Followers

Thursday, November 29, 2012

Vitamin E Complex Shaklee Bagus Ke?


Salam dan hello,

Badan lemah, tak bermaya, mengantuk. Buat kerja lebih sikit memang akan over tired lepas tu. Belum lagi menginjak umur 3 series. Dah macam-macam penyakit nak datang menyinggah.

Saya akui kepentingan mengambil supplement untuk mengelakkan perkara di atas. Tapi sampai sekarang saya masih tercari-cari supplement apa yang sesuai untuk saya. Dan dalam pada masa yang sama husband pun boleh makan sama. Taknak fokus hanya untuk perempuan sahaja.

Sehinggalah saya terbaca di suatu blog tentang keajaiban vitamin E Kompleks Shaklee. Brand Shaklee pun memang well-known dan diakui oleh ramai pengguna sebelum ni. Kalau google kita sendiri boleh tengok testimoni dari pelbagai orang.

Tapi setiap badan manusia tak sama tindak balas vitamin dan ubat. Saya tak try lagi dan saya tak tahu setakat mana tahap keberkasanannya terhadap badan saya. Tapi apa pun, tergerak hati untuk menjaga kesihatan dan kecantikan demi kelangsungan hidup akan datang.

Mana nak cari dealaer. Dah berminat sangat nak consume Vitamin E dan Vitamin C ni.

Jom tengok kelebihan vitamin E Shaklee.

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.



Dan salah satu sumber lagi yang menguatkan keinginan untuk consume Vitamin ni adalah dari sini. --> KLIK dan KLIK



Wasalam.


4 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

ramai yg ckp produk shaklee nie bagus, sy pun decide nak cuba set berpantang shaklee nti..

Zil said...

Btul tu.. zil pun bru sedar pasal suplement ni. Zil baru try mkn vit e, c, b complex dan esp.baru 2 mggu.tp dah nmpak ksannya. Kulit bdn lmbutje. Muks nmpak licin je. Terasa bila nk cuci dan sapu krim kat muka. Lg, tumit kaki zil skrg ni.lmbut je. Dah tak da pecah.suami zil pun mkn vit e ni... zil bli kat ipoh.agen yg jual tujual hrga ahli.murah..

NawaLatisya said...

Mrs Lurve: tula dia ada mcm2 produk tak perlu susah payah nak cari brand lain...

NawaLatisya said...

Zil: owh yeker..nampaknya makin tak sabar plak nak try..heee thanks for sharing..=)

Thursday, November 29, 2012

Vitamin E Complex Shaklee Bagus Ke?



Salam dan hello,

Badan lemah, tak bermaya, mengantuk. Buat kerja lebih sikit memang akan over tired lepas tu. Belum lagi menginjak umur 3 series. Dah macam-macam penyakit nak datang menyinggah.

Saya akui kepentingan mengambil supplement untuk mengelakkan perkara di atas. Tapi sampai sekarang saya masih tercari-cari supplement apa yang sesuai untuk saya. Dan dalam pada masa yang sama husband pun boleh makan sama. Taknak fokus hanya untuk perempuan sahaja.

Sehinggalah saya terbaca di suatu blog tentang keajaiban vitamin E Kompleks Shaklee. Brand Shaklee pun memang well-known dan diakui oleh ramai pengguna sebelum ni. Kalau google kita sendiri boleh tengok testimoni dari pelbagai orang.

Tapi setiap badan manusia tak sama tindak balas vitamin dan ubat. Saya tak try lagi dan saya tak tahu setakat mana tahap keberkasanannya terhadap badan saya. Tapi apa pun, tergerak hati untuk menjaga kesihatan dan kecantikan demi kelangsungan hidup akan datang.

Mana nak cari dealaer. Dah berminat sangat nak consume Vitamin E dan Vitamin C ni.

Jom tengok kelebihan vitamin E Shaklee.

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.



Dan salah satu sumber lagi yang menguatkan keinginan untuk consume Vitamin ni adalah dari sini. --> KLIK dan KLIK



Wasalam.


4 comments on "Vitamin E Complex Shaklee Bagus Ke?"

Mrs Lurve on November 29, 2012 at 10:00 AM said...

ramai yg ckp produk shaklee nie bagus, sy pun decide nak cuba set berpantang shaklee nti..

Zil on November 29, 2012 at 8:37 PM said...

Btul tu.. zil pun bru sedar pasal suplement ni. Zil baru try mkn vit e, c, b complex dan esp.baru 2 mggu.tp dah nmpak ksannya. Kulit bdn lmbutje. Muks nmpak licin je. Terasa bila nk cuci dan sapu krim kat muka. Lg, tumit kaki zil skrg ni.lmbut je. Dah tak da pecah.suami zil pun mkn vit e ni... zil bli kat ipoh.agen yg jual tujual hrga ahli.murah..

NawaLatisya on November 30, 2012 at 3:09 PM said...

Mrs Lurve: tula dia ada mcm2 produk tak perlu susah payah nak cari brand lain...

NawaLatisya on November 30, 2012 at 3:09 PM said...

Zil: owh yeker..nampaknya makin tak sabar plak nak try..heee thanks for sharing..=)

Disable Right Click