangan dan badan saya dikerjakan tukang urut Indonesia tu.

So harini berurutnya berbeza sebab ingin kembalikan kelancaran darah dan urat sendi. Dan yang paling penting untuk naikkan rahim saya yang jatuh teruk. 

Wah bunyi mcm dasat jatuh teruk. Yup tu yang Kak Ros bagitau saya. Peranakan saya jatuh ke bawah. Mungkin akibat daripada proses DnC dan juga seawal mengandung memang dah sedia jatuh. Tu sebab rahim tak kuat and baby keguguran.

Tiba-tiba terus teringat yang saya pernah angkat microwave oven yang berat sorang diri masa nak pindah rumah. Masa B angkat pon dia dah cakap beratnya...apatah lagi saya yang perempuan ni angkat. Skang baru sedar diri dan terasa efeknya.

Actually bukan takat tu je. Sepanjang mengandung pon saya ni manusia degil yang aktif buat keje. Ya Allah tak sedar diri sangat. Skang baru terasa menyesal.

Saya ingin menyeru pada perempuan di luar sana, jaga diri baik-baik. Jangan paksa diri buat kerja yang berat-berat. Biaq pi la dengan keje rumah. Lain tahun bole buat. Huhu. Ingat! bila peranakan jatuh susah mahu mengandung and kalau mengandung akan berisiko.

Skang ni kene bertungku. Nak betolkan peranakan yang jatuh. 

Harap lepas ni kalau ada rezeki, saya nak jaga diri betol-betol. Taknak lagi jadi macam skang.

Seksa jiwa raga!

=)



P/s: Sambungan Part 4 tergendala sementara waktu....


1 comments on "Ber-urut Hari Pertama"

e k i n ♥ y u s r i on February 2, 2012 at 12:24 PM said...

insyaallah nnti adelah rezeki

Disable Right Click