Followers

Tuesday, June 01, 2010

Post Simpan 29 Mei 2010

Sabtu yg lepas bersamaan 29 Mei 2010

810 pm


Semasa tuan puan membaca post ini, saya telah pon menulis post ini 2 hari yang lepas iaitu hari Sabtu. Memandangkan saya tidak lagi menggunakan perkhidmatan jalur lebar, saya pn namakan post ni sebagai post simpan. Yup saya suke menulis. Saya suke menulis tentang apa yang saya rasa, tentang apa yang berlaku pada sekeliling saya dan senang citer saya suke menulis tentang kehidupan saya. Dengan menulis saya tak perlukan kawan untuk saya luahkan apa yang saya rasa. Cukupla sekadar laptop kesayangan saya atau pen dan kertas untuk saya bercerita tentang apa yang berlaku dan apa yang saya rase. Skg ni saya cube untuk mengubah cara penulisan saya supaya ia nampak lebih matang dan agak sedikit sopan berbanding saya menggunakan kata ganti nama aku. Mungkin sesetangah post saya bole menggunakan perkataan itu. Tapi post yang ini saya ingin menggunakan pendekatan sopan dan sedap didengar dengan menggunakan kata ganti diri “saya.”


Arini Sabtu merupakan minggu bekerja. Tiada apa yang menarik untuk diperkatakan tentang kerja. Cume menghabiskan masa untuk menyiapkan proposal kerja dan proposal thesis saya. Diharap siap menjelang Isnin nanti. Semoga sifat rajin tu timbul dalam diri.


Petang, aktiviti saya berjumpa dengan orang-orang yang HEBAT. Berkongsi pengalaman dan ilmu buat bekalan saya meneruskan perjuangan menjadi orang yang HEBAT seperti mereka juga. Apa yang menarik untuk diperkatakan disini ialah semasa perjalanan balik umah, mcm biasa saya ikut jalan berhadapan dengan Summit meghala ke Taman Medan. Jalan memang sesak teruk di simpang menghala ke Kesas Highway. Dan yang tak best hujan masa tu, so siput pon banyakla di jalan raya. Sometimes, saya akan bertukar menjadi seorang yang tak sabar bile berhadapan dengan siput-siput berkenaan. Teragak-agak bawak kreta, tu memang pantang saya. So saya telah membuat belokan yang drastik di mana saya telah di horn apabila membuat belokan begitu. Saya peduli apa. Selagi tak langgar kereta jangan nak sibuk-sibuk horn. Yang mengelikan hati saya, si bini yang bukak tingkap and buat muka tak puas hati dengan saya. Mungkin tak sangka saya adalah orang perempuan yang bawak kreta mcm orang gila tu. So what! Nak gado? Taknak plak berhenti kan. Takpela orang tua memang mcm tu. Orang tua yang lain jangan terasa. Saya cume tujukan untuk orang tua berkenaan sahaja. Mungkin tercabar bila kreta kancil cube menghalang perjalanan kereta die. Sampai skg saya teringat muke makcik yng tak puas hati tu. Siap bukak tingkap walaupon masa tu hujan renyai-renyai konon nak tunjuk tanda protes pada saya. Peduli apa, janji saya selamat sampai umah.


Okla mungkin itu buat masa ini.


:: Ingin jadi orang yang HEBAT ::

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, June 01, 2010

Post Simpan 29 Mei 2010


Sabtu yg lepas bersamaan 29 Mei 2010

810 pm


Semasa tuan puan membaca post ini, saya telah pon menulis post ini 2 hari yang lepas iaitu hari Sabtu. Memandangkan saya tidak lagi menggunakan perkhidmatan jalur lebar, saya pn namakan post ni sebagai post simpan. Yup saya suke menulis. Saya suke menulis tentang apa yang saya rasa, tentang apa yang berlaku pada sekeliling saya dan senang citer saya suke menulis tentang kehidupan saya. Dengan menulis saya tak perlukan kawan untuk saya luahkan apa yang saya rasa. Cukupla sekadar laptop kesayangan saya atau pen dan kertas untuk saya bercerita tentang apa yang berlaku dan apa yang saya rase. Skg ni saya cube untuk mengubah cara penulisan saya supaya ia nampak lebih matang dan agak sedikit sopan berbanding saya menggunakan kata ganti nama aku. Mungkin sesetangah post saya bole menggunakan perkataan itu. Tapi post yang ini saya ingin menggunakan pendekatan sopan dan sedap didengar dengan menggunakan kata ganti diri “saya.”


Arini Sabtu merupakan minggu bekerja. Tiada apa yang menarik untuk diperkatakan tentang kerja. Cume menghabiskan masa untuk menyiapkan proposal kerja dan proposal thesis saya. Diharap siap menjelang Isnin nanti. Semoga sifat rajin tu timbul dalam diri.


Petang, aktiviti saya berjumpa dengan orang-orang yang HEBAT. Berkongsi pengalaman dan ilmu buat bekalan saya meneruskan perjuangan menjadi orang yang HEBAT seperti mereka juga. Apa yang menarik untuk diperkatakan disini ialah semasa perjalanan balik umah, mcm biasa saya ikut jalan berhadapan dengan Summit meghala ke Taman Medan. Jalan memang sesak teruk di simpang menghala ke Kesas Highway. Dan yang tak best hujan masa tu, so siput pon banyakla di jalan raya. Sometimes, saya akan bertukar menjadi seorang yang tak sabar bile berhadapan dengan siput-siput berkenaan. Teragak-agak bawak kreta, tu memang pantang saya. So saya telah membuat belokan yang drastik di mana saya telah di horn apabila membuat belokan begitu. Saya peduli apa. Selagi tak langgar kereta jangan nak sibuk-sibuk horn. Yang mengelikan hati saya, si bini yang bukak tingkap and buat muka tak puas hati dengan saya. Mungkin tak sangka saya adalah orang perempuan yang bawak kreta mcm orang gila tu. So what! Nak gado? Taknak plak berhenti kan. Takpela orang tua memang mcm tu. Orang tua yang lain jangan terasa. Saya cume tujukan untuk orang tua berkenaan sahaja. Mungkin tercabar bila kreta kancil cube menghalang perjalanan kereta die. Sampai skg saya teringat muke makcik yng tak puas hati tu. Siap bukak tingkap walaupon masa tu hujan renyai-renyai konon nak tunjuk tanda protes pada saya. Peduli apa, janji saya selamat sampai umah.


Okla mungkin itu buat masa ini.


:: Ingin jadi orang yang HEBAT ::

0 comments on "Post Simpan 29 Mei 2010"

Disable Right Click