Followers

Wednesday, June 23, 2010

Ingin Kembali

Erm susah jugak sebenarnya jadi orang dewasa ni. Kalo tak pecaya cube jadi org dewasa. Mesti terasa cabarannya. Adoi. Bila makin dewasa makin banyak lagi bende yang nak dipikirkan. Ala tak payah la beria nak pikir sangat bende tu. Buat relak sudah. Ewah ko ckp senang la. Cube try test tgk mcm mane rase kalo terasa ade cabaran depan mata.

Skg ni tak kawin lagi. Banyak juga bende yang nak dipikir. Nanti dah kawin mcm-mcm nak pikir. Bukan nak salahkan bakal suami saya, bukan nak ckp die pencetus cabaran. Banyak lagi cabaran yang bakal ditempuhi.Huhu. Ishhh senang citer cabaran tu sesuatu perkara yang unexpected. Kite tak jangka pon cabaran tu akan datang. Yang penting cara kite menangani cabaran tu. Saya lebih suke menggunakan perkataan cabaran berbanding masalah. Bila sebut saje perkataan masalah, mesti akan terasa sesuatu yang sgt membebankan. Okla pasni jgn sebut masalah tapi sebut sebagai cabaran ok.

Saya seperti mahu kembali kepada zaman kanak-kanak yang meriangkan. Takda masalah. Opss bukan masalah tapi cabaran yang perlu dipikirkan. Ermmmm ingin kembali kepada zaman comotku...........

Sigh. Sigh. Sigh.....

2 Kata-Kata Inspirasi:

Miss L said...

suka post yg ni!! yes, cabaran. bukan masalah. bagaiamana kita menangani cabaran itu :) like very much

Fardilla Fawzi said...

Hehe...ingat apa saje yg datang melanda..itu adalah cabaran...so bile dengar cabaran kite akan lebih bersemangat utk mengharungi bende tersebut...huhu

Wednesday, June 23, 2010

Ingin Kembali


Erm susah jugak sebenarnya jadi orang dewasa ni. Kalo tak pecaya cube jadi org dewasa. Mesti terasa cabarannya. Adoi. Bila makin dewasa makin banyak lagi bende yang nak dipikirkan. Ala tak payah la beria nak pikir sangat bende tu. Buat relak sudah. Ewah ko ckp senang la. Cube try test tgk mcm mane rase kalo terasa ade cabaran depan mata.

Skg ni tak kawin lagi. Banyak juga bende yang nak dipikir. Nanti dah kawin mcm-mcm nak pikir. Bukan nak salahkan bakal suami saya, bukan nak ckp die pencetus cabaran. Banyak lagi cabaran yang bakal ditempuhi.Huhu. Ishhh senang citer cabaran tu sesuatu perkara yang unexpected. Kite tak jangka pon cabaran tu akan datang. Yang penting cara kite menangani cabaran tu. Saya lebih suke menggunakan perkataan cabaran berbanding masalah. Bila sebut saje perkataan masalah, mesti akan terasa sesuatu yang sgt membebankan. Okla pasni jgn sebut masalah tapi sebut sebagai cabaran ok.

Saya seperti mahu kembali kepada zaman kanak-kanak yang meriangkan. Takda masalah. Opss bukan masalah tapi cabaran yang perlu dipikirkan. Ermmmm ingin kembali kepada zaman comotku...........

Sigh. Sigh. Sigh.....

2 comments on "Ingin Kembali"

Miss L on June 24, 2010 at 12:41 PM said...

suka post yg ni!! yes, cabaran. bukan masalah. bagaiamana kita menangani cabaran itu :) like very much

Fardilla Fawzi on June 24, 2010 at 4:21 PM said...

Hehe...ingat apa saje yg datang melanda..itu adalah cabaran...so bile dengar cabaran kite akan lebih bersemangat utk mengharungi bende tersebut...huhu

Disable Right Click