Followers

Monday, November 05, 2012

My Energy is Always Negative



Bad energy is coming....please take extra careful...

Urghhh stupid things come over again.

As usual every morning we have briefing session with the principal. Dah gaya macam Pengetua sekolah pun so that's why we call her as a principal. Konon briefing pagi untuk update the staffs with informative info but biasanya akan end up dengan hati yang bengkek.

You as a HR person should motivate and appreciate the staffs bukannya membebel and transfer the bad energy to us!

Sometimes there's no point to gather all the staffs. Cause that information I mean, small matter can directly inform to the Academic Head and she can deliver the information to us without tadah telinga untuk dengar bebelan si Pengetua berkenaan.

Alah berapa ramai sangat staff academic kat atas ni.
Only 8 staffs!

Dari buang masa tiap pagi lepas tu nak berkejaran pergi ke kelas if we have to start the class as early as 930 am. Tak ke membuang masa and terpaksa masuk kelas dengan bad energy is transmitted to our mind. Kan dah bercelaru nak mengajar dalam kelas.

Khamis lepas saya EL so saya miss some of info.
My colleague sms cakap on Wednesday diorang nak buat Tournament Bowling kat Seremban Parade at 630 pm, after working hours.
Mendidih je rasa.
Pukul berapa nak habis.
Esok kerja kan??? (Nasib baik i mintak cuti)
Ingat orang lain takda family and single mingle lagi ke??
I am a family oriented person. Family come first walaupun takda anak lagi.

Konon kene buat event/activities untuk mengeratkan hubungan antara staff. Taknak ada sifat berpuak-puak.
What the tutt??

Takpela kita tengok la hasilnya.
Makin erat ke hubungan antara staf lepas tu kalau sorang atas langit, sorang lagi bawah tanah??



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, November 05, 2012

My Energy is Always Negative




Bad energy is coming....please take extra careful...

Urghhh stupid things come over again.

As usual every morning we have briefing session with the principal. Dah gaya macam Pengetua sekolah pun so that's why we call her as a principal. Konon briefing pagi untuk update the staffs with informative info but biasanya akan end up dengan hati yang bengkek.

You as a HR person should motivate and appreciate the staffs bukannya membebel and transfer the bad energy to us!

Sometimes there's no point to gather all the staffs. Cause that information I mean, small matter can directly inform to the Academic Head and she can deliver the information to us without tadah telinga untuk dengar bebelan si Pengetua berkenaan.

Alah berapa ramai sangat staff academic kat atas ni.
Only 8 staffs!

Dari buang masa tiap pagi lepas tu nak berkejaran pergi ke kelas if we have to start the class as early as 930 am. Tak ke membuang masa and terpaksa masuk kelas dengan bad energy is transmitted to our mind. Kan dah bercelaru nak mengajar dalam kelas.

Khamis lepas saya EL so saya miss some of info.
My colleague sms cakap on Wednesday diorang nak buat Tournament Bowling kat Seremban Parade at 630 pm, after working hours.
Mendidih je rasa.
Pukul berapa nak habis.
Esok kerja kan??? (Nasib baik i mintak cuti)
Ingat orang lain takda family and single mingle lagi ke??
I am a family oriented person. Family come first walaupun takda anak lagi.

Konon kene buat event/activities untuk mengeratkan hubungan antara staff. Taknak ada sifat berpuak-puak.
What the tutt??

Takpela kita tengok la hasilnya.
Makin erat ke hubungan antara staf lepas tu kalau sorang atas langit, sorang lagi bawah tanah??



0 comments on "My Energy is Always Negative"

Disable Right Click